שאלת ג´יפה במקלחת...

שמנתולה

New member
שאלת ג´יפה במקלחת...

אני גרה בקראוון משופץ, קירות גבס והכל... יש לי מקלחון שבתחתיתו אגנית (ככה קוראים לזה?) בחיבור בין האגנית לקיר החרסינה, השתמש הקבלן (שיפוצניק) בסיליקון לאיטום. היום (שנה וחצי אחרי) הצתבר תחת הסיליקון לכלוך רב שאיני מצליחה לנקות... מה עושים? האם יש חומר איטום שלא צובר לכלוך? תודה!

פטריה שחורה!!!!! - איכס

היי דיברו על הבעיה לפני כמה ימים. דפדפי ואולי תמצאי פתרון. מניסיוני הבעיה קיימת רק אם הסיליקון שקוף!! עם הזמן יש הפרדות הסיליקון וחדירת פיטריה. אם הסיליקון היה לבן , היתה אמנם פיטריה , אך לא היית רואה אותה. הבעיה שכל חומרי הניקוי אינם מצליחים לחדור למרווחות המיקרוני בו נמצאת הפטריה. אני ממליצה לקלף כמה שאפשר את הסיליקון, לנקות עם אקונומיקה, ולאטום עם סיליקון לבן!!! או להתרגל!!!!!!!!!!! בהצלחה

שמנתולה

New member
זה סיליקון לבן...

אבל מתחתיו מצטבר כל הלכלוך ושאני מנסה לנקות זה מקלף אותו... אקונומיקה גם לא עזרה

amonit

New member
קחי חבילה שלמה של צמר גפן

הוציאי אותו מהעטיפה כך שיהיה מונח לפנייך. פרסי אותו לנקניקים לאורך כך שיהיו לך רצועות ארוכות של צמר גפן. אחר כך להטביל כל רצועה באקונומיקה.... אפשר בגיגית או אמבטיה. להניח על הסיליקון, למשך כל הלילה וללחוץ קצת כדי שהאקונומיקה תחדור בחריצים. בבוקר, לאוורר היטב, ולבדוק, אם צריך לחזור על הפעולה שוב. פרט לכך אחרי שניקית באקונומיקה , להתיז סאנו אנטי- קאלק מפני שהאבנית המצטברת מושכת אליה שוב פטריות. אפשר לחזור על הפעולה מס פעמים. זה יוצא ממש נקי, בלי שפשופים מיותרים ומנסיון.

נשמע אחלה רעיון!!../images/Emo62.gif

היי אמונית! נשמע רעיון מצויין וכל כך הגיוני!!! עכשיו אני הולכת לנסות אותו!!!!! יש לי סיליקון שקוף והחלטתי להתרגל לשחור הזה... טוב, אז כנראה שלא הצלחתי להתרגל!!!

BOLDER

New member
סיגל תנסי פשוט עם חומץ סינטטי

זה עוזר גם כן ופחות תוקפני. כמו כן לאחר הניקוי הראשוני אפשר לפתוח את הסיליקון ולפני יישום סיליקון לבן מורחים עם סמרטוט שכבה נדיבה של תמיסת פונגיצ´ק אותה ניתן להשיג בחנויות לחומרי בניין .זה דוחה כניסת פטריות עובש לחריצים המיקרוניים בעתיד. בהצלחה קובי נ.ב. הטיפול עם פונגיצ´ק היצליח אצלי ומחזיק מעמד כבר 4.5 שנים...

תודה קובי! לאן נעלמת?

כמה ימים נעדרנו את תשובותיך המאלפות. למרות שאמרתי שמיד אני הולכת לנקות, לא ניקיתי. "נשאבתי" למחשב... עניין החומץ מסוכן קמעה כי עלול לפגוע ברובה. (חומץ=חומצה) היתרון, על פניו, של האקונומיקה הוא שהיא בסיס ולכן לא אגרסיבי על הרובה, אבן ומוצרי בטון. רעיון בפונגיצ´ק יאומץ במיידי. גאוני!!! וגם : איך לא חשבנו על זה קודם!!!

link

New member
קצת על סיליקון

בהקשר של פטריות קיימים שני סוגים של סיליקון רגיל וסניטרי (לא משנה הצבע) בחדרים רטובים יש להשתמש אך ורק בסיליקון סניטרי שלצערי רק דוחה את הופעת הפטריות אך לא מונע אותן. הרעיון שעלה נשמע טוב, אך אם זה לא עוזר ניתן להוריד את הסיליקון עם מסיר סיליקון (להשיג בהום סנטר) ולשים חדש (סניטרי) את הפטריות יש לנקות עם הופעתן הראשונית ביותר ולהתמיד, זו מלחמה עיקשת אבל לאחר התפשטותן זה הרבה יותר קשה.

BOLDER

New member
סיגל חומץ לפטריה

הוא רעיון שלמדתי מסבתי עליה השלום . אך מכיוון שהיא הייתה מיצרת אותו לבד מתסס תפוחים הרי שעלי הוטל רק לנסות עם חומץ סינטטי ולידיעתך- לא רק שזה לא תוקף רובע אלא יעיל גם לניקוי חריצים בטרצו הבלאטות יוצאות כמו ראי וכך גם החריצים. בהצלחה קובי נ.ב. מביתם ברח´ גאולה בחיפה נשאר לי רק השטיח של הבלאטות מדהים בעיצובו

למעלה