שאלת בטן לענת

שאלת בטן לענת

ענת שלום! בני בן 4 חודשים וחצי. עדיין לא מתהפך לאף כיוון. מאוד אוהב להיות על הבטן. הוא יכול להיות על הבטן רצוף 10 דקות ולפעמים יותר. כשהוא על הבטן הוא כמעט כל הזמן בתנוחת אווירון ומפעיל המון את הרגליים. כשהוא בתנוחה הזאת הוא מרים את הראש גבוה ויפה. הוא מוכן להיות עם הידיים קדימה ולהשען על המרפקים רק למספר שניות וכשהוא ככה אז הוא מחזיק צעצוע ומכניס אותו לפה. חשוב לציין שכשהוא על הגב הוא מושיט את שתי הידיים קדימה, לפה, לתפוס צעצועים וכדומה. האם זה תקין שהוא כל הזמן יהיה בתנוחה הזאת עם הידים? אם לא, אז מה אפשר לעשות ע"מ שהוא יהיה יותר זמן עם הידים קדימה?

שלום תמי

תנוחת אוירון אינה בעייתית כאשר תינוק יודע להתרומם לאוירון מידי פעם אבל גם לרדת ממנו ולהשיען על הידיים שלו. את מתארת מצב שבו החלק האחורי של הגוף מכווץ וגם הידיים וגם הרגליים באויר. תנוחה זו מעייפת מאד . מומלץ ללמד לשחרר את המתח המיותר מהגב ומהגפיים על מנת להגיע למצב של שכיבה נוחה יותר ויעילה יותר על הבטן. נסי את התרגילים במאמר על גב עגול באתר שלי הם מיועדים בדיוק למטרה הזו. לגבי הושטת ידיים: גרי להושטת יד רחוק כך שהמרפקים מתיישרים. כדאי גם לשחק עם הידיים במשחקי יישור וכפיפה של המרפקים ובמשחקי תנועה של פתיחה , סגירה, הרמה למעלה או תנועה מעגלית של הזרועות בשכיבה על הגב. האם תנועות אילו הולכות בקלות או שנראה שהידיים נוקשות?

תשובה

כל התנועות שלו נראות קלות לו ולא מסורבלות. כשהוא על הגב - אני מרגישה שאין לו בעיה, הוא ממשמש את הידיים שלו, הוא לוקח צעצועים מקו האמצע ומכניס לפה וגם צעצועים מהצד. לעיתים הוא נח עם ידים פרושות לצדדים ומסתכל מסביב. כשהוא על הבטן - הוא יכול להגיע לחפץ שמולו ולהכניס אותו לפה, אבל מהר מאוד הוא מעביר את הידים לתנוחת אוירון. חשוב לציין שהוא יכול להחזיר את הידים קדימה אבל הוא עושה את זה לזמן קצר מאוד. כשהוא על הבטן ורואה משהו מלהיב הוא מייד מעביר את הידים אחורה. אני עושה לו "התעמלות" לידים ולזרועות וגם לרגליים (מרימה אותם לכיוון הפנים וגם בעזרת הירכים כמו שכתבת). כשהוא ישן בלילה זה רק עם זרועות פרושות.

למעלה