שאלת בר אור

dmor_il

New member
שאלת בר אור ../images/Emo13.gif

אהלן חברה! מה המצב? רציתי לשאול משהו בקצר לתוצאות בבר-אור והחשיבות הגדולה היא לגביי ריצת אלפיים. אני רק מבקש, שרק מי שהיה בגיבושים ויודע על אמת את התשובות לשאלות שיענה, ומי שלא יודע אז פשוט שלא יענה! קודם כל בשביל לקבל מושג, נניח בן אדם עושה ריצת 2000 מטר ב-10 דקות, מישהו ממכם שהיה בגיבוש יכול להגיד כמה זה בציון, ולאיזה קבוצה הוא יתברג מעשר הקבוצות. שאלה שניה, כמה שכיבות סמיכה וכפיפות בטן אתם מעריכים שצריך מינימום בשביל להתברג בקבוצה נורמלית? ושאלה אחרונה, נגיד בן אדם בגיבוש צנחנים מגיע לקבוצה 10-האחרונה, במידה והוא מסיים את היום השני בהצלחה, זה משפיע? האם הוא יכול להתקבל לצנחנים? או שלא? תודה ובהצלחה לכל המתגייסים, ולאלה שעולים ליב´ ויש להם "קצת" בגרויות לעבור כמוני
!!! תודה שוב, דניאל

ליאור-ר

New member
טוב אז..

בקשר ל-2000 מטר אני חושב ש-10 דקות זה הרבה זמן.. ובקשר לשיכבות סמיכה, צריך לעשות בסביבות ה 70-80 וכיפיפות בטן בסביבות המאה בדקה. מקווה שתצליח. וחחח יש לי עוד את כל המבחנים של י´א לעבור, ואז יהיו לי "קצת" בגריות בכיתה י´ב :) ליאור

palmino

New member
לדניאל ידידי הטוב

התשובה שלה חיכית: תראה דניאל ריצת ה-2000 היא הגורם הכי חשוב בקביעת הקבוצה בבראור מפני שהיא המדד אם אתה בכושר או לא, בקשר לשכיבות שמיכה ובטן ידוע שכולם לא נותנים נתונים מדויקים כמה הם עשו וגם זה דבר שאפשר לשפר אותו ,וריצה מראה משהו ברור ובהיר לגבי הכושר העכשוי שכן כל תנועה בריצה נראת ע"י המפקדים התוצאה נרשמת ואתה מדורג לפי מקום וזמן ואי אפשר לרמות. עכשיו לשאלה: עשר דקות זו תוצאה לא טובה ,מקסימום 8:30 אני אישית בגיבוש צנחנים עשיתי 8:20 אולי קצת פחות והגעתי בין הראשונים וההיתי בצוות 3 אי אפשר לדעת באיזה צוות מכל 10 הקבוצות אבל כמעט בטוח תיהיה מקבוצה 5 ומעלה לגבי הציון אני לא יודע איך זה הולך , הם מסתכלים על הריצה הכי הרבה כך שאם אתה רוצה להגיע לצוות טוב שזה אומר מצוות 1 עד צוות 4 אתה צריך לעשות בבטן ושכיבות שמיכה ציון בינוני שזה 60+ בטן ו50+ שמיכה (אני לא זוכר כמה אני עשיתי אבל זה היה יותר מזה, אל תתביש לעלות לך את מספר הפעמיים הם לא מסתכלים בכלל ,תאמת לא איכפת להם כי הריצה הכי חשובה להם) אל תגזים בציון תיהיה מציאותי ראיתי אפסים שהמציאו יותר מדיי וראיתי אפסים עוד יותר שאמרו תאמת ואז ניפו אותם כי הם היו גרועים מדיי, אני מכיר כאלה שגרועים בשכיבות שמיכה ובבטן אבל בשקים ובזחילות הם תותחים וראיתי תותחים בבראור שלא עברו תגיבוש,יש לי חבר שהיה בצוות 1 ולא עבר תגיבוש בכלל! התוצאה שלי היתה טובה אך לא מצוינת וראית עברתי תגיבוש וגם התקבלתי לדובדבן(כמובן עברתי את השלב הראשון כי אז יש עוד גיבוש לדובדבן), אל תראה את התוצאות בבראור כסיכוי לעבור תגיבוש תסתכל עליהם כסיכוי להיות בצוות טוב שייתן לך את הסיכוי הכי טוב להיות בצוות טוב שהוא יעזור לך להתקבל באחוזים יותר טובים בוא נגיד. לגבי קבוצה מספר 10 - אני והחבר הכי טוב שלי הלכנו ביחד לגיבוש הוא היה בצוות 10 איתו היו כל השמנים והגרועים מהבחינה הגופנית הוא לא גרוע פשוט הוא לא השקיע בבראור, הקיצר תוך שעה אחרי שהתחיל הגיבוש הם נשארו 10 מעשרים ושלוש שהתחליו וכעבור עוד שעה אחר כך הם נישארו 4 אנשים, תחשוב 4 אנשים בקבוצה ,יש יותר מעריכים ממתגבשים, בסוף הוא סיים יחד עם השלושה האחרים את הגיבוש, והוא ברגע זה עושה טירונות בסנור והוא בגדוד 202 בצנחנים והוא מבסוט. לסיכום ידידי הלחוץ כך תזמן אתה לא כמונו הזקנים מתגייסים בחודשים הקרובים תתאמן בריצות עד מרחק 3 ק"מ תנסה לשפר את הזמנים כך שתשאיר לאחרים אבק בבראור. ברגע זה יש טירונות אז בגלל שאתה מורעל על הצבא תסתכל זה מענין :) אמיר

dmor_il

New member
לאמיר התותח !!!

אמיר !!! אני רק רוצה להודות לך שוב, כאן בפורום ולהגיד ולכולם שאתה הבן אדם הכי תותח ונחמד שהכרתי בחיים שלי דרך האינטרנט !!! אתה תמיד מוכן לעזור, אתה לא מתעצל, ואתה תמיד עונה לעניין !!! שימו לב, כל התכונות ללוחם מצויין !!! ואני בטוח שהוא הולך להיות כזה !!! אז כל מה שנישאר להגיד לך, וכבר אמרתי המון פעמיים זה שוב תודה ועוד 100 פעמים תודה, ואני מאחל לך את כל ההצלחה שבעולם, ואני יודע שאתה תצליח, ואין לך מה לדאוג, אני הולך להטריד אותך מידי פעם בעוד כמה שאלות. והנה כבר אחת חדשה
אני מתחיל בספטמבר קורס הכנה לצבא (כנראה פעמיים בשבוע, שעה וחצי כל פעם) ורציתי לשאול האם אני יכול לקחת את נושא הכושר בסוטול ולסמוך באמת באמת על הקורס שהוא יכין אותי ??? כי אני יודע שזה סולם מאמצים וזה ממש ממש מכין בצורה הטובה ביותר. שוב בתודה ובהערכה אצילית ממש
דניאל "המורעל"

לדניאל בפרט ולמתגייסים בכלל

אם אתה או מישהו אחר מתכוון לבוא לגיבוש צנחנים, אתם מוזמנים להוסיף אותי לאיי סי קיו כי גם אני אהיה שם. אז יהיה נחמד אם נדבר לפני ונגיד שם שלום ICQ: 3345171

וואו, עבר את הגיבוש מצוות 10?

אז מה זה אומר, לצוות אליו התברגת אין חשיבות בקביעה אם תעבור את הגיבוש או לא? ואם כך, לא עדיף פשוט להשקיע פחות בבר-אור ואז לבלוט בקבוצה חלשה יותר?

palmino

New member
תשובה

התשובה היא לא!!!!!! תיראה הוא היחידי שעבר מ-23 והוא נישאר יחד עם עוד 4 בטח הוא הצליח טוב בראיון אישי ויש גם אחד למיליון שיש להם מזל, ויכול להיות שיש כאלה שהיה להם חרא בבראור והם תותחים. אם מישהו הוא בצוות 10 זה לא אומר שהוא לא יעבור תגיבוש אם זה היה ככה למה לתת לצוות 10 לעשות גיבוש , תחשוב שניה מכל קבוצה יש את הטובים והטובים פחות. תראה יש ויש אבל בשורה התחתונה יותר אנשים עוברים בקבוצות הטובות ויותר אנשים מהטובות מתקבלים לדובדבן אם תבוא בחיים בגישה של להשקיע פחות. ועוד משהו גיבוש צנחנים זה לא מטכ"ל הוא לא קשה כלכך ואין לו קרטריונים נוקשים ,אז אל תחשבו כלכך בצורה אובססיבית סה"כ רוצים כושר סביר ותו לא. בייי אמיר

Swoosh

New member
אמיר

יש לי כמה שאלות, ברשותך: א. כמה אחוזים מהקבוצות הבכירות ( 1, 2) מתקבלים לדובדבן? לצנחנים ? ב. אם אני רץ 2000 בערך ב7:10, ועושה ממש בינוני במרפקים ובבטן, אני אהיה באחת מהקבוצות הנ"ל? תודה רבה, רפאל

palmino

New member
תשובה:

הקבוצות הבחירות זה: 1,2,3,4 תיראה אלה שהם בקבוצות האלה הם כאלה שהשקיעו בבראור וגם יש להם כושר טוב, תזכור שהכושר הוא לא הדבר היחיד שאיתו עוברים לדובדבן , אתה צריך להיות עם נתונים טובים ,וצריך לקבל ציון טוב מאוד באמינות בראיון אישי שהוא נעשה בסיום הגיבוש,וכמובן להיות בכושר טוב , אני עברתי לדובדבן, לא משנה שאחר כך ויתרתי כי התקבלתי גם ליחידה אחרת וההיתי צריך לחתום ויתור, אני יכול להגיד לך שלא ההיתי ראשון כל הזמן ולא ההיתי בולט ההיתי טוב -אמצע ולמעלה והכי חשוב ההיתי אמין, כך שתחשוב על הקטע הזה אם אתה רוצה דובדבן בגיבוש צנחנים יש הרבה תרגילים שניראים מטומטמים אבל הם בודקים אמינות, אז לא תגיע ראשון פעם בריצה שרושמים סדר הגעה אבל תעשה את הסיבוב עד הסוף ואל תחפף ושישאלו מי לא עשה 10 שכיבות שמיכה אז תרים תיד, כי הם מסתכלים ופתאום שואלים. לשאלתך: אין לי מושג כלכך באחוזים אבל ניראה לי שחצי בטוח עוברים מכל קבוצה לצנחנים, אני מכיר הרבה אנשים שגם עברו מקבוצות פחות טובות. הנקודה העיקרית בסיכויים להגיע לדובדבן ,זה להיות בצוות טוב כך שאם תיהיה טוב תיהיה טוב מהטובים ולא טוב מהלא טובים אני עברתי מצוות 3 ואני מכיר אחד שעבר מ-4 סה"כ עוברים ניראה לי 15-20 מכל גיבושון (תחשוב שחודש שלם יש גיבושים לצנחנים). עם תוצאות כאלו אתה בטוח בקבוצות הטובות, רק שתזכור הריצה היא לא בכביש היא בחול כך שזה לא יהיה הזמן הסופי שלך. זה תוצאה מצוינת שאיתה תגיע רחוק וזה גם מראה שאתה בכושר שיא. אז תשמור על כושר כזה ותזכור הכושר הוא לא הדבר היחידי שקובע, הם לא רוצים תותח וסוציומאט. בהצלחה :) אמיר

Swoosh

New member
לאמיר

קודם כל, תודה רבה...עזרת לי להבין כמה דברים. אם אתה יכול אז תן נתונים על הבר אור שעשית שם, וכמה ההכי טוב עשה ב 2000? איך מגיעים לקבוצה הכי טובה? (שתבין אני מת להגיע ליחידה מובחרת, ודובדבן נראית לי הריאלית ביותר). כמה אנשים יש בכל גיבושון כזה? רפאל

הבנתי

פשוט ההגיון אומר שיהיה קל יותר להתבלט בקבוצה של פחות טובים (וגם זה מחדיר מוטיבציה כשיש הרבה "כבדים" מאחוריך..). זה מוכיח בכל מקרה, שבניגוד למה שאומרים, גם בגיבוש צנחנים כמו בשאר הגיבושים אין לבר-אור כמעט חשיבות בסיכויי הקבלה. אגב, אתה זוכר במקרה מה התוצאה שלו ב-2000 (של החבר שלך שהיה בצוות 10)? לפי מה ששמעתי על הגיבוש האחרון של השייטת (גדנ"ע צלילה), הכוח רצון שם זה זה חלק קטן יחסית לצורך בכושר מעולה. לך בגיבוש צנחנים היו הרבה מחשבות שבירה? היו פעמים שהרגשת שהגוף כבר לא יכול יותר או העיפו כאלה שלא עמדו בקצב? וגם, יש לך מושג עד כמה הראיון האישי קובע? קשה לי להבין איך מראיון קצר אחד אפשר לקבוע האם אני מתאים להתקבל או לא. תודה רבה על כל המידע!

palmino

New member
למעונין במידע על צנחנים\דובדבן

התשובה היא לכוכב כחול וגם לכך המתגבשים לעתיד לצנחנים: בדרך כלל בתשובות שלי אני נותן רקע כדי שתבין יותר טוב את סביב התשובה העיקרית ותסיר מהלקסיקון שלך דברים שחשבת שיש אותם ועכשיו תבין שהם אינם: הקדמה: בוא נפריד בין גיבוש שייטת לגיבוש צנחנים, יש לאנשים תחושה שכאשר הם שומעים את המילה: גיבוש -"צנחנים" הם חושבים שזה גיבוש לסיירת מיוחדת ויחידת עלית וצריך כושר מיוחד וצריך להיות בן אדם כמו למשל אחד שהולך למטכ"ל שהוא צריך להיות בן אדם עם אופי מיוחד אדם חכם אינטליגנט, זה סה"כ חטיבה קרבית כמו כל החטיבות זה גיבוש לחטיבה ולא לפלוגה של 100 חיליים זאת חטיבה שלא צריך אליה נתונים אישים גבוהים ,אין רף מסוים שבו אומרים :או קיי חביבי אתה לא יכול ללכת לגיבוש כי יש לך קב"א 48 , סה"כ צריך פרופיל קרבי ולא משהו מיוחד, וכל אחד מגיע לגיבוש הזה ושתהיו שם תוכלו לקבל את "ההלם תרבות" הראשון לפני הצבא, תראו אנשים שלא תירצו להיות איתם בסימטה חשוכה בוא נגיד, הרוב הגדול שבא לשם זה כי זימנו אותו או כי בא לו להיות עם כומתה אדומה,או כי הוא חושב שהוא רוצה קרבי ואז בריצת 2000 הוא פורש, לפי איך שאני יודע הסיבה העיקרית שעושים גיבוש לצנחנים היא כי המון אנשים רוצים להגיע לחטיבה וצריך שם כושר טוב (לא לשכוח שכושר הוא דבר שמשפרים) וגם עוברים קורס צניחה שהוא לא קל וגם כי זו יחידת התנדבות ואז למעשה היא הופכת לחטיבה עם אופי אחר ,אופי לא כמו ששולחים מישהו לגולני ,אלא הוא עושה מאמצים ועובר איזה מבחן כדי להגיע ואז גם מצפים ממנו ליותר,ולא לשכוח את ההילה שיש לחטיבה. בתור אחד שהיה בשלושה גיבושים: גיבוש צנחנים היה הגיבוש שהכי לא התרשמתי ממנו ,מבחינת האנשים שהיו בו ,ברור שהיו שם כאלה שהתרשמתי אבל הם היו מיעוט, ומבחינת הרצינות, לדוגמה : מפקד הגיבוש הולך עם סנדלים וחולצה בחוץ, איזה דוגמה הוא בדיוק נותן לי?. נתתי את כל ההקדמה הזאת כדי שתבינו משהו כל אלה שבקרוב הולכים לעבור את מה שעברתי אני באפריל האחרון גיבוש צנחנים לא גיבוש קשהלא מצפים ממך להיות מטכליסט , רוצים כושר טוב לא צריך להיות סופרמן ולרוץ שבע דקות באלפיים כדי לעבור אותו צריך כוח סיבולת שיעזור לך לעבור רגעים קשים שיש גם בגיבוש הכי קל, סה"כ הוא הגיבוש היותר קל שיש,לא צריך לזלזל אבל לא לקחת את זה כגבעה גדולה כמו גיבוש מטכ"ל זה בדיוק כמו יום סיירות ואולי אף יותר קל הראיון אישי נעשה כדי להצליב בין ההתרשמות של המעריכים בגיבוש לבין ההתרשמות של הפסיכולוג שהוא או יותר נכון הם שני מילואימניקים עם כרס, שלא ראו אותך עדיין בגיבוש וכמו שאמרתי הם מצליבים מידע. עכשיו לשאלתך שעל חלקה עניתי: חבר שלי עשה בסביבות 11 באלפיים אחרי ההקדמה שלי תבין שהבראור חשוב מאוד לצוות, ותוצאה גרועה בו לא תהרוס לך תסיכויים כי יש לך הזדמנות להוכיח את עצמך בחמש שעות של שקים זחילות ריצות, ומסע אלונקות מגוחך (לדוגמה חבר שלי שעכשיו רץ על הג´בלאות בסנור והוא היה בצוות 10). כן היו לי נקודות שאמרתי יאלה למה אני צריך את זה, אבל אני באופי שלי מסיים דברים שאני מתחיל ועשיתי גיבוש יותר קשה מזה ואמרתי לעצמי אין סיכוי שאני לא מסיים תגיבוש, בגיבוש יש מאמצים ששוחקים אבל תזכור שזה 5 שעות ובן אדם עם כושר טוב לא שוברים בחמש שעות ,היו לו רגעים קשים אך בכלליות הם לא קורים במשך יומיים אלא רק במספר שעות, אז אפשר להדחיק אותם ולהמשיך הלעה.לא היה לי רגע שנשברתי מבחינה גופנית אלא רק נפשית ואז מיד התגברתי אני חושב שזה בגלל שהיה לי כבר ניסיום כי זה היה הגיבוש השלישי שלי ובאתי מוכן נפשית. לא העיפו כאלה שלא עמדו בקצב העיפו רק כאלה על רפואי את אלה שלא עמדו בקצב ניסו לשבור אותם מנטלית ואמרו להם שזה אין להם סיכוי והם סתם ממשיכים כי גם ככה הם לא יעברו - וזה שטויות אל תאמין למילה אחת ממה שהם אומרים (המפקדים) הם משקרים כל הזמן ומנסים לשבור אנשים תמימים. בקשר לראיון אישי הוא קובע מאוד ויש לו משקל רב תאמין לי שעם שאלות שניראות מטומטמות אפשר להתרשם מבן אדם, אפילו מתנועות גוף ומיכולת דיבור. יש גם נתונים אישים שלך שמסתכלים עליהם ,אתה בתחילת הגיבוש ממלא שאלון אישי, הם יודעים עליך דברים ,הם בעיקר שואלים על עברך. אין מה להילחץ תיהיה אתה עצמך רק תתכונן לדעת להגיד להם מה התכונות הטובות שלך מה התכונות הלא טובות בך ותידע לתת דוגמאות מהחיים. גבר אתה עובר תגיבוש אין מה לדאוג ,אתה עם כושר אתה עובר נקודה תחשוב הרבה על האופי שלך אל תשכח שיש מבחן סוציומטרי שבו מדרגים אותך חבריך לקבוצה ,ובוא נגיד המבחן הזה מספר הצוות הראיון אישי והציון הגיבוש הם אלו שיקבעו שעברתי את השלב הראשון לדובדבן. אני מקווה שהסרתי מליבך כמה חששות טיבעיות שגם היו לי. אשמח לעזור בעתיד... יאלה ביי אמיר :) מה כן הלכה לי היד ואני צריך גבס מרוב כתיבה...

palmino

New member
אנשים הכול ברור אין שאלות?

אם בכל זאת יש לכם תשאירו הודעה באי סי קיו 43428337

קודם כל תודה!!

שוב תודה ענקית על המכתב הפורט! כן ירבו כמוך... בקשר להקדמה - אני יודע שלצנחנים מתקבלים הרבה כי זאת חטיבה. אבל הבנתי שהרוב הם כאלה שסיימו אבל לא עברו גיבושים אחרים (שייטת, מטכ"ל, טיס וכו´) וזה משאיר מעט מקום לגיבוש צנחנים הספציפי ולכן חשבתי שמחפשים כאלה בעלי יכולת טובה במיוחד... בנתיים שמעתי רק הרבה שלא עברו גיבוש צנחנים ועוד לא יצא לי (עד עכשיו) לשמוע על מישהו שהגיע לצנחנים דרך הגיבוש. אגב, החבר שלך גם בא אחרי 2 גיבושים כמוך? אולי זה נותן עדיפות על פני המתגבשים האחרים, לא? אני לא כל כך בכושר טוב. התחלתי לעבוד עליו ואני רץ כל יומיים אבל ב-2000אני עושה בערך 9 דקות וזה איטי... אף פעם עוד לא ממש התנסיתי בקטעי שבירה, אבל אני לא חושב שישברו אותי. בקשר לראיון האישי, הוא דווקא די מלחיץ אותי, אבל נקווה לטוב... הוא דומה לראיון בצו ראשון?

palmino

New member
לכוכב כחול עם כומתה אדומה:

שאתה תבוא לגיבוש תחפש בנרות כאלה שנפלו ממטכ"ל ושייטת הם נמצאים רק בצוותים הראשונים בדרך כלל. לי למשל היו הרבה יחסית ,תראה אני חושב שהיה לי קל בצנחנים כי את ההכנה שהאחרים עושים בחוג מיוחד אני עשיתי כמו שאמרתי על בשרי בשני גיבושים קודם, ואני בטוח שזה נתן לי פור על אחד שלא עשה, במיוחד בראיון אישי שהם רואים שעשית כבר גיבושים הם מסתכלים עליך אחרת נקודה. כן החבר שלי בא אחרי שתי גיבושים. הסיבה העיקרית לדעתי שלא עברתי יום סיירות היא שלא שאלתי מספיק שאלות ולא התעמקתי, וזלזלתי ולא האמנתי בעצמי כל זה מתכון לכישלון, אבל זה הרים אותי למעלה בשני הגיבושים שבו אחרכך שאותם עברתי. תראה 9 דקות זה לא טוב אבל אם תרצה להגיע בין הראשונים ותרצה את זה נורא אז תשפר פלאים בלפחות עשרים שניות. טיפ לריצת בראור: להתחיל ראשון לשאוף לרוץ עם כל הראשונים לתפוס מרחק מהסוף ,באמצע להוריד קצת קצב ולעשות פינש טוב בסוף, אם תתחיל באמצע ,לא משנה אם אתה יותר טוב מאותו אחד שהתחיל ראשון , הוא יגיע לפניך.! להיזהר בזינוק ,לאנשים אין אלוהים הם דורסים אחד תשני ואז אכלת אותה כמו שאומרים אין ריצה חוזרת נפלת ונגמר הסיפור. הוא לא כל כך דומה לראיון בצו ראשון, אבל זה בסיגנון, אל תלחץ מהראיון תבוא אתה עצמך עם בטחון, ברגע שתשדר בטחון אתה קנית באותו רגע תפסיכולוג. ביי אחי

לאמיר

כאלה שסיימו גיבוש מטכ"ל ושייטת לא מתקבלים אוטמטית לצנחנים (אחרי ראיון)? זה מה שהתכוונתי... ושאלה שצצה לי עכשיו, בקשר לזה שאמרת שאפשר קצת לעגל מעלה את התוצאה במרפקים/בטן, אין כאלה שמסתכלים או משהו? לא היו כאלה שתפסו אותם (אם כן, אני מניח שזה עשוי לפגוע באמינות...)? ותודה על הטיפים! אני ישתמש בהם. אבל אם חבר שלך עבר אחרי 11 דקות ב-2000אז זה נותן לי קצת תקווה... אתה מכיר במקרה כאלה שעברו ולא היו באף גיבוש לפני זה?

dorna

New member
אחוזים

אם הגעת ליום השני וסימת אותו אז בשכלול הסופי הבר-אוק מהווה 20%.

למעלה