שאלת אפייה

שאלת אפייה

איך אופים עוגה בצורת כיפה? האם אני יכולה להצמיד שתי עוגות כיפה וכך ליצור כדור ואז לצפות בבצק סוכר? איך עושים את זה? תודה יסמין.

עוגה בצורת כיפה אופים בכלי עגול

קערת נירוסטה או תבנית שקונים בחנות לציוד מטבח. בהחלט אפשר לחבר שני חצאים ע"י מריחת קרם ביניהם, רק חשוב שיהיה בסיס. ז"א את החלק התחתון של הכדור חייבים ליישר קצת כדי שהוא לא יתגלגל
הציפוי הוא כמו שמצפים עוגה רגילה

תודה רבה ועוד שאלה קטנה:

האם יש איזה מתכון מיוחד לאפייה בקערה ז"א כמות מסויימת של החומרים, והאם אפשר לאפות בקערת פיירקס?

net the jet

New member
באופו עקרוני כל עוגה בחושה....

חשוב להקפיד לשמן ולקמח טוב טוב טוב את התבנית ( אפילו פעמים עם השהיה קצרה בין שתי הפעמים במקפיא-שידבק ) לאפות על חום נמוך יותר משאת אופה באופן רגיל, וזה יקח יותר זמן-אל יאוש ! אין בעיה לאפות בפירקס.

טיפ להוצאת העוגה

לשים שני סרטי ניר אפיה בתחתית הקערה בצורת X, כאשר הקצוות מחוץ לקערה. זה יעזור להוציא את העוגה לאחר האפיה

beky1

New member
האם הקצוות שנמצאים מחוץ

לקערה לא נשרפים בעת האפיה??????

beky1

New member
אם אנחנו בשוונג

כיצד ניתן לאפות בסיר עוגה? האם מדובר בסיר רגיל המוכנס לתנור ? איך עושים את זה?

בקלות ../images/Emo3.gif

מניחים נייר אפיה בתחתי הסיר (אני עושה את זה אם אני אופה בתבנית קפיצית. משמנים ומקמחים היטב את הדפנות. חשוב לשים לב לקוטר הסיר, כי אם מדובר בקוטר קטן יותר מ26, לדוגמא, אז יתכן וכמות אחת המיועדת לתבנית 26 תספיק. אך אם מדובר בקוטר גדול יותר או זהה כדאי להכין עוד כמות של עיסה כדי לקבל עוגה גבוהה.

את הידיות אני עוטפת בנייר אלומיניום

אין לי ממש מושג למה זה עובד, אבל הן לא נמסות. לא ניסיתי מעולם לאפות בלי, אז אולי הן לא נמסות גם ללא הניייר
לא בדקתי...

למעלה