שאלת אתיקה(?)- האם ידוע לכם

sense9

Member
מנהל
שאלת אתיקה(?)- האם ידוע לכם

מה דינו של פסיכולוג שלמשל חטא בעבירות אתיות או הורשע בפלילים? האם רשיונו נשלל ממנו אך הוא עדיין זכאי להציג עצמו כפסיכולוג (בדומה לדינו של רופא) או שברגע שרשיונו נשלל ממנו אין הוא רשאי להציג עצמו כפסיכולוג (בדומה לעו"ד)?

האם מועצת הפסיכולוגים, או הגוף שאחראי לזה (משרד הבריאות?) יכולה לשלול את התואר עצמו או רק את רשיון העיסוק?

תודה מראש.

katzeran

New member
חוק הפסיכולוגים: שפיטה משמעתית

אני חושב שתמצאי את התשובות בפרק ה' לחוק הפסיכולוגים

http://www.health.gov.il/LegislationLibrary/Nefesh01.pdf

אני לא יודע מה התשובה לגבי האם מותר לו להציג את עצמו כפסיכולוג, אני חושב שיש בחוק התייחסות למחיקת הפסיכולוג מהפנקס (ואז, מן הסתם, הוא לא יוכל להציג עצמו כפסיכולוג). בכל מקרה, לתואר "פסיכולוג" אין הרבה משמעות חוקית (מלבד, כמובן, המשמעות התקשורתית/יח"צית)

sense9

Member
מנהל
ולרופא או עו"ד כן?

sense9

Member
מנהל
כתבת שכל מקרה, לתואר "פסיכולוג"

אין הרבה משמעות חוקית.
במה זה שונה מהמשמעות החוקית של התואר ד"ר או עו"ד (כי כאמור יש הבדל בין דין רופא שסרח לעו"ד שסרח)

katzeran

New member
טוב זה קצת פלפול סמנטי...

יש להבדין בין התואר "פסיכולוג" לבין הרשיון לעסוק בפסיכולוגיה. פסיכולוג הוא מי שסיים תואר שני בפסיכולוגיה ונרשם בפנקס הפסיכולוגים. כמובן שהוא כפוך לחוק הפסיכולוגים והקוד האתי של מועצת הפסיכולוגים, אבל מבחינה מקצועית של הרשאות עבודה, אין לתואר הזה משמעות. אני כמובן מדבר על התחום הטיפולי והאבחוני, כי שאר העיסוקים בפסיכולוגיה (מחקר, הוראה - לצורך העניין) אינם תחת רגולציה של המדינה ולא צריך רשיון עבודה מיוחד בשבילם. בתחום הטיפול והאבחון, התואר "פסיכולוג" הינו חסר משמעות חוקית כי הוא לא מלמד כלום על האדם הנושא אותו. מי שהוא "רק" פסיכולוג לא רשאי לעסוק בטיפול או אבחון (למעשה, אסור לו לעשות את זה אלא תחת תנאים מאוד מסויימים, דהיינו, במהלך התמחות). לזה התכוונתי.

זה כאילו פלפול סמנטי, אבל התייחסתי לזה כדי להדגיש את ההבדל בין להיות בעל תואר "פסיכולוג" לבין להיות בעל רשיון עבודה כפסיכולוג (קליני/חינוכי/שיקומי וכו')

katzeran

New member
בנוגע לרופא או עו"ד

אין לי מושג בנוגע לשני המקצועות האחרים שהבאת. אין לי מושג איך מקבלים את התואר "עורך דין" ומה המשמעות החוקית שלו. האם כששוללים רשיון עריכת דין גם לוקחים לך את הזכות להשתמש בתואר? אין לי שמץ...

בנוגע לרופאים, אני מניח שגם אם עושים התליית רשיון לעיסוק ברפואה אז לא שוללים את הזכות להשתמש בתואר ד"ר, כי זה תואר אקדמי שהם רכשו במהלך הלימודים... אבל באמת שאני לא יודע, רק מניח.

למעלה