שאלת גמילה ממוצץ-אודה לתשובותיכם

סימזיו

New member
שאלת גמילה ממוצץ-אודה לתשובותיכם

מעיין בת 4 עוד מעט ומוצצת מוצץ ומחזיקה חיתול. מאוקטובר בערך היא מוצצת אך ורק בלילה וזה אחרי גמילה מוצץ במהלך היום בגן. דבר שהלך די טוב. לפני שבוע היינו באילת 3 ימים ולילות ויצא בלי תכנון שהיא לא נרדמה עם המוצץ כיוון שכל ערב "נמרחה" מרוב עייפות באמצע ארוחת הערב וכול'. החלטנו לעלות על הגל הזה ולגמול אותה ממוצץ. חשוב לי להזכיר שבחודשים האחרונים היא כן דיברה על זה שהיא ילדה גדולה ולא צריכה מוצץ ואפילו שמה בפח אבל כשהגיע הלילה היא רצה לפח ולקחה את המוצץ חזרה. בלילות האחרונים היו קשים לה. היא מאד חיפשה את המוצץ והחיתול ואף אמרה לי "קשה לי להיפרד מהמוצץ והחיתול". הרגשתי שהיא עצבנית כשהיא נכנסה למיטה ועצבנית כשהיא קמה בבוקר. היא התעוררה הרבה בלילה (לא ביקשה את המוצץ אלא מים\לכסות אותה וכול' אבל לא ישנה רגוע). נתתי לה הפתעות קטנות על כל לילה שעברה בלי מוצץ. ואתמול בלילה שכבתי לידה במיטה ונתתי חיבוקים "שיתנו לה כח להיפרד מהמוצץ והחיתול". היא נרדמה מהר. שאלנו את עצמנו האם אנו עושים טעות ואולי צריך לחכות שתיזרוק את המוצץ לבד. ואם כבר התחלנו- אולי לא כדאי שאחרי שבוע שישנה בלי מוצץ להחזיר לה אותו. אנא תשובותך ואף תשובות מניסיונן של חברותיי לפורום.

אני חושבת שעשית מצויין

הילדה שלך אמרה שהיא גדולה והיא רוצה להיפטר מהמוצץ. הילדה שלך קיבלה שני מסרים חשובים מאד מההורים שלה: 1. אני גדולה ויכולה להתגבר על משברים. אני יכולה להצליח במשימה קשה שלקחתי על עצמי. 2. יש לי אמא ואבא נהדרים שתמיד מוכנים להיות לידי ולתת לי תמיכה כשקשה לי וכשאני זקוקה לחום ולאהבה שלהם. נשמע לי שמהמשבר הזה היא תצא מאד מחוזקת

למעלה