שאלת בטיחות לגבי השימוש בנרגילה...

Ncoder

New member
שאלת בטיחות לגבי השימוש בנרגילה...

שמעתי כבר שנרגילה זה יותר קל\פחות מסוכן ואפילו בכלל לא מזיק לבריאות, מי שיוכל בבקשה לתקן אותי ולתת לי תשובה חד משמעית בנוגע לזה אני אודה לו מאוד. באתר מסויים נתקלתי בכתבת ריאיון בין מנרגל לבין רופא, הרופא הציע: 1. להשתמש באלטרנטיבה אחרת במקום השימוש בנייר כסף כי כששמים על זה את הגחל ושואפים אז זה משחרר מהנייר אדים רעילים (אמנם בכמות קטנה מאוד אך זה מצטבר). 2. שימוש בצינורית פלסטיק (של מזגן) מאשר בצינורית המסורתית, הצינורית הזאת מכילה לאורכה בפנים מן קפיץ כזה שנועד בעצם לשמור על זה שיהיה רווח בצינורית, הקפיץ המתכתי הזה מחליד עם הזמן ולשאוף אותו (את חלקיקי המתכת או איך שלא תרצו לקרוא לזה) זה מזיק לבריאות. 3. שימוש בטבק וגחל בטוחים לשימוש ומוכרים. בקשר ל-3 אין מה לדאוג כי אנחנו קונים רק את הסוג הטוב, בקשר ל-2 אנחנו משתמשים בצינורית כזאת ובפייה שאירגנו מעץ במבוק (אין חלק מתכתי בצינור). הבעייה היא במה אפשר להשתמש במקום הנייר כסף? יש לכם רעיון? (כמובן שאפשר גם בלי נייר כסף כמו הדרוזים אבל הטעם בורח מהר מידי)

JustThomas

New member
לא שמעתי על בעיות עם נייר כסף.

אחרי הכל, הנייר הזה מתוכנן לעמוד בחום גבוה - כשאופים איתו בתנור, הוא גם משחרר רעלים? אני לא חושב.

נכון, כשמים נייר כסף בתנור הוא רק..

מתחמם ולא נשרף כמו בנרגילה. זה כמו שתשרוף את הנייר כסף במצית, הנייר פולט חומרים רעלים שבנרגילה הם נכנסים ישר לראות.

JustThomas

New member
anyway,

זה באמת כל כך רעיל? אם זה היה כל כך רעיל זה לא היה מקבל אישור להתקרב בכלל לחומרי מזון. גם בתנור נגיד אתה שם על 180 מעלות - הגחל פולט הרבה פחות חום מזה. אולי באמת מגע ישיר של אש משפיע, אבל גם בגחל אין ממש להבה.

למעלה