שאלת גזים

שאלת גזים../images/Emo9.gif

שלום , שבוע שעבר הגעתי למיון בעקבות כאבים מטורפים בבטן העליונה שגרמו לי כמעט להתעלף. הסיבה להתקף שנמשך כ-40 דקות מעולם לא התגלתה כל מי שבדק אותי העלה סברה אחרת שמומחה אחר לרוב שלל. אחת מהאופציות היתה מעין חסימת מעיים שגורמת להצטברות גזים.חשוב כאן אולי לציין שאני בהריון בשבוע 25. אתמול היה לי עוד התקף כזה אומנם הכאב היה מעט יותר מתון (רק לא יכולתי לנשום או לדבר)שנמשך כ-20 רגע ועבר. מאחר ואני לא מעוניינת שזה יקרה שוב, אני מעוניינת להפסיק לאכול דברים שאולי גורמים לגזים ולו הקלים ביותר, למקרה שזו היתה הדיאגנוזה הנכונה. אז אשמח לרשימת מאכלים אסורים: קטניות, כרובית ומה עוד?.... תודה מראש

גאזים

כפי שציינת קטניות:עדשים, שעועית,חומוס,פול,סויה והכרוביים למינהם: כרוב לסוגיו כולל ניצנים, כרובית,ברוקולי, צנון,פלפל ירוק. מי שרגיש ללקטוז (סוכר החלב) אז גם יתכנו גאזים בעקבות אכילת מוצרי חלב. יש להמנע משתיית משקאות מוגזים או מפעולות אחרות הגורמות לכניסת אוויר לקיבה (שתייה בקש,לעיסת מסטיק, עישון לאחר ארוחה) יש גם אנשים שאכילת לחם קל גורמת אצלם ל"חגיגה" מהבחינה הזו.ככלל אכילה מרובה של מזונות המכילים סיבים תזונתיים, שנחשבת לאכילה נכונה ובריאה גורמת לא פעם לגאזים מרובים שכן הסיבים לא עוברים פירוק במערכת העיכול, מה שגורם לתסיסה ויצירת גאזים.

mulanit

New member
מצטרפת ומוסיפה לשאלה זו:

מה לגבי פסטה ואורז למשל? או קרונפלקס וחטיפי אנרגיה? האם גם הם עלולים להזיק?

מזיק?

אורז ופסטה לא יוצרים גאזים, אם הם מחיטה מלאה אז יתכן שיהיו כאלה שכן יסבלו. קורנפלקס וחטיפי אנרגיה גם לא יוצרי גאזים ידועים אך שוב, תלוי כמה הם "מועשרים" בסיבים תזונתיים שונים, בכל מקרה כולם לא מזיקים.

למעלה