שאלת בריאות- Str. agalactiae gr B

בריזה6

New member
שאלת בריאות- Str. agalactiae gr B

האם זה ה- GBS הידוע לשמצה? מצאו אצלי בתרבית שתן (לא ביצעתי את הבדיקה עצמה שמדברים עליה). זה אומר שעלי לקבל אנטיביוטיק לוריד בלידה או שיש קודם לבצע את המשטח? מה עוד עלי לדעת (שואלת אתכן עד שאלך לרופא)? תודה!

כן, זה GBS

ונשאות בתרבית שתן נחשבת נשאות כבדה- לכן אין צורך במשטח וגינלי. כמובן שמטפלים כרגע גם בדלקת בשתן. אבל בכל מקרה בלידה את צריכה לקבל אנטיביוטיקה לוריד (ויש בתי חולים שכך גם בכל יתר הלידות שלך ג םאם לא יהיהי שוב GBS בשתן)

בריזה6

New member
שאלות המשך

קודם כל תודה. אם לאחר קבלת אנטיביוטיקה החיידק יטופל, עדיין צריך לקבל לוריד בלידה? או שבודקים סמוך ללידה ומחליטים מישהי עברה את זה? מה המשמעות של קבלת אנטיביוטיקה לוריד? כמה זמן זה נמשך? כל הלידה? האם יש מצב לסיבוך רציני יותר? (שמעתי סיפור על מישהי שהעבירו אותה לקיסרי חירום עקב זה אך זה נשמע לי מאוד לא הגיוני)... זה נפוץ?

shuliruli

New member
עוד לא ילדתי

אבל בדקתי את הנושא כי גם לי נמצא GBS בשתן. ברגע שגילו את זה בשתן צריך לקבל אנטיביוטיקה בלידה. כי את נשאית, והחיידק עלול לעבור לנרתיק בכל שלב. קבלת האנטיביוטיקה לווריד אורכת כ-10 דקות, ויש לקבל כ-4 שעות לפני הלידה, ואם הלידה מתארכת נותנים עוד מנה כל 4 שעות. בכל בית חולים יש נוהל אחר, אבל זה בגדול מה שמקובל ברובם בשינויים קלים. אני אישית ביררתי את הנושא בכל בי"ח שסיירתי בו. ושאלתי גם לגבי התינוק, מה קורה אם לא הספקתי לקבל אנטיביוטקה (עוקבים אחרי התינוק לרואת אם יש סימנים לעליית חום, ושולחים בדיקה שלו לראות אם נדבק ורק במידה ונדבק נותנים אנטיביוטיקה) גם אם הספקת לקבל אנטיובטיקה עושים מעקב אחרי התינוק. סה"כ, זה לא מסובך. רק חשוב לציין ולהקפיד לקבל! עד כמה שלי ידוע סיבוך עלול להיות רק במידה שלא קיבלו אנטיביוטיקה והתינוק נדבק, וגם אז , הפגיעה היא לא מיידית, ולכן עוקבים אחרי התינוק לגלות סימני הדבקות, ובמידת הצורך נותנים אנטיביוטיקה.

גם אם זה יעבור

ומקווה שזה יעבור עם אנטיביוטיקה- בלידה תצטרכי בכל מקרה אנטיביוטיקה ולר גם בלידות העתידיות שלך אנטיביוטיקה לוריד זה עניין של 10 דקות.

shuliruli

New member
אכן זה ה GBS

וזה אןמר שאת נשאית שלו בדרגה יורת חמורה היות והוא עבר לשתן. הרופא יתן לך כעת אנטיביוטיקה כדי להתגבר עליו (אבל מנסיון זה עלול לחזור במהלך ההריון :-|) וכמובן יציין בגיליון שלך שאת צריכה לקבל אנטיביוטיקה בחדר לידה לא יהיה צורך לעשות משטח, כבר יש לך את התשובה. אין בזה כרגע שום סכנה לתינוק, וכנ"ל ברגע שתקבלי אנטיביוטיקה בחדר לידה. לפי הרופא שלי, לא בהריון אפילו לא מטפלים בזה כשזה בשתן. ותכלס, תסתכלי על הצד החיובי, לא כל הרופאים נותנים היום הפניה למשטח, ואת לא צריכה אפילו להאבק, את יודעת, וכעת תוכלי לקבל את הטיפול הטוב ביותר! בהצלחה!

בריזה6

New member
תודה! עוד שאלה

באיזה גיליון צריך לציין את זה? בתיק שיש לי מהאחות ליווי הריון?

shuliruli

New member
בגיליון מעקב הריון שתיקחי איתך לבית החולים

אם זה מהאחות הריון, אז כן. והכי חשוב , לציין את זה בע"פ ולהקפיד שיתנו לך אנטיביוטיקה.

למעלה