שאלת בכי בזמן האוכל

רעות110

New member
שאלת בכי בזמן האוכל

ד"ר גבעוני שלום רב, בתי בת 3 חודשים, נולדה במשקל 3700 ק"ג , מתפתחת יפה וכיום שוקלת 7300 ק"ג. מזה כשבועיים התינוקת מראה חוסר רצון לאכול בקבוק שלם (180 CC) ומוציאה את הפטמה של הבקבוק עם הלשון (ניזונה מתחליף מטרנה מרגע לידתה) לאחר כ 100 CC או לחלופין מתחילה בצרחות לאחר הפסקת "גרפס" (ברגע שמביאים אותה לתנוחת אכילה לאחר ה"גרפס"- מתחילה בצרחות איומות). בביקור אצל הרופא-בדק אוזניים,גרון, פצעים בפה, משש הבטן- ואמר כי הכל תקין. מבחינת כמות אוכל- בסה"כ אוכלת פחות כ 50-100 CC ליממה ,כך שזה לא מטריד אותי. מה שמטריד אותי זה נושא הבכי בזמן האוכל. אציין כי התינוקת פולטת. איני יכולה להגדיר האם מדובר בכמות גדולה, אבל לעיתים אני צריכה להחליף לה בגדים או לנגב "שפיריצים" של מטרנה מהרצפה. לעיתים יש גם שלולית קטנה של פליטה במיטה ליד הראש.הפליטות יכולות להיות גם כשעה וחצי לאחר הארוחה (אני מקפידה על "גרפס" לאחר כל ארוחה וגם באמצע) קראתי ברשת על דלקת בושט העליונה אשר נקראת GERD. האם יתכן כי סובלת מכך? כיצד ניתן לבדוק זאת?או שיתכן ופשוט לא רוצה לאכול..... אציין עוד כי בשעות שבין הארוחות התינוקת עירנית ללא בכי וכן אינה בוכה בזמן הפליטות. תודה ושנה טובה רעות

בכי באוכל

צריך לזכור שבגילאים מסוימים תינוקות משנים את תבנית האכילה שלהם מבחינת כמויות גם ללא סיבה ברורה. יחד עם זאת ראשית הייתי בודק אם לא החלפת פטמה או בקבוק ,כך שהיא בולעת יותר אויר באכילה . שנית ,יתכן בהחלט לאור העובדה שהינה פלטנית לעיתים שקיים מרכיב של דלקת בושט הגורם כאב בזמן אכילה . לכן הייתי מנסה לתת לה זנטאק (תרופה נגד חומציות ) ולראות מה קורה.בכל מקרה נראה לי שאין סיבה לדאגה מיוחדת שכן התינוקת גדלה היטב ומתנהגת היטב לפי תאורך.

למעלה