שאלת ביטוח לאומי לכל מי שהיגר לארץ אחרת

gabiclub9

New member
שאלת ביטוח לאומי לכל מי שהיגר לארץ אחרת

הייתכן דבר כזה ? באתר של ביטוח לאומי רשום שכל מי שמהגר לארץ אחרת חייב להמשיך לשלם דמי ביטוח לאומי (אם אין למדינה הזאת הסכם ביטוח עם ישראל) + דמי בריאות (בסך 92 שח כל חודש ) . ואני אומר איפה לעזאזל ההגיון שבנאדם שהיגר לארץ אחרת ימשיך לשלם במשך כל ימי חייו ביטוח לישראל למרות שהוא לא חי שם ??? אם מישהו יכול להרחיב בנושא אני אשמח . האם חברי הפורום הגולים כאן עדיין משלמים לביטוח לאומי בישראל ?? גבי

ישראל1948

New member
כן ולא

יצא לי להכיר אנשים בודדים בלבד שממשיכים לשלם לביטוח לאומי , הסיבה העיקרית היא בגלל שהם מתכוננים לחזור מתי שהוא בעתיד הקרוב אם אתה לא מתכונן לחזור בעתיד הקרוב - חבל על הכסף שלך

הגיון משאירים בבקו"ם

כל מי שהוא תושב ישראל חייב במס הכנסה בישראל, וביטוח לאומי. ולא את המינימום כמו שכתבת, אלא 5% מההכנסה הכוללת, כמו שאר תושבי ישראל. וכדי להיות תושב ישראל, אתה לא חייב לחיות בישראל. מספיק שיש מספיק ראיות פיזיות, שלא באמת עזבת, למשל, שיש לך חשבון בנק, דירה שאתה לא משכיר לתקופות ארוכות, שבת זוג לא התפטרה מהעבודה אלא לקחה חופשה ארוכה, שאתה ממשיך לשלם ביטוח לאומי, שאתה או בת הזוג עובדי מדינה בחו"ל, או עובדים שנשלחו על ידי חברה ישראלית ועוד. אם זה באמת מעניין אותך, אתה מוזמן לחקור. יש המון פסיקות בנושא שקבעו מבחנים. מה שקורה הוא שביטוח לאומי רוצה שתמשיך לשלם את המינימום כדי לשמור על התושבות. אם תעשה זאת, כשתחזור לארץ, מס הכנסה ובט"ל יוכלו לבוא ולדרוש את התשלום המלא שמגיע להם. אם אתה לא מתכנן לחזור לארץ בקרוב, אתה יכול לשלוח לבט"ל מכתב שמבקש לבטל את התושבות שלך, ולהכיר בך כתושב חוץ. הם לא ממהרים לאשר את זה. לי המליצו לחכות שנה-שנתיים אחרי המעבר, כי בתקופה הזו בט"ל גם ככה לא יאשר את זה, וזה מאפשר לך זמן לשנות את דעתך, פשוט לא משלמים ומקבלים המון איומים חסרי שיניים מבט"ל (לעקל כל מיני דברים שלא קיימים). כמובן שאתה צריך לדאוג שיהיה לך כיסוי רפואי חלופי. אחרי שנתיים שלא שילמת אתה לא זכאי לכיסוי רפואי בארץ, ובמידה ותחזור יש תקופת המתנה עד שתוכל לקבל טיפול כנ"ל לא באופן פרטי. אחרי חמש שנים שאתה לא חי בארץ התושבות מתבטלת באופן אוטומטי למעט בקשות מיוחדות ומקרים חריגים, ובט"ל גם מחזיר את כל הכסף ששולם במהלך 5 השנים שעברו.

gabiclub9

New member
תודה על התגובה

תושב חוץ - זה בעצם אומר שאני אזרח ישראלי שלא חי בישראל ? רשמת שבתקופה של שנה-שנתיים ראשונות הם לא יאשרו . איך הם יודעים כמה זמן אתה לא בארץ ? לפי הכרטיס טיסה ? ועוד שאלה אם התושבות מתבטלת מה זה אומר בעצם ? עדיין יש לך אזרחות ישראלית ? תודה על המידע

אין קשר בין התושבות לאזרחות

את האזרחות לא יכולים לקחת לך, אבל אתה יכול לותר עליה. תושב חוץ הוא אזרח ישראל שחי מחוץ לה. לא יודע איך הם יודעים. בעקרון יש תופס שלהם שצריך למלא, וגם אם אתה סתם שולח מכתב, אתה צריך לציין תאריך שהחל ממנו אתה מבקש שיכירו בך כתושב חוץ. אני מניח שהם מאמתים את התאריך מול משרד הפנים (אתה הרי עובר ביקורת דרכונים ביציאה). מה שלא אמרתי, שגם אחרי שנתיים אתה יכול להגיש את הבקשה רטרואקטיבית, מהתאריך שעזבת את המדינה. אם התושבות מתבטלת אתה מאבד את זכויותיך בביטוח לאומי. אני לא חושב שלמישהו יש מושג מה בדיוק זה אומר, זה איום שהם נוקטים בו. בגדול, אתה לא תהיה זכאי לביטוח בריאות ממשלתי, דמי אבטלה, קצבאות למינהם במקרה הצורך וכל מה שביטוח לאומי נותן. לי יש אזרחות ישראלית, בעיקר כיוון שאין לי אזרחות אחרת (הונג קונג לא מאזרחת אף אחד, מקסימום אני יכול לקבל תושב קבע). בכל מקרה אני לא רואה טעם לותר על הדרכון הישראלי, אלא אם כן מחייבים אותך, למשל אם אתה מקבל אזרחות של מדינה נוספת שדורשת שתוותר על אזרחויות קודמות. איזה תועלת יש בזה?

קח בחשבון

שיש עוד מבחנים לתושבות שלא הזכרתי (אני באמת לא זוכר את כולם). אני מייעץ לך לחפש את רו"ח ישי עציון. יש אירוח שלו בטאג ליינס של פורום ישראלים בחו"ל שעוזר המון בנושא. אני הלכתי אליו לפגישה, ולדעתי זה שווה את המחיר.

pasa24

New member
ביטוח לאומי

יש דבר אשר קוראים לו רצף ביטוחי, במידה ותחליט לשוב לארץ ולא שילמתה אתה ביטוח לאומי תידרש לשלם את כל הסכום אותו לא שילמתה על מנת ליצור רצף ביטוחי. ובמידה ותשוב לארץ ותיזדקק לסיוע כספי מהם מה אז (שלא תיזדקק) אך מאידך תיבדוק את הנושא הזה ביחס להיותך תושב חוזר במידה ותשוב, יכול להיות שיש חוקים או הקלות.

prizman

New member
הדבר היחיד שיכולת ללמוד מהתגובות הוא

שביטוח לאומי הצליחו לסבך את הנושא הזה לכולם. ממש לא פשוט לדעת מה מעמדך ומה לעשות כדי שיצא משתלם יותר אא"כ יש לך רו"ח או עו"ד טובים שיארגנו לך את הדברים, זה עשוי גם להיות מעבר לחיסכון שתשיג אם לא תעשה כלום. עוד לא הבנתי גם במה ביטוח לאומי עוזר לי בחיים אם ממילא אני משלם ביטוח לאומי וביטוח בריאות, מה התועלת בתושבות ושאר זוטות שלא הטרידו אותי מעולם כתושב ישראל. יש איזשהו מצב שבו אהיה תושב חוץ או זר, אקבל פנסיה מישראל אבל לא אשלם מס בישראל או ביטוח לאומי? יש הרבה יותר שאלות מתשובות, לא בטוח שלכולן יש פיתרון חד משמעי.

gabiclub9

New member
האם אפשר

למצוא מידע מועיל אצל הפקידים בביטוח לאומי ומס הכנסה ? ואם לא אז .....

prizman

New member
לא ניסיתי אבל לא הייתי בונה על זה

שפקיד ביטוח לאומי או מס הכנסה יספר לי איך אני יכול לשלם פחות למרות שהם לא מקבלים אחוזים מההכנסות. אם כבר וזה מה שאני עושה כרגע זה להתייעץ שעבר את התהליך בעזרת יועץ מס שמומחה לעניין או לחילופין לפנות לבד לרו"ח שמתמחה בנושא. ההרגשה שלי היא שלמרות שהייעוץ לא יהיה זול הוא ישתלם בטווח הארוך. ואני לא ממליץ על רו"ח מסויים, לא מכיר מספיק את התחום, הנושא הנ"ל התעורר אצלי רק לאחרונה.

מידע מועיל אצל הפקידים בביטוח לאומי ומס הכנסה

חבוב, פה זה פורום ישראלים באסיה, ולפי השאלות שלך אני לא בטוח שאתה ישראלי. מידע מועיל? אצל פקידים ישראלים? כאן זה לא מודיעין. המידע שפקידי ביטוח לאומי נותנים בדרך כלל הוא לשלם את המינימום בשביל לשמור זכויות, זה מה שאומרים להם להגיד. הם לא יודעים שאחר כך מס הכנסה יכול להתלבש על התיק שלך, ושבעקבותיו ביטוח לאומי יכול לתבוע אותך גם להשלים הפרשים. יש רו"ח שמתמחים בנושאים האלה. תשלם עכשיו תחסוך אחר כך. באותה מידה עצות בחינם יכולות לעלות לך המון כסף אחר כך. אני הייתי אצל רו"ח ישי עציון. הוא מייעץ באופן אישי למקרה שלך, ולא יקר כל כך. תחפש בטאג ליינס של פורום ישראלים בחו"ל את השו"ת שהיו איתו לפני איזה שנתיים.

למעלה