שאלת אקסל - פיצול טבלה לגליונות מקושרים

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
אני מניח שהכותרת לא כל כך מובנת, אז אסביר.
יש לי טבלה, שבאמצעותה אני מנהל עובדים. הטבלה ידנית (לא Pivot או משהו בסגנון).
לטבלה יש לא מעט עמודות (נגיד 100), מאחר שכל קבוצה של עמודות (נגיד כל 10) מייצגת נתונים מסוג מסוים על העובד. לדוגמה - 10 הראשונות עוסקות בהסמכות מסוג אחד, 10 הבאות בהסמכות מסוג אחר וכן הלאה. שורה תחתונה - צריכה להיות הפרדה בין כל קבוצה עקב כמות הנתונים.
אני מעוניין שאותה טבלה תנוהל בגליונות נפרדים. במקום שהכל יהיה בגיליון אחד ולגלול אל העמודות שעוסקות בהסמכה מסוימת, אני מעוניין ללחוץ על הגיליון שעוסק בכך.
כמובן שאם ההפרדה הזו אפשרית, אז המטרה היא שברגע שאני מבצע שינוי בגיליון אחד (למשל מוריד או מוסיף עובד), אז השינוי יבוא לידי ביטוי בכל הגליונות. במילים אחרות - הם אמורים להיות מקושרים.
בעבר עשיתי משהו דומה (ללא הפרדת גליונות), אבל הפתרון היה מסובך מדי לטעמי - יצרתי כפתור ש"מסתיר" את כל העמודות שאינן רלוונטיות לבחירתי, אבל בשביל זה צריך לכתוב קוד וצריך קובץ מאקרו.
אני בטוח שיש פתרון פשוט לכך. האם מכירים?

קבצים מצורפים

• New Microsoft Excel Worksheet.xlsx
    KB 9.5 · צפיות: 2

iyyi2

Member
הפתרון למה שאתה צריך לדעתי הוא במנגנון קיבוץ העמודות הנמצא
בקובץ המצורף הוספתי עמודה ריקה. לאחר כל קבוצת עמודות.
כדי לבצע קיבוץ אתה מסמן את העמודות שבקבוצה ובוחר ב: נתונים>קיבוץ.
לאחר מכן אתה יכול ללחוץ על לחצני ה-"-" כדי לכווץ, ועל לחצן ה-"+" בשביל להרחיב את עמודות הקבוצה.
הלחצנים נמצאים מעל אותיות העמודה.
אתה יכול להשתמש במספרים למעלה מימין כדי לכווץ או להרחיב את כל הקבוצות ביחד.

קבצים מצורפים

• קיבוץ עמודות.xlsx
    KB 10.2 · צפיות: 2

LLEM

New member
וואוו פתרון לא רע בכלל!
אני אנסה אותו ואראה אם הוא מתאים. תודה רבה!
אני מניח שהרעיון עם הגליונות אינו ישים?

iyyi2

Member
אם אתה רוצה ששמות הלקוחות יהיו בגיליון אחד, ואז בגיליון של קבוצת ההסמכות להביא את השמות בנוסחה ולבצע את הקלט בגיליון ההסמכות, אז יש בעיה.
לנתוני ההסמכות שתקליד יהיה מיקום קבוע, אבל השמות יזוזו בהתאם להוספה או מחיקה של שמות בגיליון השמות. כך תיווצר אי התאמה.

LLEM

New member
אוקיי. קיוויתי שאולי יש שיטה להזיז את הכל ביחד.
תודה!

LLEM

New member
אפשר להמשיך את הנושא עם שאלה נוספת?
אם אני נועל את הגיליון לעריכה, מנגנון הקיבוץ לא עובד.
האם יש דרך לעקוף את זה?

למעלה