שאלת גמילה

שאלת גמילה

שלום שלום. ילדתי בשעה טובה לפני 10 ימים בן שני ומקסים כמו אח שלו! הגדול שלי (בן שנתיים וחמישה) בנתיים מקבל יפה את האח החדש. יש קטעי קנאה הגיוניים ואנחנו משתדלים להכיל הכל ולאהוב. (גם פה בטח אפתח שאלה בהמשך......) בעקבות הסרט האסלה הקסומה הוא ביקש תחתונים. הוא לא מבקש כל יום או שם על זה דגש אבל ביקש כשראה את הסרט (פעמיים). לעודד אותו? נשמע שאלה טפשית כי ברור שכן אבל בגלל כל השינוי - אח חדש - חשבנו לחכות עוד קצת... אשמח לשמוע את דעתך.

מזל טוב!!!

שלום לך יקירתי, מה שלומך? איך עברה הלידה? איך עבר הבכור את ימי העדרות? האם אהב את שקית הנשיקות, החיבוקים והלבבות? מברכת אותך ואת בני משפחתך בהרבה הרבה מזל וטוב! שיהיה לכל אחד לחוד בהנאה ולכולכם יחד בהרמוניה. לשאלתך, אני מציעה להמתין, לא להאיץ תהליך גמילה. הבכור עובר שינוי דראמטי בחייו, הוא מחפש את המקום הבטוח שלו מחדש. יש סיכוי סביר שמעסיקות אותו( באופו לא מודע) שאלות כמו האם אוהבים אותי? האם עדיין רוצים אותי? האם אני חשוב להם? ואם כן ,למה הם היו צריכים עוד אחד ולא יסתפקו בי? כרגע תפקידכם לענות לו (בלי מילים) במעשים שהוא נחוץ, מועיל, חשוב, יקר ורצוי לכם. תהליך גמילה עלול להעביר את המסר :התינוק מועדף ולכן יש לו בבית פריבילגיות( למשל להיות עם טיטול), אותך אנחנו נקבל רק בתנאי שתגמל. נכון, הכול תלוי גם באיך מלווים את התהליך. יחד עם זת, מציעה לכם לאפשר לו לעכל את בואו של האח, להפנים שאוהבים אותו ורוצים אותו כמו שהוא, לאפשר לו לעזור ולתרום, לעודד אותו. ביחסים טובים ואווירה טובה הוא ימשיך לאותת רצון להיגמל ואז תיכנסו לתהליך בשקט . מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

כמו תמיד

את מעלה חיוך על פני. היתה לי לידה קלה ומהנה. כל בוקר לפני הגן בעלי נתן לו חיבוק ונשיקה מאמא - זה היה רעיון מוצלח. אחה"צ הם היו באים לבקר אותי. הוא כזה ילד מקסים. את חייבת לשמוע! לפני יומיים הוא ביקש לצאת החוצה. אמא שלי היתה פה אז החלטתי לנצל את העניין ושהיא תשמור על הקטן ואני אצא איתו. אמרתי לו לאסוף את המשחקים ושנצא. הוא רץ בהתלהבות הביא לעצמו סנדלים הביא לי סנדלים אסף את כל הצעצעועים וסידר ו??? הקטן התעורר לאכול! אני מניקה ככה שזה היה בעייתי. הסברתי לו שהתינוק רעב ושהוא יכול לשחק במשחק חדש שהוא קיבל ושאני מבטיחה לו שלא משנה מה אנחנו יוצאים אח"כ החוצה (היה כבר די מאוחר). והילד המדהים שלי במקום לעשות סצינות בכי להשתטח על הרצפה לצעוק ולזרוק דברים פשוט ישב עם אמא שלי על הרצפה ושיחק! וחיכה בסבלנות ואח"כ יצאנו. טוב הייתי חייבת לספר את זה כי הייתי המומה מהבגרות שלו. ולעניין הגמילה - חברים שלו מהקבוצה כבר חלקם גמולים ככה שאני מאמינה שזה יגיע בקרוב. אז את בעצם מציעה לא ליזום עכשיו גמילה אך מצד שני אם מבקש או מתעקש לתמוך ולעודד?

kolevi

New member
מזל טוב!!!

שלום לך, קראתי את ההודעה קודמת שלך בו שיתפת בעניין הקופסאות שהכנת עבור הבן הבכור בזמן שהותך בבית החולים. מאוד אהבתי ורציתי שתנחי אותי בעניין. אני בחודש שמיני ויש לי ילדה מדהימה בת 3 שמחכה לאחיה בקוצר רוח. היא מאוד מאוד קשורה אלי ואני רוצה להפתיע אותה בזמן שאהיה בבית החולים. אף פעם לא נפרדתיח ממנה ליותר מ 8 שעות.... שוב מזל טוב ואשמח לשמוע ממך, תודה, קרן.

בהנחית עינת המקסימה

הכנתי קופסא ובה תמונות שלי ושל הגדול שלי מחובקים. הדפסתי את התמונה כמה פעמים ושמתי יחד איתה סוכריות "נשיקות". בכל בוקר בעלי נתן לו לפני שיצא לגן חיבוק ונשיקה מאמא
שיהיה במזל טוב!

תודה על שיתוף....

שלום וערב טוב, שיתוף מרגש. אדלר לימד אותנו ואני מאמינה ..."כי בחיים הכול יחסים" ילד שחווה שמכבדים אותו, מתחשבים בו, אוהבים אותו ומאמינים בו ( כמו שאת מתייחסת אל בנך) מרגיש בעל ערך ומשמעותי ומוכן לתרום ולהתחשב באחרים. בהתנהלותך את מדגימה לילד ערכים כמו: אכפתיות, התחשבות, שיש עוד אנשים בעולם ויש לקחת אותם בחשבון. כל הכבוד!! ולשאלתך התשובה: נכון בהחלט. לילה טוב המשיכי לעדכן להשתמע עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה