שאלת בוסטון (גאי) - water heater עם פז"מ 15 שנה, להחליף או

ranshe

New member
שאלת בוסטון (גאי) - water heater עם פז"מ 15 שנה, להחליף או

לתקן?
הוא התחיל להכבות בתדירות מציקה (כל יום בערך).
על חדש (גז, 40 גלון) רוצים בערך 1700-2000 כולל הכל.
על התיקון רוצים כ-200 חלפים ו-300 עבודה.

אני מניח שבגלל הגיל לא שווה תיקון - צודק? טועה?

debby12

New member
מנהל
אני לא בוסטון אבל...

שלנו שפך לאגר בשנה שעברה בגיל 19. הוא שפך לאגר באופן מילולי - הוא התחיל לנזול בעדינות מלמטה - נקוותה סביבו שלולית קטנה. הטכנאי הסביר שזה אופייני לקורוזיה /סוף חיים של הדוד ואין מה לתקן. הוא אמר שאורך החיים הממוצע של דוד הוא 15 שנה והחמיא לשלנו על אריכות ימיו

על פי הרשת הגיל הממוצע שבו אנשים מחליפים הוא בין 12-14 שנה
https://www.mcgarryandmadsen.com/in...s_the_average_lifespan_of_a_water_heater.html

על כל פנים, מה שרציתי לכתוב זה שאחרי שהחלפנו הצטערתי שלא חקרתי יותר באופציות שהן יותר ידידותית לסביבה מבחינת צריכת אנרגיה. אז אם זה קרוב לליבך - שווה לבדוק אולי

randomwinds

New member
אני לא debby12 (ואפילו לא 11), אולם...

נראה שהפילוט או הצמד התרמי על הכוונת של המתקנים - תיקון שלא אמור להיות יקר או מסובך (אם כי לא היתי מעז לבצע לבד)

https://www.google.com/search?q=how+to+fix+water+heater+keeps+turning+off
https://www.google.com/search?q=how+to+fix+water+heater+pilot+keeps+turning+off

מאידך סביר שהדוד יתחיל ליזול בסופו של דבר בשנים או אפילו חדשים הקרובים - ואז תאלץ להחליף

Boston Guy

New member
מי היצרן ואיזה דגם זה?

בכללות - אכן הגיל של מחמם המיים שלך שם אותו בקטגורייה של "קשיש", ולא צפוי לו הרבה יותר אורך שנים.
מצד שני 2000$ עבור דוד חימום של 40 גלון נשמע לי המון. המחיר של דוד כזה ללא התקנה (אלא אם כן מדובר על איזשהוא דגם סופר משוכלל או מאוד מיוחד מבחינת ה FORM FACTOR) הוא בין 400$ ל 800$. נכון שיש כאן עניין של חיבור לגז שדורש בעל מקצוע עם רשיון - אבל עדיין נשמע לי המון לגבות יותר מ 1,000$ על התקנה כזו.
לא מזמן התקשר אלי חבר עם בעייה דומה - ויחד איתו נכנסתי ל YOUTUBE, עשינו חיפוש על "דוד חימום מדגם X נכבה כל הזמן" ומצאנו סרטונים שהסבירו בדיוק איך לעשות את התיקון ואילו חלקים צריך. הזמנו את החלקים באינטרנט, אני עשיתי את העבודה (חבר שלי פחד להתעסק עם זה) והמחמם חזר לתפקד ופועל כבר כמה חדשים טובים בלי שידווחו בעיות. אבל כל התקלה הייתה בתחום החשמלי - כך שלא הייתי צריך להתעסק בכלל עם גז. סגרתי את ברז הגז הראשי, פעלתי לפי ההדגמה ב YOUTUBE והחלפתי את הטרמוקאפלר - ופתחתי את הגז מחדש אחרי התיקון. אם היה צריך לגעת בצנרת הגז - לא הייתי מעיז להתעסק עם זה. מגז אני פוחד.

ranshe

New member
Kenmore כלשהוא (אבדוק בסופ"ש כשאהיה בבית)

המחממים שאני רואה פה (הום דיפוט, לוא'ס) עולים בסביבות 600 כי בקליפורניה (כמה מפתיע) יש איזה תקן מחמיר אולטרה לואו נוקס.
יש שם עבודה to bring it up to code כי הבית נבנה ב-71, ואצלנו אחרי החלפה צריך אינספקשיין של העיריה.
בינתיים מצאתי ב-1700, לא הצלחתי להגיע לפחות מזה.
&nbsp
החשד הוא שהפילטר מתחת לדוד סתום כמעט לגמרי - ניסיתי (=הטכנאי של SDGE ניסה) לנקות, אבל לא ממש עזר.
הפילטר הזה הוא bulit in עם עוד איזה חלק <שקר כלשהוא> ששכחתי את שמו

Boston Guy

New member
שוב - בגלל שמדובר בגז, אתה די "שבוי" בידיהם בעניין ההחלפה

דוד חשמלי אני הייתי מעיז להחליף לבד. לא דוד שפועל על גז.
וכנראה בגלל עניין הגז והארובה גם צריך את האינספקשן...

כמה שנים אתה מתכנן לחיות עוד בנכס הזה? כמו שכתבו אחרים, מחמם מים נטול מיכל יהיה הרבה יותר זול לתפעול לטווח ארוך (הבדל משמעותי בחשבון הגז החדשי, בעיקר במקם כמו שלכם שבו לא מחממים את הבית יותר מדי ימים בשנה). אם אתה רואה את עצמך חי שם עוד עשור, בהחלט יכול להשתלם לעשות את ההשקעה של עוד 2,000$ וללכת על מחמם נטול מיכל. אם מתקן כזה יחסוך לך ולו רק 17$ לחודש - ההשקעה תחזיר את עצמה תוך 10 שנים. הטענה היא שהחיסכון שמשיגים הוא כ 35% - אז זה תלוי מה חשבון גז הנוכחי שלך.

metm98

New member
מנצל"שבג

(מנצל לשאלת בוסטון גאי)
מי המקלחת שלי מחוממים במרתף על ידי מה שנקרא במחוזותינו oil furnace, במסלול נפרד מחימום הבית כמובן. למערכת יש טרמוסטט המנסה להחזיק את המים חמים במשך כל היום, ובהתאם לחוקי הפיזיקה נכנס לפעולה אחרי המקלחת - כך שהמים חמים במיוחד כשאף אחד לא צריך אותם.
האם קיימת מערכת זולה שאוכל לחבר לטרמוסטט, שקל להרכיב לבד, ונשלטת דרך האינטרנט, אך להבדיל מנסט ודומיה רק נותנת את הפונקציה של on/off?
___
כנראה שקונטרול פריק עם רקע ישראלי שכמוני לא מסתדר עם מקלחת בלי "להדליק את הדוד" ...

Boston Guy

New member
המים לא חמים במיוחד אחרי מקלחת - הם חמים במיוחד כל הזמן.

כל עיקרון הפעולה של הדודים כאן הוא שהמים מוחזקים כל הזמן בטמפרטורה המקסימלית שאליה הטרמוסטט של הדוד מכוון. 24 שעות ביממה. וזה כמובן עולה לך הרבה כסף כי הדוד לא מבודד בצורה מושלמת ולכן מאבד חום כל הזמן, ולכן כל פעם שהטמפרטורה הכללית של המים בתוכו יורדת בכמה מעלות הוא נדלק שוב ומחזיר את המים לנקודת הטמפרטורה הרצוייה.
העניין הוא שאם "תכבה את הדוד" - הטמפרטורה תרד בהדרגה ויכולה להפסיד כמה עשרות מעלות תוך 10-12 שעות. אז אם תרצה מים חמים בערב למחרת - תצטרך להדליק את הדוד(בתלות בנפח שלו) בין שעה ל 4 שעות קודם - כדי לחמם את המים חזרה לטמפרטורה שאתה מעוניין בה. החיסכון באנרגייה יהיה די קטן - אבל חוסר הנוחות שלך יהיה גדול (כי לא יהיו לך מים חמים כשתרצה במטבח, למכונת הכביסה, למדיח... ותצטרך טיימר שידליק את הדוד שעות לפני המקלחת.

בוא נתקוף את הבעיה מכיוון אחר:
כמה אנשים חיים כרגע בבית שלך, ומה נפח הדוד שמותקן אצלך כרגע?

metm98

New member
מממ...

לפעמים בחורף כשאני טס ליותר משבוע אני מכבה את הדוד, וכשאני חוזר החימום מחדש לוקח לו רק עשר דקות. אמשיך לחפש פיתרון סלולארי.
אבל תודה!

Boston Guy

New member
זה נשמע כאילו יש אדם אחד בבית...

ואם זה כך - נשמע כאילו חמם מיידי ON DEMAND יהיה פיתרון מאוד יעיל עבורך - אפילו אם מדובר בחמם חשמלי.
זה יאפשר לך לבצע שינוי בטרמוסטט של הדוד הקיים כך שיחזיק את המים בטמפרטורה של 50 מעלות פרנהייט - או אפילו קצת פחות מזה, ולהשתמש בחמם מיידי שמחובר בטור לדוד הזה לעשות את העבודה של להעלות את הטמפרטורה מ 50 מעלות לטמפרטורה שאתה מעוניין בה (נגיד - 100 מעלות פרנהייט) כל פעם שאה פותח את הברז.

מעבר לזה - אני יודע שלדודי חימום חשמליים חדשים יש אופצייה למודול של HOME AUTOMATION שנותן לך יכולת לשלוט מרחוק עליהם או לחבר אותם לבקר אוטומצייה ביתי שישלוט על הדוד עבורך. לא ידוע לי שיש גירסא של זה שיודעת לשלוט על דודים מוסקים במזוט (OIL).

metm98

New member

איי ל

New member
מנהל
נראה שמדובר בתרמוקפל

היה לי מקרה דומה לפני 5 שנים. כשסיפרתי לאחד מאנשי התחזוקה במשרד הקודם שלי הוא טען שמדובר בתרמוקפל. כל שרברב שניסינו להשיג רצה $350 -$300.
בקיצור, הלכתי להום דיפוט, קניתי תרמוקפל (עלה לי $12) ונכנסתי ליוטיוב.
כמובן שמה שלוקח ביוטיוב 10 דקות להחלפת תרמוקפל, לוקח בחיים האמיתיים קצת יותר.
במקרה שלי, 35 דקות.
עברו לפחות 5 שנים והדוד מעולם לא נכבה מאז.
&nbsp
אגב, גם הדוד שלי הוא משנת 2004 ואני שוקל להקדים תרופה למכה ולהחליף את הדוד לפני שהוא יתפוצץ ויגרום לנזילה.
אם זה עוזר במשהו, המחירים באזור שלנו הם $1200-$1300 לדוד חדש כולל התקנה.
&nbsp
&nbsp

Midriff

New member
אם אתה עושה מחקר

אשמח אם תפרסם, כי שלנו בן 13 ואני מניחה שהוא ישבוק חיים בקרוב

ranshe

New member
הגשתי את המחקר ל peer review על מנת לפרסם ב-Nature

&nbsp
אני לא חוקר ממש עמוק - מחפש מה מתאים בגודל / כמות מים, עומד בתקן המקומי, וזול.
עדיף גם עם BTU גבוה.

למעלה