שאלת אורח לבני 60+ שבניכם

ShotgunRider

New member
שאלת אורח לבני 60+ שבניכם

שלום לכולם,

אני בן 33 ובמשך מרבית חיי בניתי לעצמי דימוי של "איך החיים נראים כשמגיעים לגיל 60+" - על מה אנשים בגילאים אלו חושבים, מה הם עושים וכיצד אירועי העבר מעצבים את ההווה בו הם חיים.

לפני יומיים נפלה בחלקי הזכות להסיע ברכב 2 בחורות חביבות ונחמדות, שלהערכתי נמצאות בטווח הגילאים 65-70, מרחק של כ-30 דק' נסיעה. במהלך נסיעה זו יצא לנו לדבר לא מעט, אך 2 הגבירות, שהן חברות אחת של השניה, הרבו לדבר ביניהן ואני לא יכלתי שלא להקשיב ולקבל הצצה לעולמן הפנימי.

ובכן, מהו אותו עולם פנימי? השיחות נעו בעיקר סביב הנושאים שלהלן: "האח הגדול", התסרוקת החדשה של X, האוכל הנוראי שהיה באירוע של Y, פוליטיקה וכו' וכו'...

העניין הוא שבעיניי מדובר בפליאה של ממש. הייתי בטוח שאנשים מבוגרים, לאחר חיים (עשרות שנים!!) מלאי תובנות, חוכמה, בינה, נסיון וחוויות מעצבות, ישוחחו על נושאים פחות שטחיים. אלמלא נימת הקול שלהן, לא ניתן היה להבדיל האם מדובר בשיחה בין 2 בחורות מבוגרות או מתבגרות.

מה פספסתי כאן? כשאני וחבר שלי יושבים לשוחח, אנו מדברים בעיקר על פילוסופיה, פסיכולוגיה, מחקרים חדשים, מהות החיים וכד', וכשאני חושב על מה אשוחח איתו בעוד עשרות שנים, כשאצבור הרבה יותר חוכמה ונסיון חיים- עיניי נוצצות מהתרגשות. נכון שאנו משלבים גם שיחת חולין מדי פעם (כדורגל, חדשות... וכל הדברים המשעממים), אך מדובר בחלק זניח מאוד של השיחה.

לתשובתכם, אודה

acamolit

New member
מנסה

ראשית, זו בהחלט חשיבה יפה ומעודדת.
נראה לי מזווית אישית לחלוטין שנושאי השיחה תלויים במספר גורמים:
- אישיות המשוחחות /ים
- מה הקשר בין המשוחחות/ים (לדוגמא, האם הן חברות קרובות? אולי עמיתות לשעבר? יתכן ונמצאות בחוג משותף)
נראה לי ששיחות המבוגרים דומות בעיקרון לשיחות הצעירים. אותם תחומי עניין, אותה מציאות, גם אצל הצעירים ישנן מחמאות על תספורות, לבוש, הבעות דעה על פוליטיקה ועוד.
בונוס נוסף למבוגרים /ות.... לשוחח על הילדים, נכדים , נינים.....
בכל מקרה תודה לך על השאלה.

למעלה