שאלת בדיקת קרקע

שאלת בדיקת קרקע

המגרש שלי נמצא במתחם של 20 דונם על אדמה חקלאית ( בת הדר החדשה ) סמוך מאוד לאשקלון האם כל מגרש צריך לעשות בדיקת קרקע או שאפשר להסתפק בפחות בדיקות ?

fireman

New member
כל מגרש זקוק לבדיקת קרקע

בכדי להתאים את שיטת הביסוס. סוג הקרקע שיש לך בשכבה העליונה הוא לא בהכרח סוג הקרקע שקיים בשכבות תחתונות. ייתכן ובשכבה העליונה של 2-3 מטרים יש אדמה חקלאית חולית כלשהי ובעומק קיימת קרקע חרסיתית או אולי תמצא סלע שבתוכו יכולה להיות מערה קרסטית מספר האפשרויות שאתה יכול להגיע אליהן בביצוע קידוחי ניסיון הוא גדול מאוד וכן מספר האפשרויות והצעדים שתצטרך לנקוט.

mol3

New member
לפעמים אפשר להסתפק ולפעמים לא

בכל מקרה, יש להוועץ ביועץ קרקע שמכיר טוב את האיזור. הוא יוכל לייעץ לכם על שונות הקרקע באיזור. לפי זה יוחלט אם יש לעשות סקר קרקע פרטני או לא. יש מקומות בהם יש חללים ומערות, ששישה מ' עלולים להיות הבדל משמעותי. אם השונות של הקרקע נמוכה, 6 מ' הם לא בעייה.

אם יש מערות אני מוותר על הקרקע

בחברת החשמל יצקו מאות אלפי קובים בכדי לסתום מערות ב "גזר" ליד בית חרושת למלט "נשר" ברמלה . דיברתי עם האדריכל שלי , הוא מכיר את האיזור ואמר שאין צורך לבדוק את כל המגרשים וממילא המסקנה של הבדיקות יהיו שיש לבצע עומק מקסימלי של הכלונסאות שהוא 13 מטר , כי זו אדמה חקלאית שעובדת חזק .

בינא

Member
בדיקת קרקע לכל מבנה - צריך או לא?

מקובל להסתפק בבדיקות קרקע שנעשו למתחם, בתכנון ההנדסי לבית הבודד, כאשר במהלך החפירה ליסודות הראשונים, בודקים מה יוצא (מהקידוח, אם זה קלונס, או מהבור אם זה יסוד בודד או יסוד עובר) והמהנדס מוסיף או מוריד ברזל בהתאמה. במידה והנכם הולכים לבנות בשיטה מתועשת בה העומס מחולק שווה בכל ההיקף, בדיקות הקרקע הופכות למיותרות, אם השכן כבר ביצע כאלה. במקרה של עומס מחולק שווה, יסוד הרפסודה יכול להתבצע ללא בדיקות קרקע בכלל. לפרטים נוספים, כתוב לדוא"ל המצויין בחתימה.

fireman

New member
צר לי אבל אני לא מסכים איתך

זה לא שחור או לבן כמו שאתה מתאר את זה. יכולה להיות לך נקודה תקינה במיקום מסויים ו40 ס"מ ממנה אתה קודח בתוך מערה קרסטית. אני מציע ללכת לפי עצתו של מול3, לפנות לגאולוג\יועץ קרקע שמכיר את האזור ויוכל להנחות אם יש צורך בביצוע סקר קרקע מקיף או שאפשר להסתפק בסקר קרקע שבוצע במגרש שכן.

בינא

Member
מערות קרסטיות - הפתעה?

ידוע בדיוק נמרץ היכן בארץ יש חשש למציאת מערות קרסטיות ולכן במקומות כאלה מקובל לבצע 5 קידוחי ניסיון בכל מגרש של 1/2 דונם. למרות האמור, גם אם אין מידע כזה, במהלך קידוחי כלונסאות, קידוח שפוגע במערה כזו, מבוטל והמהנדס חייב לתת אלטרנטיבה לפני המשך הקידוחים. לעומת זאת כשבונים בניה מתועשת עם עומס מחולק שווה בכל ההיקף, אין כל צורך בקידוחים, אלא בהידוק קרקע קיימת, הידוק תשתית מצעים (כמו כביש) ויציקת היסוד עם עיבויי קורות יסוד עובר בהתאמה לתכנון. במקרה האחרון, אם לא בונים באיזור הידוע במערות קרסטיות, בדיקת הקרקע בכל מגרש מיותרת.

מה זה עומס מחולק שווה ?

הבית שלי הוא לא סימטרי , הקומה השניה היא רק בצידו האחד של הבית

בינא

Member
מה זה עומס מחולק שווה?

תכנון אידאלי של מבנה יהיה כזה שבו כל משקל המבנה מחולק באופן שווה לכל אורך קירותיו. אם היקף קירות המבנה מגיע ל-40 מ"א (למשל) והמשקל שלהם מתוכנן "לשבת" על 40 מ"א יסוד עובר או יסוד רפסודה, ללא העברת עומסים מחלק מבנה אחד לשני, זה נחשב לחלוקת עומסים שווה על כל ההיקף. גם במקרה שלך תיתכן חלוקת עומסים שווה, אך עם הפרש בין החלק הבנוי קומה אחת לחלק הבנוי 2 קומות. במקרה כזה ניתן יהיה לחלק את קורות היסוד כך שחלקן יקבל עומס מחולק שווה מ-2 קומות, וחלקן מקומה אחת, אבל בגלל ההפרש בגודל קורות היסוד, יהיה שוויון בהעברת המאמצים המשקליים לקרקע. תכנון כזה הוא מומחיות ואמנות הנדסית שלצערי רוב המהנדסים מוותרים עליה כי יותר "נוח" להם לתכנן כלונסאות והעברת עומסים בצורה מרוכזת לקרקע.

מאגר

New member
אגדריכל לא אחראי

אדריכל שאומר כי אפשר בקרקע שהייתה חקלאית לוותר על בדיקות קרקע הוא אדם לא אחראי. בבדיקות קרקע באדמה חקלאית שלעבר יכולים למצוא רובדים שונים של קרקע בכל מטר נתון ובקרקע כזו חובה לעשות בדיקות בכל מגרש בנפרד. באיזור באר טוביה נפער סדק ברוחב של 15 ס"מ אנכיבגלל קמצנות של בדיקות קרקע והסתמכות על בדיקה של המגרש השכן לכן אסור לוותר על בדיקות קרקע וביחוד בקרקע שהייתה פעם חקלאית בגלל הזבלים הדשנים והחריש בדחוף שעברה הקרקע בעבר יותרה מזו יש לבקש במסגרת הבדיקות בדיקת צפיפות אדמה באיזור שבו קודחים.

nanad

New member
אצלנו בשכונה

הזמינו בדיקת קרקע מרוכזת. אין קידוח במגרש שלי אבל יש הצלבה של מידע מכמה מגרשים מסביב . לא יודעת אם מידע משכן אחד זה מספיק.

מאגר

New member
הצלבה באיזור שלם

גם הצלבה באיזור שלם ל יכולה להיות טובה ויש בה סיכון לדוגמא בחבל לכיש באיזור חלץ עשו בשיטת ההצלבה ובאחד המגרשים שלא קדחו התברר שבזמן הקידוח של הקולנס בעומק רדוד יחסית נתקלו במים והיה צורך לעשות שינוי בכל מערכת הביסוס מה שגרם לעיקוב של כמה שבועות טובים בבניה. הנזק הבלתי הפיך שיכול להיגרם יקר הרבה יותר במדיקות הקרקע הנקודתיות.

אבל הרי קידוח ניסיון עושים במקום

אחד במגרש .ויכול להיות שהקידוח של השכן שלי יותר קרוב לבית שלי במקומות מסויימים, מאשר קידוח במגרש שלי

מאגר

New member
עושים הרבה יותר קידוחים מקידוח אחד

עושים לפחות 5 6 קידוחים אם הבודק הוא אחראי ואמין יש כאלה שעושים גם יותר תלוי מי תלוי באיזה איזור ותלוי מה הומוצא בקידוח הראשון

למעלה