שאלת בנות לרוקחת - אנטיביוטיקה וגלולות

LullaBelle

New member
שאלת בנות לרוקחת - אנטיביוטיקה וגלולות

מה בעצם הקונצנזוס לגבי השילוב של אנטיביוטיקה וגלולה למניעת הריון? מהרופאה שלי אני שומעת שהגלולה פחות יעילה כך, מהרופא נשים אני שומעת שאין כזה דבר. ובעצם כל הזמן שומעת דיעות מנוגדות. מבחינת אנטיביוטיקה אני רוב הזמן על ציפרו 750X2, אזניל [זטו] פעם ביום. גלולה - פמינט. האם אפשר לזרוק את הקונדומים לפח? =)

vikvik

New member
יש אנטיביוטיקה ויש אנטיביוטיקה

לדוגמא דוקסילין ואוגמנטין שכתוב עליהן בפירוש שזה מוריד את היעילות של הגלולות , על ציפרו וזטו לא כתוב וזה סתם בגדר שאלה כללית. בכל מקרה לפי המלצת רופא הנשים אני מנסה לקחת בהפרש של שעתיים לפחות.

chakiv

New member
אנטיביוטיקה וגלולות למניעת הריון

אנטיביוטיקה וגלולות לא סתם את שומעת דעות מנוגדות מכיוון שיש מחלוקת בעולם לגבי האינטראקציה הזו ויש קצת "ניפוח מיתוס" סביב הנושא. התשובה שלי היא כזו: בבדיקות שנעשו in-vitro, כלומר: במעבדה, נצפתה ירידה ביעילות של גלולות למניעת הריון. הסיבה: בגלל שינוי ריכוז פלורת המעי (החיידקים שנמצאים במעי) יש ירידה בספיגת גלולות למניעת הריון דרך המעגל האנטרו-הפטי (מעגל ספיגה מהמעי לכבד ישירות). בבדיקות in-vivo (בבעלי חיים וגם בבני-אדם) לא נצפתה ירידה ביעילות הגלולות. האנטיביוטיקה היחידה, שמוכח באופן חד משמעי, אשר מורידה יעילות גלולות למניעת הריון בבני אדם הינה rifampin - אנטיביוטיקה IV שניתנת בביה"ח בד"כ לטיפול בשחפת. דבר נוסף, יעילות גלולות למניעת הריון הינה לא 100%, ויש דיווחים של עד 3% סיכוי להיכנס להריון תחת טיפול עימן בלי קשר לאנטיביוטיקה (אולם היעילות עולה ככל שהטיפול הינו בזמן קבוע יותר, כלומר נלקחת על בסיס יומי ובשעות קבועות, ולאורך תקופה ארוכה יותר). על כן, יש הטוענים שהדיווחים הבודדים (והם באמת בודדים) על כניסה להריון בעקבות נטילה בו זמנית של גלולות ואנטיביוטיקה לא קשורים לשילוב הנ"ל אלא קשורים ליעילות הגלולות באופן כללי. ועל כן, הנטיה שלי היא יותר לרופאת הנשים מאשר לרופאת המשפחה. בלי להמעיט בערכו של אף אחד, לפעמים אנשים נוטים לתת תשובות שלאו דווקא מבוססות בשטח.... (וכאן אני מגיעה....
. אני משתדלת לעמוד בקצב השאלות..) ורדית

sporTV

New member
אני בן....אז רק אגיב לשורה האחרונה שלך.

את עומדת יפה מאוד בקצב ומרעיפה עלינו חומר רב!!!! תודה רבה!

chakiv

New member
אני בשוונג......./images/Emo60.gif ../images/Emo178.gif

בסוף עוד לא ישאר לכם מה לשאול אותי......

LullaBelle

New member
תודה רבה על התשובה =)

פשוט אני ובנזוגי נורא לחוצים על הקטע של הריון... אנחנו בהחלט מתכננים ילדים, אבל בעוד לפחות שנתיים. כרגע נזהרים מאוד. את עושה עבודה נפלאה! תודה רבה לך!

למעלה