שאלת ביטוח סיעודי:

seelinewoman

New member
שאלת ביטוח סיעודי:

שלום רב, יש לי ביטוח סיעודי נלווה לביטוח הבריאות הרגיל שלי, כבר עשר שנים. לפני כמה חודשים פנה אליי מוקדן של "דיקלה", המבטחת, ואמר לי שבגלל גילי מעדכנים את התשלום החודשי והוא צריך לשאול אותי כמה שאלות לבירור מצבי הרפואי ואם השתנה משהו. לא נאמר לי בשום אופן שמדובר בהגשת בקשה חדשה אלא עדכון התשלום החודשי. כמובן שלא הסתרתי את עודף המשקל שלי ואף ציינתי שאני בריאה ובכושר גופני מצוין, עוסקת בספורט ובמשקולות. להפתעתי, קיבלתי לאחר כמה שבועות מכתב מדיקלה שבקשתי נדחתה בגלל מצבי הרפואי. כשהתקשרתי לברר באיזו בקשה מדובר, נאמר לי שמדובר באותו "תשאול-עדכון" שעברתי, ושהסיבה היא BMI שאינו תואם את גובהי. כלומר, שמנה מדי, ללא קשר לכך שבריאותי מצוינת. לא מתווכחת עם עובדות כאן
אני לא כועסת על כך שיש מי שקובע שמשקל עודף מהווה סיכון, אלא על שני דברים: 1. הונאת המוקדן שלא נקט גילוי נאות לגבי ההליך. אין לי מילה אחרת, לצערי. לראיה, מסרבת דיקלה להתייחס לכך ולדרישתי לקבל את תמליל השיחה שלי אתו עד עתה. פשוט מתעלמים מבקשותיי, למרות שהודעתי שאני מתכוונת לתבוע אותם בבית המשפט והזהרתי אותם לא למחוק את ההקלטות. 2. הקביעה המקוממת שכל בעל משקל עודף שהוא, אפילו גבוה כמו שלי, נשקפת לו סכנה בריאותית גדולה מאד. מכיוון שאני בתהליך הרזיה וכבר רזיתי 4 קילו מאז ששוחחתי עם המוקדן ההוא, אני חושבת שאני יכולה בהחלט להוכיח שאני עושה למען בריאותי. מה גם שכשעשיתי את הביטוח הסיעודי הייתי שמנה הרבה הרבה יותר, בגלל מחלת תת בלוטת התריס שלא חשדתי בקיומה. אז, זה לא עניין אותם. היום, כשאני כבר במצב מצוין, הם מענישים אותי וזה מקומם ומרגיז. שאלותיי: 1. האם נתקלתם במצב כזה? 2. האם יש בכם עו"ד שמתמצא בתביעה עקרונית שדורשת קומון סנס ולא רק ציות ללשון החוק? 3. האם יש לי קייס כיום, עוד לפני שארזה לגמרי את כל מה שהם דורשים שארזה לפני שאפנה אליהם שוב? 4. מה עושים עם כל מה שנצבר לזכותי עד היום? תודה לכולם

דיקלה

השאלה מה היה לך היום ביטוח פרטי או ביטוח משלים של קופת החולים...? אם היה ברשותך ביטוח בריאות פרטי הם לא יכולים לערוך שינוי או לבטל פוליסה ללא בקשה מפורשת ממך , מעל גבי טופס חתום. אני חושב שהיה לך ביטוח משלים של קופת חולים והמוקדן ניסה לעשות לך ביטוח סיעודי. ככלל לחברת הביטוח יש זכות לקבל אותך לביטוח או לדחות אותך על פי שיקול דעתה, לכן את ממלה " הצעת בקשה לקבלה לביטוח ". בדרך כלל נהוג בחברות ביטוח לא לקבל אנשים יחסית שמנים ביחס לגובהם ,או שמוסיפים להם תוספת סיכון. בכל מקרה את יכולה לבדוק בחברות ביטוח נוספות.

seelinewoman

New member
תיקון עובדות:

1. לא ביקשתי מהמוקדן לעשות ביטוח משום שאני כבר מבוטחת אצלם 10 שנים. זאת ההונאה של מוקדן דיקלה. הוא לא אמר לי שמדובר בבקשה לביטוח חדש, אלא עדכון תעריף לביטוח קיים. 2. מדובר בביטוח סיעודי לביטוח משלים, לא פרטי. 3. אין לי בעיה עם החרגות, רק שלא נתנו לי הזדמנות גם לזה. פשוט הפסיקו אותו בפתאומיות אחרי 10 שנים. שמישהו יגיד לי שמדובר בהתנהלות תקינה וחוקית. נראה לכם הוגן? מה גם שעשו לי את הביטוח כשהייתי עשרות קילוגרמים יותר ממה שאני היום, ויש לי תמונה מצוינת להוכיח זאת. מה שלא יאמרו - שום דבר לא תקין במה שעשו לי.

דן סלס

New member
ניסו למכור לך ביטוח פרטי. נקודה.

זהו ביטוח פרטי לא שייך לקופת חולים. פשוט יש להם את השם שלך כלקוחה של הכללית בביטוח הסעודי הקולקטיבי של הקופה אז הם מצעים לך עוד ביטוח. לגבי הדרך בה הציגו לך המכירה - נשמע לא טוב - את זכאית וצריכה להתלונן

seelinewoman

New member
אבל את כל הרישום עשיתי בזמנו דרך הכללית וגם

קיבלתי את הכרטיס של מושלם עם הכיתוב "סיעודי". זה בהחלט היה מחובר למושלם, לא פרטי. לחלוטין לא פרטי.

דן סלס

New member
זה אז

אז לפני 10 שנים רכשת ביטוח סעודי קולקטיבי דרך המשלים היום החברה שמוכרת את המשלים (דיקלה) ניסתה למכור לך עוד ביטוח, פרטי, - לטענתך כ"השלמת מידע"

למעלה