שאלת אילו הייתי...לתחילת השבוע

sher2004

New member
שאלת אילו הייתי...לתחילת השבוע

אילו הייתה לכם אפשרות להיות בעמדת מפתח איך הייתם מתייחסים למעמד והיחס שמקבלים העובדות והעובדים הסוציאליים כיום?

sher2004

New member
אני הייתי...

דואגת לכך שכל העובדים הסוציאליים יקבלו הדרכה במקום עבודתם!
וכאשר עו"ס אינו מקבל את התנאים המגיעים לו במקום עבודתו או כאשר אינו יודע מה הם התנאים המגיעים לו, הוא יוכל לפנות לאיגוד ולקבל מידע גם כאשר אינו שילם את דמי החברות לאגודה (או לחייב את המעסיק לשלם א דמי החברות).
בנוסף הייתי מחייבת את המעסיקים לשלוח את העו"ס להשתלמויות מקצועיות מידי שנה.

בעניין ההדרכה ומה אני הייתי עושה...

מצוין!
אבל...
שההדרכה תהיה ע''י מדריך חיצוני.

תלוי עד כמה אתפוס עמדת מפתח...
הייתי מנסה ככל האפשר להעניק יוקרה למקצוע.
לצערי אני שומע יותר מדי קולגות שמזלזלים בעצמם ובמקצוע שהם בחרו.
אם הם מסתכלים כך על עצמם, מדוע שאחרים יסתכלו עלינו אחרת??

bonita0707

New member
אני עונה

אני מסכימה עם מה שנאמר. בתור סטודנטית שעתידה לסיים את התואר בקרוב, אני מסכימה שהדרכה היא אחד מאבני היסוד של עבודה סוציאלית וזה גורם שלדעתי עשוי להשפיע רבות על איכות הטיפול שאנו מעניקים למטופלים שלנו. אני גם מאמינה שברגע שנוכל להעניק שירות מקצועי יותר לאנשים, כך החברה תוכל להסתכל על מקצוע זה כאל משאב משמעותי, או כך לפחות אני רוצה להאמין.

KFIRB

New member
הייתי פועל לשינוי המעמד החוקי של העו"ס

ברמת שינוי מדיניות....

ייקבע בחוק שעו"סים יהיו שותפים לכל קבלת החלטות החל מהרמה המקומית ועד לרמה הארצית בכל מה שקשור לאזרח.

שנית העו"ס יהיה חסין בפני תלונות שטניות , והמחוקק יחוקק חוקים המאפשרים משפט וענישה כפי שהדבר היה נעשה כלפי עובדי ציבור אחרים,

שלישית להכניס בחוק העו"ס יותר שינייים שיותר תפקידים יהיו צבועים לעו"ס ולא כפי שהדבר קורה היום...ולהגביל את סמכויות השר לכפיפות ועדה מקצועית.

רביעית לדאוג למבנים ראויים למתן שירות סוציאלי הן מהבחינה של התשתיות בסוכנות והן מבחינה משאבים שנוכל להעניק ללקוחות.

חמישית שנוכל להפסיק את התופעה הבזוייה שעו"ס זקוק לעו"ס ..... שעו"ס זקוק להשלמת הכנסה ולשירותי הלשכה....

למעלה