שאלת גמילה נוספת - והפעם על הפרק

רותי ע

New member
שאלת גמילה נוספת - והפעם על הפרק

נושא הישבנון. עידן גמול כבר שבועיים מפיפי. וכל הכבוד לילדון. הגמילה היתה מהירה ומוחלטת. אין פיספוסים. אלא מה, נושא הקקי קצת קשה יותר. הוא לא רוצה לשבת על הסיר והישבנון שקנינו היה מאוד לא מוצלח ונוח. אז לפעמים הוא עושה בתחתונים, לפעמים בחיתול (שהוא מבקש) ולעיתים נדירות בכל זאת בסיר. האם לבעלי הנסיון יש המלצה על ישבנון טוב וידידותי לסביבה (=לילד) ? וכל עצות לגמילה מקקי יתקבלו בברכה...

דני*דין

New member
ישבנון של כתר../images/Emo62.gif

עם מדרגות נפתחות לאסלה וכאשר הוא במצב סגור הוא משמש כסיר. עם טום זה הלך לנו בקלות יחסית והוא מאוד אוהב את זה. ביי גיא

michal@gal

Active member
מנהל
סיר/כיסא

יש לליפסקי/כתר כסא סיר, מאד נוח לילדים ומאד מומלץ. המינוס היחיד הוא שזה לא ישבנון, וצריך לנקות כמו סיר רגיל. זה נראה כמו כסא עם מושב מתרומם, וכשמרימים את המושב יש מושב עם חור, שאפשר לשים בתוכו סיר קטן. יש לזה גם מגש שמתחבר לכסא. אופיר מאד אהב לשחק על המגש הזה בזמן ה"ישיבות".

עינתפ

New member
לנו יש ישבנון והוא מההתחלה לא

היה בשימוש. לשי לא היה נוח הוא היה נופל ממנו כשעלה לשבת. החלטנו לקנות מדרגה/שרפרף, והוא התחיל לשבת בשירותים ללא פחד ליפול כי הרגלים מגיעות ישר לשרפרף.

kari z

New member
חיתול?

היי רותי הוא רק שבועיים מאז התחיל עם הגמילה. מה שחשוב הוא שילמד לשבת, בסוף הקקי יצא! (אני מבטיחה לך) אל תחזירי לו חיתול, זה רק יבלבל אותו.בעניין זה חשוב שהאמירה שלך תהיה חד משמעית. אם הוא עושה בתחתונים, זה לא נורא! אם סיר או ישבנון? לא חשוב, מה שירצה, העיקר שישב (גם אם לא יצא קקי בהתחלה!) בהצלחה קרי

טליה36

New member
סיפור שעזר לגמול את שלושת ילדי.../images/Emo104.gif

היי רותי גם לי הייתה בעיה דומה עם שלושת ילדי,הפתרון שאני מצאתי ישמע מצחיק אבל הוא עבד יופי. בכל פעם שילדי היו צריכים לעשות קקי והם פחדו מהאסלה סיפרתי להם שהקקי שלהם רוצה לפגוש את הקקי של אמא ואבא ולשחות ביחד (לא משנה לאן תמציאי) לרוב זה היה מצליח ובגדול. כמובן עשיתי להם ממש הצגה ובסופה הם היו מורידים את המים ונפרדים מחלק שיצא מתוך גופם ..... מקווה שיעבוד גם אצלך טליה

מקטין פתח אסלה ומדרגה

גם יובל סירבה לעשות קקי בסיר ולמעשה אף פעם לא עשתה בו. היא המשיכה לעשות קקי בתחתונים כמה חודשים אחרי שנגמלה יפה מפיפי. לדעתי זה נבע בין היתר מחוסר נכונות שלה לעשות קקי בסיר. קנינו בהום סנטר או אייס לא זוכרת, מקטין אסלה, שמתיישב על הפתח של האסלה, מקטין אותה ומתאים אותה לטוסיק של הנסיך/כה. קנינו גם מדרגה שיהיה לה נוח לעלות לבד. עבד יופי.

מה בוער?

שבועיים זה מעט זמן ואין מה להלחץ. תשאלי את עידן על מה הוא חושב שיהיה לו נוח לשבת. אני בטוחה שתשובתו תסייע לך. גם לקורן לקח הרבה זמן (מספר חודשים) עד שעשה קקי בישבנון. בכל פעם שהיה צריך קקי הוא בחר לעשותו בתחתונים. ביקשנו ממנו שילך לעשות בחדרון השרותים ועם זה הוא הסתדר. הקושי העיקרי לדעתי זה לעשות בישיבה. כי עם החיתול הם בדר"כ עושים קקי בעמידה ובהרגלי נקיון רוב הבנים גם משתינים בעמידה ושינוי התנוחה מבלבל אותם. תני לו את הזמן שלו. זה יגיע. אין צורך ללחוץ או להלחיץ. שדרי לו במילים ובהרגשה שאת יודעת שהוא יכול וזו ההחלטה שלו מתי הוא יעשה זאת. את מכבדת אותו ואת החלטתו. ולשאלתך - לנו יש ישבנון עם מדרגה ששני בניי העדיפו במקום השימוש בסיר. אם את זקוקה לעוד עצות או חיזוקים את מוזמנת לכתוב.

רותי ע

New member
../images/Emo51.gif לכולכם על העצות

כנראה שהקושי הוא באמת בלהוציא את התוצרת בתנוחה שונה. כי אחרי שזה בחוץ הוא נורא אוהב לזרוק אותה לשירותים. אני בטוחה שעד כיתה א´ הוא יעשה כמו גדול

למעלה