שאלת ביצים

אתי1000

New member
שאלת ביצים

יש לי מטילות חמודות שהבאנו לפני שבועיים בערך, הן התחילו להטיל ביצים לפני כמה ימים, אך אבוי אני באה בבוקר ומגלה שהן מנקרות בביצים ואוכלות אותן, זה הגיוני שזה קורה?? או שמשהו אחר אוכל אותן, אני בטוחה כמעט במאה אחוז שזה הן. אם זה הן אולי משהו בתזונה לקוי? למה זה קורה? מה מומלץ להאכיל אותן? תודה וחג שמח.

kerengil

New member
אלרונד-לא להתבאס, גם תורך יבוא...

בהחלט קורה שתרנגולות מנקרות את הביצים שלהן, זה קורה כאשר הן מתרגלות לאכול ביצים, לכן ממליצים שאם נותנים להן ביצים למאכל לתת אותן מפוררות. עוד סיבה שאני יכולה לחשוב עליה היא שהן בלחץ מסיבה כלשהי - יכול להיות שאין להן מספיק אוכל, או שהן לא בטוחות שאוכל יגיע כל יום - כדאי לתת להן אוכל בעודף לתקופה מסוימת ואולי זה ירגיע אותן. עוד סיבה ללחץ יכולה להיות צפיפות - תרנגולות שגדלות בצפיפות גדולה מידי מנקרות את הביצים. תרנגולות מטילות מומלץ להאכיל קודם כל בתערובת מטילות, וכמובן להוסיף להן ירקות, עלים, תולעים, חרקים, שאריות ביתיות וכדומה. הן מאוד אוהבות תירס! חג שמח!

שלום לך

ניקור ביצים היא תופעה מאוד נפוצה בקרב המגדלים! זה יכול לנבוע כמו שאמרו מ צפיפיות - חוסר תזונה - או עוד סיבה הסיבה היא שאולי הן בעבר אכלו ביצים! או בטעות ביצה אחת נשברה והן טעמו אותה ומצאו שהיא ממש טעימה! הכי טוב היא להאכילאת התרנגולות טוב טוב לפני שהן מטילות! בדרך כלל תרנגולות מטילות בשעות הבוקר המאוחרות יעני בסביבות ה 9-11 לכן יש לדאוג להאכיל טוב טוב יום לפני ובאותו יום בבוקר יש סיכוי גם שעכברים או מכרסמים אחרים

קשה להוציא הרגל של נקירת ביצים

מתרנגולת. אולי אפשר להביא תחליף כלשהו עשיר בסידן. צדפים שבורים למשל. יש מצב שיפסיקו אבל לא בטוח.

למעלה