שאלת ביטוח לאומי/בירוקרטיה/קופות חולים

שאלת ביטוח לאומי/בירוקרטיה/קופות חולים

מסקרן אותי לדעת - האם יש כאן אנשים שפנו להכרה של המוסד לביטוח לאומי? אם כן, באיזה סעיף?
כאב עדיין אינו מוכר בארץ לא ממש כהתמחות (יש אמנם תת התמחות אבל זה לא לגמרי "זה"), ולא בביטוח לאומי, אז.. מה הסיבות שבגללן אפשר לקבל הכרה ההביטוח לאומי?
איך היה לכם התהליך? האם קל? נעים? קשה? משפיל? אחר?

ומה בכלל בענייני בירוקרטיה? איך אתם מסתדרים.? לאיזו קבוצה אתם שייכים? לאלה שנלחמים בכל הכוח? או לאלה שמוותרים, ובלבד שלא יציקו להם?

ומה בעניין קופת חולים? הם נעתרים לבקשותיכם?
ובכלל, איזה רופא מטפל בכם?
בקיצור, מעניין אותי כל ההתנהלות סביב העניין של הכאב והעולם החיצוני-ממסדי.
כל מידע - יבורך.

אמממממ.... ואוףףףף ביחד

ביטוח לאומ תמיד מסובך,ומסבך את העיניינים.

אני הצלחתי לקבל אחוזיי נכות עבור כאב
אבל,לא היה קל בכלל.

הייתי צריכה לעבור מס וועדות,משפילות כן.
אייך הבעיה שלי קשורה לאורטופד אלוהים יודע
אבל,גם הוא טרח לבדוק אותי כן.
שחס וחלילה אף רופא לא יפספס את,הסיכויי לגעת בי.

לעצערי או מזלי,יש לי בעיות הרבה יותר מ"רק" כאב
ולכן יש לי אחוזים,יחסית גבוהים.
מקווה שלא ניצטרך אבל זה מאוד עוזר הכסף של ביטוח לאומי
גם אם הוא זעום למדיי.

בכלל במדינה הזו לצערי את חייב כל, חייך להאבק בשביל הכל איין ברירה.

אור

אאאההה ושכחתי....

אני מטופלת אצל דר איתי גור אריה משיבא

אחד הרופאים הכי מקסימים שפגשתי
ופגשתי ממש ממש הרבה

אני הלכתי לועדה של ביטוח לאומי כשנה אחרי

הניתוח (כריתת דיסק - למי שלא יודע) ולא היה משפיל בכלל, למרות הסיפורים ששמעתי.
חיכיתי המון זמן בתור (שזה "מעולה" למי שכואב לו הגב..) והרופא היה ממש לא נחמד, אבל הסברתי לו שכואב לי ושאני לא מרגישה את הרגל ושכל דבר בחיים שלי (נכון לאז) תלוי בגב.

להפתעתי הרבה קיבלתי רטרואקטיבית נכות זמנית של 100% לחצי שנה (לתקופה שאחרי הניתוח) ו-20% נכות קבועה.
זה לא נותן קצבה, אלא רק אפשרות להסבה מקצועית שלא ניצלתי, אבל מכיוון שאחוזי נכות יכולים להצטבר, אני שמחה שעשיתי את זה (בתקווה שקיבוע החוליות רחוק ממני).

קופת חולערות זה כבר סיפור אחר.
בימים שלפני הניתוח התייחסו אלי מגעיל, טרטרו אותי, דחפו לי תרופות לא יעילות בכמויות מסחריות עד שפיתחתי תגובות אלרגיות, ולא הסכימו לשלם על האשפוז אלא אם אעבור את הניתוח בהדסה.
הגדילה לעשות רופאת המשפחה הנבלה, שבאתי אליה כמה ימים לפני הניתוח לקבל הפניה לזריקת וולטרן (כי שכחתי את ההפניה בבית) והיא ייבשה אותי בחדר ההמתנה למרות שהיא ידעה מה מצבי וכמה אני סובלת.
כל כך נעלבתי לקבל יחס מגעיל כזה מקופ"ח ששילמתי לה כל חיי, שאחרי הניתוח עברתי לקופה אחרת. אחרי שעברתי ביקשתי את התיק הרפואי כדי לתבוע את ביטוח לאומי ולא הסימו לתת לי. רק למכור בכסף... כאילו, מזה??? התיק הרפואי שלי שיש בו מידע רפואי עלי מהיום שנולדתי, ואני צריכה לקנות אותו??? חטפתי קריזה! בסוף הצלחתי להוציא אותו מהם והוא שוכן לבטח באחת המגירות שלי.

מהקופה החדשה אני לא מרוצה, כי הם בפיגור משמעותי בשירותים שלהם ואולי אעבור שוב.
האורטופדים של הקופה הזאת בעיר שלי על הפנים.

chen24

New member
קופת חולים וביטוח לאומי...

אני שייכת לנאבקים בכל הכוח. אני לוחמת צדק קטנה גם במקצועי (עובדת סוציאלית) וגם בחיים הפרטיים. זה דורש המון אנרגיות אבל איפה שאני מרגישה שיש לי כוח וזה נכון להלחם, אני הולכת על זה עד הסוף.

ביטוח לאומי - אחרי הניתוח (לפני כ6 שנים) הגשתי בקשה לקצבת נכות וקבלתי רטרואקטיבית מאז שהפסקתי לעבוד סכום מכובד. כמובן שהקצבה היתה זמנית וכשהבנתי שאם אחדש אותה אהיה מוגבלת מבחינת היכולת להשתכר, החלטתי לא לנסות והתמקדתי בלמצוא עבודה. בדיעבד, אני מבינה שהייתי צריכה כן לשמור על הזכויות שלי, גם אם זה אומר שאקבל קצבה חלקית ביותר. כעבור מספר שנים כשניסיתי שוב להגיש בקשה לקצבה, קבלתי סרוב מהסיבה שאני מרוויחה יותר מדי כסף. הם סרבו להתייחס למצב הבריאותי שלי ולקבוע לי רק אחוזי נכות, גם בלי קצבה. שקלתי אם להלחם על זה אבל האמת שלא היו לי כוחות באותה תקופה.

קופת חולים - לצערי אין לי דיעה חיובית על הגוף הזה וההתנהלות שלו. ברור לי שלעומת מדינות שאין בהם ביטוח רפואי לכולם, זה בהחלט ראוי להערכה במדינת ישראל לנקוט את המדיניות הזו. ובכל זאת..מדובר במנגנון נוקשה ביותר שכשבאמת צריכים אותו הוא מקשה על החולים עד כדי להתיש אותם ולגרום להם להפסיק להלחם. נאבקתי בלא מעט מלחמות ב14 שנה בהן אני סובלת מכאבים. היו פעמים שלא אשרו לי צילומים, לא אשרו לי לפנות למרפאות שאני רוצה וכו'. המאבק הכי גדול היה שיאשרו לי את התרופה שאני משתמשת בה היום והחזירה אותי לתפקוד - ליריקה. תרופה יקרה ביותר שלשלם אותה לבד, במיוחד במינונים גבוהים, בלתי שפוי. זה יכול להגיע לכאלף שקל בחודש. בתחילה לקחתי דוגמיות שנתנו לי בבית החולים תל השומר וכשראיתי שהתרופה הזו עושה את העבודה התחלתי להלחם. משרד הבריאות נתפס משום מה לעובדה שאובחנתי כחולת פברומיאלגיה בנוסף לכך שאני סובלת מכאב ממקור עצבי וסירב במשך תרופה לאשר לי סבסוד של 90% מהתרופה. בסוף, המנתח שלי הציל את המצב וכתב להם מכתב שענה על מה שהם רצו. באותה מלחמה הגעתי גם לפניות הציבור ואני שמחה להגיד שמאז אני עם התרופה הזו. לאחרונה נאצלתי שוב לפנות לפניות הציבור אחרי שסרבו לתת לי טופס 17 למרפאת הכאב באיכילוב והכריחו אותי להמתין חודשים למרפאת הכאב שהם עובדים איתה.סרבתי להמתין והפעם זה הלך בקלות, קבלתי אישור.
כמובן שבדקתי בקופות חולים אחרות כיצד דברים מתנהלים וקבלתי את אותן התשובות. גם אם אעבור אתקל בהתנהלות זהה, אז בשביל מה לעבור?
אני לא נמצאת במעקב על ידי הרופא שניתח אותי. אני מאוד מעריכה אותו ואוהבת אותו אבל גם הוא לא מצליח לעזור לי למצוא דרך לשפר את המצב.הוא הרופא היחידי שהכרתי שמרגישים את האנושיות שלו מהשנייה הראשונה וכמובן אין לערער על המקצועיות שלו. מדובר בד"ר נחשון רנד מהמרכז לניתוחי עמוד שדרה בבית חולים אסותא. אני נמנעת מלהגיע לרופאים,רק אם אני באמת צריכה. למרפאת הכאב חזרתי לאחרונה אחרי למעלה משנה שלא הייתי במרפאת כאב. כן, אני סובלת בשקט בגלל שאני מיואשת מהמצב ונמאס לי להתקל באטימות ואדישות. משתדל להתמקד בחיוב שיש לי בחיים.עבדתי קשה מאוד כדי להשיג כל דבר שיש לי עכשיו ואני ומקווה שאולי מתישהו הרפואה תתקדם ויצליחו להבין יותר כיצד לעזור לי. אני כל הזמן קוראת על זה חומר באינטרנט כדי להיות עם היד על הדופק.

התחושה הקשה שמלווה אותי, בחורה בת 33, שסובלת מכאבים כרוניים ואיכות חיים לא משהו בכלל (במילים עדינות) היא שאין על מי לסמוך.אני מותשת מההתנהלות של הגופים במדינה וזה מרתיח אותי ברמה שאני לא יכולה לתאר. מיותר לציין שאני מרגישה גם את המאבק של הפונים שלי גם במסגרת העבודה . בהרבה פעמים אני עוזרת להם להלחם עבורם ומחזקת אותם. אז כן, אני צריכה אנרגיות גם להלחם עבורם וגם להלחם עבור עצמי. לא פשוט.

מקווה שהחוויה שלך שונה מהניסיון שלי.

צלשלספק

New member
אני פניתי למשרד הבריאות כדי שיאשרו לי MRI

(שיצא תקין) והורו לקופת החולים לאשר לי ולאמץ את מסקנות הנוירולוג וזה היה הליך ארוך ומתסכל.

היום התבשרתי שהתקבל האישור שלי ל"ליריקה" סוף סוף (בתוקף עד שנת 2039!!)
אז קניתי במחיר די מצחיק (80 ש"ח במקום...560).
אני חושב שצריך לדעת איך לעבוד מול כל גורם וגורם, וכן יש רופאים שלא יודעים איך עובדת הבירוקרטיה מעליהם - הם לא תמיד כותבים את הבקשות מנוסחות כמו שצריך ומי שמשלם את המחיר אלו המטופלים שמטורטרים וסובלים וזו אחת הסיבות שאמרתי ביי ביי לרופאת המשפחה הקודמת שלי דאז, שלא עשתה מספיק בשבילי ולא דחפה עם המרפקים (כנראה גם מתך פחד מאלו שלמעלה - ולא התכוונתי לבורא עולם
), כמובן שטרחתי לציין בפניה את הסיבות למה אני נפרד ממנה לשלום באמצע אותו רבעון. הימרתי - ומצאתי בפוקס (הכל מלמעלה) רופא משפחה יותר טוב, ויותר תקיף מול הבירוקרטיה של הקופה.

אני גם למדתי איך הראש של הקופה עובד ואיך לזרום עם הבירוקרטיה שלהם, כך שהם עדיין מתעקשים שיבדוק אותי מנתח עמוד שדרה (נוירוכירורג) כדי לקבל אישור
לבדיקת MRI לעמ"ש מותני - מה שישלים את התמונה. אז שבוע הבא יש לי תור (חיכיתי בסבלנות) ו...נראה. בנתיים על מינון של 75 מ"ג ליריקה בוקר + 75 מ"ג ערב. ופעמיים בשבוע פק"ל אצל הכירופרקט המעולה שלי (כירופרקטיקה עדינה, טריגר פויינטס עם מכשיר אולטראסאונד וגם עם הידיים - והיו לי מלא טריגר פוינטס בשרירים קריטיים, פיזיותרפיה - יש לי חוסר איזון שרירי משווע - חלק גמישים מדי חלק חלשים מדי חלק קצרים מדי, קינזיולוגיה מעשית, N.E.T, דיקור, תזונה - כרגע לוקח תוספים שונים ועוד טכניקות) ו-וואלה, יש שיפור, איטי אבל מתון. לדעתי הליריקה משפיעה עוד לפני החודש שכתבו כאן (אני בסה"כ שבוע על הכדור), אני הרגשתי השפעה כבר מהכדור השני, ואם זה הכיוון אז יכול להיות ש150 מ"ג ליום יספיקו לי לחיות עם מינימום כאב ומינימום תופעות לוואי. עדיף כמה שפחות כדורים.

אני זוכר שהגעתי בסוף החודש שעבר לכירופרקט העכשווי, אחרי כמה וכמה "מטפלים" שרוקנו את חשבון הבנק שלי מ"גאון" בסוגו'ק ומגנטים (יקר בטירוף) שהכרתי מהמלצה של מישהי שיצאתי איתה לדייט שהבטיח לי גדולות ונצורות והפך את עצמו לכירופרקט לעת מצוא (בלי תעודה מסתבר
), דרך מרפאה בהיליניג (שלדעתי סיממה אותי) דרך שני כירופרקטים שלא ממש קלעו למטרה, דרך אוסטיאופתית שהיו לה קצת בעיות של אגו ו"עצבים" וגם..נראה לי שהייתי המטופל היחידי
.

כשהגעתי אליו הייתי מיואש - מאטימות הקופה, מהכאבים, מהרופאים, כאחד שלפני חמישה חודשים היה רץ והולך קילומטרים ע"ג קילומטרים - לא יכולתי ללכת לסופר מרוב כאבים וזה גרם לי לתסכול. הייתי על 2,400 מ"ג גאבאפנטין ליום שבלסתי כשלושה חודשים ועבדו כמו כוסות רוח למת (לא אישרו לי ליריקה בהתחלה) ו400 מ"ג טרמדקס בהשהייה, שהרימו אותי בהתחלה כמו סופרמן ב"היי" והפילו אותי כל פעם מחדש ל"דאון" מטורף כשההשפעה פגה. ושוב - לניקוי גוף + כאבי גמילה (מבלי לדעת שאני חווה כאלו) וחזרה אינסופית לטרמדקס שנתקעתי ולא הצלחתי להגמל ממנו במשך ארבעה חודשים און ואוף כמו איזה קשר מחורבן שלא מגיע לשום מקום, עד לאותה תקופה (כבר חודש בלי החרא הזה
וגם לא אחזור אליו)

בקיצור, המצב יותר טוב, חזרתי לשבת (משתדל שלא יותר מדי), ללכת ברגל, לשחות, לעבוד יותר שעות. דרש המון כח רצון מצידי וגם הכוונה והרגשה שיש אנשים שדואגים לך, ועדיין הדרך עוד ארוכה כואבת ויקרה, ואין מה לעשות, הבריאות עולה כסף.

למעלה