שאלת גינס

yuvaldargan

New member
שאלת גינס

אני יודע שצריך למזוג אותה נכון וכו' אבל למה זה משפיע ככה על הבירה? משחרר את הגזים? ועוד שאלה לא קשורה. מה אפשר לעשות עם הפורר המעצבן שבא בבקבוקי פינלנדיה?
 

temptation411

New member
אממ

מכיון שרוב הבירות נמזגות עם גז פחמן דו חמצני (co2) וגינס וסטאוטים רבים נמזגים בעזרת חנקן אז הכרחי למזוג אותה נכון שהגז יצא ולא ישאר טעם מתכתי
 

obbb

New member
לגבי פינלנדיה

לא חושב שיש טעם להלחם איתו, פשוט להשתמש בו. הוא לא כזה נורא, דווקא אם אתה מטה אותו ל90 מעלות יוצא קצת וודקה וזה נראה כאילו אתה מפנק והלקוח יהיה מבסוט שבעצם אתה מוזג לו מנה סטנדרטית, אפשר לנצל את זה.
 

יוליה113

New member
על הסטאוט ועל הפורר

המטרה במזיגה האיטית של בירות סטאוט כמו גינס ומרפי'ס היא לשמור על ראש קצף יציב. הקצף שומר על מרקם הבירה, שומר שהגזים לא יברחו מהר מדי וממצה טעמים וארומות שעלולים להתנדף במהירות. ולגבי הפורר- אם הוא ממש מפריע לך אתה יכול לשלוף אותו בקלות בעזרת פותחן יין, אבל אם אתה מוזג מול לקוח כדאי שתישאר עם הפורר המקורי משום שהוא מעיד על איכות הבקבוק. בקבוק פינלנדיה עם פורר סיליקון/פלסטיק יראה כמו חיקוי זול...
 

yuvaldargan

New member
תודה על התשובות ולגבי הפורר.. אני עדיין לא

ברמן (חייל..) ככה שהשימוש הוא עצמי/עם חברים אז כנראה שלא יפריע לי שזה נראה מעפן..
 
למעלה