שאלת בישול ביין לבן האם משנה איזה יין חצי

קלאמרי

New member
שאלת בישול ביין לבן האם משנה איזה יין חצי

יבש או יבש לבן כאשר מדובר במתכון בישול עם יין לבן תודה לעונים
 

milch

New member
מקובל יבש,גם לבן וגם אדום,

אבל אני באופן אישי בישלתי לא פעם עם חצי יבש והיה בסדר גמור.
 

קלאמרי

New member
למשלמתכון עוף ביין לבן אז חצי או יבש לגמרי

בפורום יין אמרו לי שהחצי יבש ממתק את המתכון אני צריך חוות דעת מניסיון !ליפני שאני הורס
 

milch

New member
לא ממש משנה

מנסיוני, לא חשוב כל כך הזן,מדובר בכמות יחסית לשאר המרכיבים כזו שלא זן הענבים הוא שיקבע את טעם התבשיל. כמו שאמרו בפורום יינות, חצי יבש אכן יותר מתקתק, זה לא נורא, כך מה שיש במקרר ואם לקנות, עדיף יבש. החשיבות היא יתרה כאשר משתמשים כתוספת במחבט, אז צריך להזהר מחריכה. תחשוב גם על שימוש בבירה, יש לי מתכון פשוט לעוף שכל נוזלי הבישול הם בירה בלבד. כמובן שיש לשים לב כי בזמן בישול עם כל סוג של משקה אלכוהולי, האלכוהול בעצמו מתנדף ונשאר רק הטעם, כך שלא להבהל מן הכמויות. בהצלחה!
 

מאקי

New member
יש המון זנים של יין לבן. כל דבר תלוי לאיזה

תבשיל. לפעמים אני ממירה בשל רצון לעומק שונה שנותן יין שונה. אם הסיבה היא זה מה שיש לי במקרר אז תשתמש במה שיש.. אם השאלה מה לקנותאו לפתוח לקראת זה... אז ללכתלפי המתכון בדרך כלל יין לבן יבש זה הכלל ובדרך כלל כלל הזהב הוא היין שהיית שותה עם המנה או הארוחה הוא התואם לבישול למה בדרך כלל? כי אני מאוד אוהבת לשלב לארותה של דגים גוורצ אבל לא אוהבת לבשל איתו
 

קלאמרי

New member
כשרשום במתכון יין לבן לבישול אז העדיפות ליבש

ואם יש במקרר חצי יבש לבן גם אפשר ולא נורא. הבנתי נכון ????
 

מאקי

New member
אפחד לא ירביץ לך... רק תזכור שזה יהיה מתקתק

יותר בבסיסו. ולכן מתחילים עם איזונים... למרות שלקלמרי ממש יכול ללכת... זה עם ריזוטו וחמאתשום.. יין לבן.. חבל"ז ובתאבון
 
למעלה