שאלת אוכל

mikihc

New member
שאלת אוכל

אילון בן 4 חודשים ואוכל תמ"ל. עד גיל 3 חודשים האכלתי אותו כשהוא על הידיים שלי ולא הייתה עם זה שום בעיה. לפני כחודש בערך הוא שינה את דפוס האכילה שלו: ה- 80 מ"ל ראשונים היו עוברים בסדר גמור, אבל לאחר מכן הוא היה מתחיל להשתולל לי בידיים ו"מעיף את הראש לכל הכיוונים. מכיוון שבד"כ הוא אוכל בכל ארוחה 210 מ"ל ידעתי שהוא לא עושה בגלל שהוא שבע. זה חזר על עצמו בכל ארוחה. חשבנו שאולי לא נוח לא על הידיים והוא רוצה להסכל יותר לצדדים והחלטנו לנסות להאכיל אותו בסלקל/טרמפולינה. נרשם שיפור משמעותי באכילה - למרותש עדיין יש לו קטעים של הזזת הראש לכל מיני כיוונים. הבעיה היא שכל האכל הנמשכת המון זמן (30-40 דקות) ויש 4 האכלות ביום - בכל הזמן הזה הוא יושב בטרמפולינה או בסלקל - מה שלא הכי טוב לגב שלו. אולי שי לכם רעיונות איך להאכיל אותו בצורה טובה יותר? איך אתם מאכילים את הבמבינוס שלכם? ביי, מיקי

טלאפ

New member
אצלנו הזזת ראש אומרת

לא רוצה יותר לאכול עכשיו. ואז נו, מה לעשות אוכלים פחות מהמנה המומלצת ובכל זאת עולים במשקל ולא נראים מורעבים

ענתש

New member
אמנם אני מניקה אבל גם אצלינו היה

הדפוס הזה של העפת הראש לצדדים ובעיטות ברגליים - חמותי פתרה לי את התעלומה: "יש לה גרעפס" ! ואכן כך היה. כל פעם שזה התחיל הפסקתי עם האוכל, התעקשתי על הגרעפס והיא חזרה לאכול ברגיעה רבה.

ענתש

New member
ברח לי באמצע:

רציתי גם להגיד שמה שאת מספרת על הטרמפולינה מחזק את דעתי מכיוון שככל שהזוית ישיבה גדולה יותר פחות אויר נבלה (תסתכלי על זוית הבקבוק - פחות אויר נכנס ככה לפיטמה) ולכן הוא יותר רגוע. דוקא לא מומלץ להאכיל בסלקל בגיל כזה כי הוא עדיין זקוק לחום ולחיבוק ולריח שלך בזמן ההאכלה (=זמן איכות שלו עם אמא או אבא). רוצה להרגיע אותך, עם זאת, לגבי הישיבה - אני ביררתי את העניין ואפשר להושיב ילד בכל גיל ובכל זוית לכמה זמן שרוצים ובלבד שיש לו תמיכה מלאה לגב ולצואר - לכן אין שום נזק לגב מהישיבה בסלקל או בטרמפולינה. מה אפשר לעשות ? אולי לעבור לבקבוקי B-FREE (אם אתם עדיין לא משתמשים) שמורידים משמעותית (לפחות מנסיוני המוגבל עם בקבוקים) את רמת האויר הנבלע. להקפיד יותר על תנוחה ההחזקה שלך ועל זה שבפיטמה יהיה רק נוזל ולא אויר. כמו בהנקה, גם בהאכלה מבקבוק צריך לדעת איך ולעבוד על התנוחה. הזוית צריכה להיות כזו שלא יכנס אויר לפיטמה וגם לא בשכיבה כך שלא יכולו להכנס נוזלים לתעלת האוזן - יש לך אולי מישהי שתוכל להסתכל על תנוחת ההאכלה שלך ולבדוק אם משהו לא נכון ? אני בפעמים המעטות שנתתי לנגה לשתות מבקבוק עשיתי את זה כל כך גרוע שהיא בלעה טונות של גזים... חמותי תיקנה לי את התנוחה ובא לציון גואל (טוב שיש חמות שלא הניקה ויודעת להאכיל מבקבוק
)

טוטי30

New member
מהניסיון שלי, זה גרעאפס (או קאקי..)

כשרועי מתחיל לשתולל ככה באמצע האוכל זה אומר אחד משניים:
יש לו גרעאפס שהוא רוצה לשחרר
או שיש לו פלוצלי שהוא רוצה לשחרר אנחנו עושים הפסקה, משחררים אוויר וחוזרים לאכול עד לשובע.

dafgol

New member
הי מיקי

גם ברצ'וק שלנו בן 4 חודשים ואוכל תמ"ל. כשהוא מזיז ת'ראש בדר"כ זה או כי לא בא לו , או שיש לו גרעאפס , או כי משהו משך את תשומת ליבו....( בדר"כ ניקו ה
שיושב ליידינו כשבר אוכל ), או כי לא נוח לו....הוא ממש מתיישב על הברכים שלי ממצב האכלה... אני לא מתעקשת עם בר, שיאכל כמה שהוא רוצה , לפעמים כמות של 180 מ"ל לפעמים פחות...רעב הוא לא נשאר....ומתפתח נהדר - כך שאני לא דואגת. אנחנו עדיין מאכילים אותו על הידים , השבוע ניסיתי להאכיל אותו כשהוא בסלקל , לא ממש נוח לשני הצדדים.... מה שכן , הוא מידי פעם מצליח להחזיק ת'בקבוק לבד בשתי ידים ומגלה עמצאות מתי להוציא ת'בקבוק מהפה ומתי להחזיר , ואז אני רק בתפקיד המשגיחה.... ויש לי שאלה - מתי עברתם לכמות של 210 מ"ל ? והאם זה לא יותר מידי ? ( אם יש דבר כזה.....)

אותו דבר אצלנו

בדיוק מה שאת מתארת!!!! אביתר היה זללן ענק (בגיל שבוע טרף 120 בלי בעייה) ופתאום לקראת גיל ארבעה חודשים אחרי 80-100 CC לא רצה יותר-התחיל לבכות ולצרוח בטירוף. הפתרון שעלה הוא החלפת הפטמה לגדולה יותר-אנחנו משתמשים בבי פרי ועברנו לפטמה מס' 2 ועכשיו אביתר טורף בכיף (ובמהירות) 180 CC. דפנה-מיקי רשמה שהבן שלה אוכל 4 ארוחות ביום-אני מניחה שבר אוכל יותר (אביתר למשל אוכל 6). ככל שאוכלים פחות ארוחות הכמות עולה בכל ארוחה.

dafgol

New member
כן , זה ברור

שאלתי לגביי הכמות מכיוון שאצל בר יש זמנים קבועים שהוא רעב יותר ( לדוגמא בבוקר אחרי השינה של בדר"כ 10-11 שעות ) הוא אוכל 180 ואחרי שעה בערך , לפעמים פחות משעה , שוב רעב. לעומת ארוחות במשך היום שהוא אוכל בסביבות 100 - 160 או פחות.או שהוא מורח ת'זמן עם האוכל.... אז חשבתי שבבקבוק בוקר להכין פשוט כמות יותר גדולה.....

למה יותר מדי? אם הילד רעב הוא צריך

לאכול. לא נעים לי לספר מתי יהב עבור לכמות של 210 מ"ל, אני רק אגיד שהוא בן 4 חודשים וחצי ושכחתי מתי הוא אכל 210 מ"ל.... מהר מאוד הבנתי שההמלצות על קופסאות הפורמולה ושל אחיות ט"ח לא מתאימות לפרעסר שלי.

גרעפס, יקירה, גרעפס...

לא להאמין כמה אויר יש להם במערכת, וגם יהב מסרב בתוקף לאכול כשתקוע לו אויר שם בפנים. אנחנו כבר מזמן מאכילים אותו בחצי שכיבה בטרמפולינה או באמצעות הכריתי, ולא על הידיים, כי הוא כבד כ"כ שאני פשוט קורסת. ועוד דבר חשוב - אולי הוא צריך פטמה מהירה יותר?

למעלה