שאלת אפייה - לחם צונח

חייםאבג

New member
שאלת אפייה - לחם צונח

שלום

אני אופה לחמים בבית והם יצאים טעימים ומוצלחים
אבל

אני מכדרר את הבצק לכדור או לצורת כיכר קלאסית, אבל הלחם משטתח.

אני רוצה שהלחם שלי יצא מהתנור כמו שאני מכניס אותו...

מה עושים??

תודה לעונים
 

אילנית12

New member
איזה תבנית אתה

משתמש?
אני משתמשת למשל בהכנת לחם בתבנית ארוכה אינגלישקייק.
 

אילנית12

New member




 

נירהמ1

New member
יכול מאוד להיות שהתפחת את הלחם יותר מדי

מתפיחים פעם ראשונה עד שהוא מכפיל נפח, מורידים אוויר ומתפיחים פעם שנייה רק כ-2/3 מהגובה, וזאת כדי שהלחם יוכל להשלים תפיחה בתנור.
סיבה נוספת, אולי התנור לא היה חם מספיק כשהכנסת את הלחם לתנור.
בכל מקרה, כדי שנוכל לענות, עליך לשים כאן את המתכון, עם הוראות ההכנה

שבת שקטה ונעימה וחג אורים שמח,


נירה
 

חייםאבג

New member
תודה לעונות

- אני לא משתמש בתבנית עם צורה אלא עם תבנית השטוחה של התנור
- אין לי ממש מתכון - קמח או תערובת קמחים, שמרית, מלח, סילאן
- אני אקח את העיצה של נירה כי אני באמת מתחיל את האפייה בשיא התפיחה.

תודה, אעדכן
 
הכנת לחם זו אומנות

האם מדובר בלחמי מחמצת?
אם כן בכדאי ששלחם יקבל כוח וישאר גבוה ויפה יש צורך לבצע קיפולים כל 20-30 דקות כל שעתיים. בנט תמצא סרטונים אך מבצעים קיפולים ללא הורדת הנפח.
לחם מחמצת מניסיוני לאחר ההכנה וכל ההתפחות כדאי לשמור במקרר בין12-14 שעות.

 
למעלה