שאלת אקווריום צמחים חדש ופדח

מני.ת

New member
שאלת אקווריום צמחים חדש ופדח

שבת שלום חברים יקרים

התקנתי אקווריום נאנו חדש בנפח 30 ליטר. לאקווריום תאורת לד טובה (7 וואט). הכנסתי בו צמחים, מצע מדושן, ודג בטה אחד בכדי להתחיל את הסייקל. לאחר כמה ימים, האמוניה באפס, אבל החומציות במים יחסית גבוהה 7.8. אם אני לא טועה, פדח עוזר להוריד את החומציות, אבל אני לא בטוח שלהפעיל את מערכת הפדח זה רעיון הכי מוצלח לפני שהסייקל הסתיים.
מה דעת החברים המלומדת?
תודה

roeeya

New member
היי מני

אין קשר בין הסייקל לפדח.
באיזו מערכת פדח אתה מתכנן להשתמש?
האקו' נראה יפה מאוד

roeeya

New member
שמע,

פדח באקו' קטנים זה אתגר.
אתה יודע איך למדוד את הכמות שלו במים?

מני.ת

New member
זה מתקן פשוט

שאמור לשחרר כמות מדודה לאורך זמן. פעם ביום פותחים את הברז לכמה שניות והתא הפלסטי שבמים מתמלא בגז. הגז משתחרר למים במשך היום באופן טבעי ואיטי. אני מניח שבכמות כזו קטנה, שום אסון לא יקרה ולכן לא אצטרך למדוד...
הנה סרטון שמסביר את העסק

החייזר

New member
פד"ח????

מה הביא אותך לחשוב שאתה בכלל צריך פד"ח באקווריום? הוספת פד"ח בתאורה כזאת שהיא בערך 0.4 וואט לליטר זה מתכון לצרות. חוץ מזה שתבדוק טוב אם הצמחייה שלך בכלל צריכה פד"ח.
פד"ח מחייב אותך לתאורה לפחות כפולה ממה שיש לך, ותוספת קבועה של דישון. עצתי לך היא רד מזה. מה כל כך מפריע לך חומציות המים? יש דרכים נוספות להוריד חומציות אם זה כל כך מפריע לך. חוץ מזה שזה מפריע לך האם זה מפריע למישהו משוכני האקווריום? לצמחים? לדגים?

roeeya

New member
אל תתייחס לתאורת לד לפי היחסים הישנים

0.4 לליטר תופס לפלורוסנטים, 7W של לד איכותי שווים הרבה יותר

החייזר

New member
רועי, היה לי ניסיון עם זה

הכל בבל"ת בגלל שהאמנתי לשיטה הזאת שאומרת שהלד הוא יותר חזק למרות הוואט הנמוך, הלכה לי כמעט כל הצמחייה באקווריום. 7 וואט לא יחליפו אף פעם 30 וואט.

מני.ת

New member
זה לא עניין לאמונה

בסופו של דבר זה מגיע לספקטרום האור ועצמת הארה בלוקסים. גם שיטת הוואטים לליטר כמובן לא מדוייקת אפילו לתקופת הפלורוסנטים מכיוון שלא רק הנפח של האקווריום חשוב אלא יותר חשוב מרחק גוף התאורה מהצמח עצמו (גובה האקווריום). סלח לי, אבל יש משהו מאד יהיר בהצהרה ש"הכל בבלט" וש-7 וואט לא יחליפו אף פעם 30 וואט. אני לא יודע באיזו תאורת לד השתמשת ומה היה הספקטרום הספציפי שלה וגם מתי זה היה, אבל כיום תאורות הלד נחשבות לשיטה הטובה ביותר להארת אקווריום והמחיר שלהם גם בהתאם.

החייזר

New member
לא אמונות-- ניסיון בלבד

אם 7 וואט טוב ל-30 ליטר אז 52 וואט טוב ל-222 ליטר. וזה לא מספיק. אני לא פוסל תאורת לדים, אני מניסיון יודע שצריכים הרבה יותר וואט של לדים לצורך צמחייה בריאה ומשגשגת. גובה של 50 ס"מ בתוספת המרחק מפני המים שזה לפחות עוד 10-15 ס"מ במקרה הנמוך ביותר של המכסה. בקיצור אין חכם כבעל ניסיון. נסה ותראה.

מני.ת

New member
מסקרן אותי לדעת

באיזו תאורה השתמשת. אם אתה זוכר את התוצרת ולפני כמה זמן זה היה. מאחר ובתחום הזה יש התקדמות כל הזמן. יש גם תאורות לדים בספקטרומים שמתאימים יותר לגידול במי ים והם לא יתאימו לצמחי מים מתוקים.
בכל אופן, במקרה הספציפי שלי, התאורה מגיעה כחלק מהקיט של אהיים באקווריום הזה והוא מותאם לגודל הזה במיוחד לגידול צמחים. קשה לי להאמין שחברה מאד מכובדת כמו אהיים יספקו תאורה לא מתאימה לאפליקציה ספציפית (1200 לומנס 6000K). אם היה צריך יותר אור, הם היו נותנים מנורה יותר חזקה.
הנה לינק לסטאפ של האקווריום הזה. (הצמחים נראים לי מבסוטים)
הזמן יגיד, כמו שאתה אומר. אבל יש לי הרגשה טובה

מני.ת

New member
והנה עוד לינק,

בלינק הזה רואים את הצמחים באקווריום לאחר כמה חודשים. הצמחים האלה דורשים אור חזק ונראים ממש נפלא לדעתי.

החייזר

New member
צר לי לאכזב אותך

כל חברה כולל אהיים נותנת תאורה טובה אבל לא לצמחייה. אין אחד שקנה אקווריום עם תאורה אורגינלית ולא נאלץ להוסיף עוד עוצמת אור אם הוא רצה צמחייה.
אני משתמש במטאל הלייד.

החייזר

New member
במבט שני

אין לך 30 ליטר מים, אחרי הורדת כל הדקורציה יחד עם המצע שיש לך וגם שהאקווריום לא מלא לגמרי, משהו בסביבות 20 ליטר מים. זה משנה את המצב. אז אולי לצמחייה שלא דורשת עוצמת אור חזקה כדי שהיא תיראה אדומה ממש אולי זה יספיק.
יחד עם זה שאין לך הרבה צמחייה (מתכון לאצות) אז גם אין בליעת אור כל כך גדולה.
תראה, אני יושב על אקווריום שאורכו מטר וחצי, מכיל בסביבות 500 ליטר מים. ולקחתי פלטות של לדים שנתנו ביחד בסביבות 60 וואט. אבל כשזה פרוש על פני מטר וחצי זה עלוב ביותר. אין כמו מטאל הלייד. תראה צילום.

מני.ת

New member
קודם כל,

האקווריום שלך מהמם והייתי שמח גם לראות סרטון וידאו אם צילמת.
השאלה ששאלתי היתה, באיזה תאורת לד השתמשת שלא היית מרוצה? הטכנולוגיה הזו מתחדשת כל הזמן. עלות של תאורת לד איכותית ומתאימה לאקווריום בגודל כמו שלך יכולה להגיע לאלפי שקלים. זה מה שהשקעת?
איך תסביר את שני הסרטונים שהעליתי? בראשון יש צמחיה עבותה וגבוהה ובסרטון השני, אמנם הצמחיה לא גבוהה, אבל זו צמחיה שדורשת תאורה גבוהה בהחלט.

החייזר

New member
לדים לאקווריום

זה היה די מזמן, הייתה הצעה של פלטות בגודל 30 על 30 שכללו לדים בעוצמה כוללת של 14 וואט עד כמה שזכור לי. 5 פלטות כאלו הזמנתי באיביי מתוך הידיעה כי וואט של לד שווה יותר מוואט של תאורה אחרת. הרכבתי, אפילו קרוב מאוד לפני המים, וכל הצמחייה דעכה לאט לאט והחלה להיעלם ולהירקב. איזה פירמה הלדים? מי זוכר בכלל. יכול להיות שהיום הלדים מוצלחים יותר, אבל וואט נשאר וואט. זה לא משתנה.
לגבי הסרטון? אז יש סרטון נו אז מה? גם אני קניתי דרך סרטון כזה.
בטוח שלא השקעתי אלפי שקלים בזה. בקיצור חזרתי למטאל הלייד והכל בסדר.
לגבי האקווריום שיש לך, אולי זה מספיק, אבל עם תעמיד אותו באמת כאקווריום צמחייה שהוא שתול 90 אחוז ולא אקווריום עם צמחים שזה מה שיש לך עכשיו, אתה תראה לבד שהוא נעשה חשוך בגלל בליעת האור על ידי הצמחייה שהיא ירוקה ולא מחזירה אור. מה גם שבאקווריום צמחייה מלא לא מחליפים כמעט מים, והמים יש להם גוון צהבהב במעט. וזה עוד יותר יוריד את התאורה המעטה שהלדים נותנים לך. בקיצור תנסה ותראה.
רק לידיעתך, עם כמות צמחייה מעטה כזאת, די מהר תיפגד עם הוד מעלת האצות.

roeeya

New member
חייזר, הפלטה שלך בטכנולוגיה מיושנת

אני משתמש בריף בגוף תאורה של 45W לדים,
בצבעי כחול ולבן. לדים של 3W כ"א של חברה סינית בינונית.
הגוף רץ עם דימר על 10-15% כח, בתפוקה מלאה שרף לי אלמוגים.
הרבה קרה בתחום הלדים בשנתיים האחרונות.
יש לי זוג חברים עם ריף דומה לאקו' צמחיה שלך (60 או 70 ס"מ גובה, כ 500 ליטר) שעובדים גם עם לדים ומרוצים עד הגג.

מני.ת

New member
אני אסביר

מאד לא מדויק לטעון שוואט הוא עצמת ההארה. וואט זה יחידת כח.
תאורה מודדים בlumens שזה עצמת האור ובlux שזה יותר רלוונתי וזה עצמת ההארה לשטח מסויים. אתה יודע שנורת ליבון של 20 וואט תיתן הרבה פחות אור מאשר נורת פלורסנט של 20 וואט, מאחר ורוב האנרגיה של נורת הליבון הולכת לחימום ורק אחוז קטן מתורגם להארה. אותו הדבר ההבדל בין נורת פלורוסנט מול נורת led.
באקווריום, כמו שידוע לך, לא מספיק רק עצמת התאורה לשטח (lux) אלא יותר חשוב ספקטרום האור. אם רוצים לדמות תאורת שמש, צריך טפרטורה של 6500 קלוין (זה הצבע), שזה מתאים לגידול צמחי מים מתוקים. תאורה לאקווריום מי ים תהיה בעלת טמרטורת צבע יותר נמוכה ולא תתאים לצמחית מים מתוקים. אני ממש מאמין שהלדים שקנית בזמנו לא התאימו. זה שהם היו לדים, לא אומר כלום לגבי ההתאמה שלהם.
בדבר אחד אני מסכים בהחלט איתך, שהתאורה שיש לי לא תתאים לגידול צמחים תובעניים אם האקווריום יהיה עמוס בהם ותהיה הצללה של התחתית. לכן אני בכלל לא מנסה לעשות את זה.
אני ממש לא רוצה להפגש עם הוד מעלת האצות ואשמח לקבל ממך עצות לגבי דרכים לצמצום המכה במקרה שתגיע .

למעלה