שאלת אחים...

שאלת אחים...

יש לי שלושה ילדים- הבכורה רגילה, האמצעי PDD, והקטנצ'יק רק בן 9.5 חודשים ואנו מקווים לטוב את הקטן לא חיסנתי מעולם, לא נתתי לו ויטמין K בביה"ח, הקפדתי בהריון להתנזר לחלוטין מדגים, קפה ואלכוהול. לקחתי בשליש האחרון של ההריון אומגה 3 נוסף על הויטמינים הרגילים וגם כל תקופת ההנקה. האם עדיין יכולה להיות סכנה שהוא יהיה בספקטרום? האם אוטיזם יכול להיות רק גנטי? האם כדי להוסיף לילד משהו נוסף כדי להגדיל את הסיכויים שיהיה ילד רגיל?

תוספים שיכולים לעזור לו

שלום לך, תוספים שיכולים לעזור לו: ויטמין A במינון יפה. ראיתי כבר כמה אחים לילדי PDD שנדבקו מוירוס החצבת. ויטמין A יכול למנוע הידבקות ולשפר תקשורת ויטמין C+E ואנטיאוקסידנטים, יחד עם אומגה 3 ממוצר טוב. חשוב מאד לתת אומגה 3 כבר מולטיויטמין טוב, כמו של קלייר, לתת מינון קטן לאורך היום, לתוך הבקבוק שלו, או עם מיץ. לא לתת מוצרי חלב ותחליף חלב חלבי. חוץ מזה- יש מאפיינים גנטיים, אבל אפשר להמשיך ולא לחסן ולתת מזון בריא ורצוי לא מרוסס אלא אורגני. לבדוק אם יש לו רגישויות למזון ולהקפיד על דיאטה נקייה. רצוי מאד לתת טיפול אנטיויראלי, כי יש הרבה ילדי PDD הנושאים וירוסים שונים שיכולים לעבור הלאה. לא רק חצבת, אלא גם גרועים יותר. להקפיד על מיעוט של חשיפה לכלור וחומרי ניקיון וכימיקלים חריפים, כולל הדברה. מעבר לתחום הביו רפואי- לתת תגבור לכל מה שצריך - מוטוריקה עדינה, גסה, הצלבות, חושית ויסות חושי, קשב ותקשורת. להיות עם יד על הדופק, ללא מתח ולא להלחיץ. גם לחץ שלך משפיע עליו. בברכה, תלמה.

תודה תלמה

כמה ויטמין A לתת לתינוק כ"כ קטן? (שוקל 9.5 קילו) בנתיים העלתי את המינון של אומגה 3 (של גיא בן צבי) ל-2 קפסולות ביום האם כדאי לתת פרוביוטיקה? למה חשוב שיהיה בדיאטה?, הרי הוא לא חוסן ולכן אין סכנה של מעי חדיר. כרגע הוא מקבל מטרנה (אני כבר לא מניקה) ואני חוששת מהמוצרים הצמחיים אחרי פרשת רמדיה. התחלתי להוסיף לו כפית של שקדיה לפירות של הבוקר.

הוא לא חוסן אבל יש וירוסים שיכולים לעבור אליו

שלום לך אמא של שחריקו, האם עשית לו אי פעם בדיקה של תפקודי כבד? אולי כדאי לעשות. מינון של ויטמין A יכול להיות טיפה ביום. האם הוא מקבל שתי קפסולות של גיא ביום? זה טוב מאד אם כך הדבר. מעי חדיר יכול להיגרם כתוצאה של וירוס של חצבת שיעבור איו מאחיו הגדול. בני הצעיר לא חוסן בחיסון MMR ונדבק מהוירוסים של אחיו הגדול. ווקפילד וקריגסמן ציינו זאת, שהגיעו אליהם אחים צעירים של ילדי PDD עם סממני מעי דומים וסימני חצבת. פגשתי עוד כמה ילדים כאלה וזה לא נדיר כל כך. לכן כדאי לעשות דיאטה לפחות מחלב ומוצריו, בשנתיים-שלוש הקריטיות לבניית מערכת חיסון ומרכיבי מוח. פרוביוטיקה, לא בהכרח, אם מצב היציאות שלו יפה. יש מולטי ויטמין שיוכל להשלים לו חוסרים, של חברת קלייר. שאלת מה עוד אפשר לעשות כדי להקטין סיכון ולכן נראה לי שעדיף גם לוותר על התמ"ל החלבי. יותר קל לתסף עם תמ"ל צמחי. במילא החלב "שודד" להם את כל האבץ והמגנזיום.. שקדיה היא נחמדה, אך בשומשום מלא יש הרבה יותר מינראלים משמעותיים. סידן בשומשום מלא הוא 854 מ"ג ל-100 גרם. מגנזיום הוא 500 מ"ג ל-100 גרם /של חמאת שומשום מלא. בשקדיה יש הרבה פחות.

המשך

הוא מקבל שתי קפסולות של גיא בין צבי. אחת בבוקר ואחת בערב אבל ללא ויטמין E סה"כ עושה רושם של תינוק תקשורתי וחברותי. לכן אני לא אתחיל להציק לו בבדיקות דם וכו" הייתי שמחה לדעת לגבי CLO של קרלסון, האם ניתן לתת במקום ויטמין A סינטטי ומה המינון? צריך גם לקחת בחשבון שכתינוק הוא מקבל 2 טיפות של ויטמין D ביום לפי המלצת טיפת חלב ולכן אני חוששת שלא יקבל כמות מסוכנת של ויטמין D. הקטנצ'יק אוכל טוב ורוצה לאכול כל מה שאנחנו אוכלים . אנסה לשלב סומסום מלא בתפריט.

khisha

New member
הקטן שלי

מקבל כפית שמן דגים מעורבב עם קולוסטרום +5K ויטמיןA ובתוכה קפסולה של פרוביוטיקה. פרוביוטיקה נראה לי הכי משמעותית אצלו. התחלנו תיסופים קרוב לגיל שנתיים. הוא בן 3+ היום. הוא לא חוסן ולדעתי זה כל ההבדל.

למעלה