שאלת אוכל

Yukita

Active member
מנהל
שאלת אוכל

הח'ברה הבוגרים אצלי אוכלים Go! Fit and free ומרוצים. כרגע כידוע יש אצלי גם שלישיית גורים (שמחפשים בתים! מקסימים ויפים, עוד לא בני חודשיים!). האם הגו מתאים גם להם, או שעדיף מזון ייעודי לגורים? התחלנו עם הגו כי זה היה בבית והם אכלו, אבל נראה לי שאולי יאכלו יותר ממזון עם יותר שומן... מה דעתכם, דימה וכולם?

דרורפפ

New member
אני לא חושב שאני יכול לחדש לך משהו

אני לא חושב שאני יכול לחדש לך משהו- אך כשאני התחלתי להאכיל את הגורים, על פי 'הבדיקה' שעשיתי בנושא, באופן כללי מזון לחתולים בוגרים בלבד- לא מומלץ לגורים.

ולכן בחרתי להאכיל את הגורים במספר מזונות, בנוסף למזונות היבשים לבוגרים- בשריים ושימורים.

Yukita

Active member
מנהל
במקרה זה השאלה ספציפית

תודה רבה על התשובה!
&nbsp
במקרה זה השאלה ספציפית, כי ישנם סוגים של גו! שהם לכל הגילאים, אבל לנו יש גרסא מסויימת וברצוני לדעת מה המידע בנושא. כמו שזה, הקטע הוא לעודד אכילה כי הם קטנים וצריכים להתחזק.

דרורפפ

New member
על פי הפרופילים של ה-AAFCO

על פי הפרופילים של ה-AAFCO ישנם מספר מאפיינים/ערכי מינימום בטבלת 'הגדילה' השונים ממזון לבוגרים-תחזוקה.

Protein, Arginine, Lysine, Tryptophan, Calcium, Phosphorus, Magnesium, Copper, Vitamin A, Vitamin D

אני יוצא מנקודת הנחה שהמזון הספציפי שציינת עונה על כל המאפיינים 'המשותפים' בין הבוגרים לגורים. בנוגע למאפיינים השונים- לא הצלחתי למצוא את כל הנתונים המדויקים, ובנוסף יחידות המידה הן "Dry Matter Basis".

המאפיינים שכן מצאתי אכן ענו על הפרופיל, והם: Protein, Phosphorus, Magnesium

את המינונים של היתר לא מצאתי ועל כן אני לא יודע אם ניתן לדעת/לאמת האם הם עומדים בטווח המינונים המומלץ.

אני גם לא יודע לומר אם ה-AAFCO שמרני או מתירני, אך זו כבר שאלה אחרת. מקווה שזה יעזור לך

ארמורגם

New member
AAFCO

על פי התזונאית סיון זילבר, AAFCO הוא תקן שמגדיר את הצרכים המינימליים כדי לשמר חיים, ולא את הרמה האופטימלית לשגשוג ובריאות (מקור).

דרורפפ

New member
אני לא תזונאי ואין לי ניסיון או השכלה בנושא

לאחר עריכה: טרחתי לקרוא את המאמר, הוא מסתיים ב: "צרו עמי קשר על מנת למצוא את התזונה המותאמת הטובה ביותר לחיית המחמד שלכם".

אני לא תזונאי ואין לי ניסיון או השכלה בנושא, אך אם אין עבודת מחקר כלשהי מאחורי הפיסקה הזו, אני לא יודע עד כמה היא רלבנטית.

למשל:
"ארגונים כגון"... כל הארגונים מוכללים? באילו ארגונים מדובר ובאילו לא מדובר?
"לשמר חיים"... מהי ההגדרה של שימור חיים?
"הרמה האופטימאלית לשגשוג ובריאות" ... מהי הרמה האופטימאלית הזו?

גם לגבי המזונות, לא מדובר על מזונות מסויימים, אלא הכללה של "מזונות מסחריים"... אולי זה נכון לגבי מזונות מסויימים, ואולי זה לא נכון לגבי מזונות אחרים, אני לא יודע כמה רחוק אפשר ללכת ולפרשן הכללות שכאלו.

ארמורגם

New member
התשובה במאמר

"במקום שהמזון יכיל 75% בשר טרי כפי שמומלץ שהכלב יאכל, הוא מכיל 30% קמח עוף שהוא מוצר מעובד המכיל בתוכו גם דגנים ומוצרי לוואי."

דרורפפ

New member
אז אתה מצדד במאמר?

אז אתה בעצם מצדד במאמר?

אז מה תשובתך לשאלתה של יוקיטה, שלא מומלץ להאכיל במזונות מסחריים, לא גורים ולא בוגרים?

dimitrygo

Active member
מנהל
זה מזון לכל הגילאים, לא אמורה להיות שום בעיה עם כמות השומן

למעלה