שאלת אינסולין.

cookiii

New member
שאלת אינסולין.

עשיתי בדיקת אינסולין בצום ויצאה תוצאה 6.34 כאשר הנורמה היא בן 6-27. האם התוצאה גבולית?
מה אומר אינסולין נמוך בדם?

תומרונתם

New member
מנהל
אתה סכרתי? טרום סכרתי?

למה עשית את הבדיקה?

אני לא מומחית בפענוח התוצאות הללו, אבל תשובות לשאלות ששאלתי יוכלו לעזור גם לאחרים לענות.

cookiii

New member
יש לי תסמונת שחלות פוליצסטיות

זאת תסמונת שמתבטאת באינסולין גבוה בדם שהופך להורמונים מיותרים בגוף.
עשיתי את הבדיקה הזאת כדי שבמידה והאינסולין באמת גבוה אני אוכל לקבל טיפול שיעזור לי להכנס להריון.
הופתעתי שהתוצאה הייתה בדיוק הפוכה...

לצערי הרב הרופאה לא עשתה בדיקת סוכר ואבל בכל הבדיקות האחרונות הסוכר שלי עמד על 86 פלוס מינוס.

לסבי זיכרונו לברכה הייתה סכרת סוג 1 שהתחילה בדיוק בגיל שלי. לאבא שלי גילו עכשיו סכרת סוג שתיים.
אני מאד שומרת על התזונה שלי (בצורה אובססיבית אפילו) וחשוב לי שאם תהיה בעיה אני אטפל בה כמה שיותר מהר.
אני יודעת שסבי שמר מאד על התזונה ולכן לא היו לו סיבוכי סכרת בכלל (הוא הזריק אינסולין במשך 40 שנה).

אז כנראה הרופאה שלך לא ממש בכיוון הנכון...

האם עשית אי פעם בדיקת ממוצע סוכר תלת חודשי (A1C) ?
אל מנת להסיר כל דאגה עשי בדיקה זו בבדיקת הדם הקרובה.
האם זאת רופאת משפחה?

cookiii

New member
הרופאה שלי שתהיה בריאה לא באף כיוון.

אני צריכה לנבור באינטרנט לבד ולבקש בקשות אחרת אני לא אקבל כלום.
אני בטוחה שיש לי משהו כי אני מרגישה רע כל פעם שאני אוכלת ארוחה גדולה. אני מרגישה את הסוכר זורם לי בדם, אני מרגישה סחרחורת, עייפות, כאבי ראש והכל עובר לבד אחרי שעה שעתיים.
היא לא מוכנה לתת לי בדיקת A1C בטענה שאין לי כלום. גם את האינסולין היא לא הייתה נותנת לי אם לא הייתי אומרת שזה חלק מפרופיל הורמונלי.
אני בנתיים עברתי לאכול אוכל כמעט ללא פחמימות ( מקבלת פחמימות רק מקטניות או פירות ) הפסקתי לאכול עוגות,עוגיות,יוגורטים עם פירות,בצקים. הכל רק לא להרגיש רע.

אם הרופאה שלך חסרת כיוון, אז מה את עושה אצלה?

אתן נשואות בנישואים קתוליים?

כתבת: " אני מרגישה את הסוכר זורם לי בדם, אני מרגישה סחרחורת, עייפות, כאבי ראש והכל עובר לבד אחרי שעה שעתיים".
אם את משתמשת במטאפורה אז זה בסדר גמור, אבל אם זה בדיוק מה שאת מרגישה... אז משהו לא בסדר.

לא מרגישים סוכר בעורקים, ורידים או נימים. כאשר הסוכר עולה מאוד, מרגישים מעט עייפות, סחרחורת רק בסוכר מאוד מאוד גבוה.
אחרי כל ארוחה הסוכר הכי גבוה מופיע אחרי שעה שעתיים, תלוי מה אוכלים. אבל אצלך הכל עובר בדיוק בפרק זמן זה.

cookiii

New member
זה בדיוק מה שאני מרגישה.

אם זה לא סוכר אז אולי משהו אחר.
נמשיך לבדוק...

ובקשר ללעבור רופאה, איפה שאני נמצאת זה או היא או הרופאה המחוזית. והמחוזית כל הזמן תפוסה, צריך להזמין תור חודש מראש וזה כמובן לא בר ביצוע.
יהיה בסדר. לפחות הערך של האינסולין תקין?

תומרונתם

New member
מנהל
השערה, זורקת באפלה

יש מצב שאני לא זוכרת כרגע איך הוא נקרא, שאנשים מגיבים לא טוב לפחמימות. מעין רגישות לפחמימות, וזה לא צליאק.

יש לך אפשרות לשים את ידייך על מד-סוכר ביתי? מישהו במשפחה אולי? אם כן, תנסי למדוד בעצמך במשך כמה ימים בבוקר בצום ושעה אחרי ארוחה, ותראי מה התוצאות.

ולגבי הרופאה - אם לא הולך לך עם רופאת המשפחה, תנסי אולי דרך רופא הנשים שלך. יכול להיות שיהיה יותר סימפטתי (בעיקר לאור העובדה שאת מנסה להכנס להריון) ויזמין לך את הבדיקות הללו. או יותר מזה, גם יפנה אותך לאנדוקרינולוג.

cookiii

New member
רעיון מצויין. תודה רבה.

כרגע אין לנו מד סוכר בבית. אולי אבא שלי יקבל בקרוב.
אני אבקש מהרופא פוריות בדיקות לסוכר A1C

תראי, בגלל שיש לי אחד כזה בבית

אז זה נשמע לי קצת היפוכונדרי. בעלי משתמש בגלוקומטר שלי יותר ממני... אחרי ארוחה גדולה הוא מרגיש רע, אומר בדיוק את אותם הדברים שכתבת, בטוח שיש לו סכרת... אבל הגלוקומטר שלי מראה שמצבו תקין לחלוטין (גם לו יש אבא טייפ 2).
אבל בכל אופן- לבדוק תמיד כדאי, אז קודם כל לבקש בדיקת a1c, זאת היא תתן לך תוצאה לגבי 3 החודשים האחרונים. תבקשי כבר מחר, תוך כמה ימים כבר תהיה לך תשובה. אם אפשר להשיג גלוקומטר (אבא שלך?) אז את יכולה לעשות כמה בדיקות במהלך היום, בעיקר כשאת מרגישה רע...

cookiii

New member
אני לא מתכוונת לעשות הרבה בדיקות.

אם אין לי סכרת אני אשמח לאכול שוקולד פעם בכמה זמן :) גם ככה אני שומרת על תזונה נכונה בגלל מניעים אידיאולוגים. לא רואה לנכון לשלם כסף על אוכל מתועש מלא בזבל.
כלומר אם יש לי או אין לי סכרת זה לא שישפיע על מה שנכנס לי לפה. רק רוצה לדעת שאני לא עושה נזק לגוף. כפי שאמרתי סבא שלי זל חי עם הסכרת מגיל 30 ועד גיל 78.
חיים טובים ושלמים.

למעלה