שאלת גן

boazt25

New member
שאלת גן

בספטמבר השנה כשדרור יהיה בן שנתיים הוא ילך לראשונה לגן. נכון להיום, הוא בבית עם מטפלת. בא באינטראקציה עם ילדים אחרים כשהם הולכים לגן משחקים. רציתי לשאול אותכם האבות (והאמהות) שהילדים שלהם כבר בגן מה ניתן לעשות שהילד לא יהיה "ילד כאפות" ויצליח להתחבר בהצלחה עם ילדים אחרים? חשוב לי לציין, אני לא רוצה שבני חלילה יהיה ילד אלים שלוקח צעצועים בכוח. חשוב לי שיהיה כמו שהוא, ילד חברותי ושידע לשתף. מצד שני מפחד שבגלל שהוא לא בא הרבה במגע עם ילדים לא ידע מה לעשות אם יהיה ילד שיכה אותו לסיום מצ"ב תמונה עדכנית של ג'וניור

elotan

Member
איך מתחיל ספר בישול של מרוקאית, אתה יודע?

אז קודם כל תירגע. הילד יילך לגן רק עוד חצי שנה וכבר אתה נמצא בחרדה. למה? על מה? ממש אתה חושש? יש לך בכלל סיבה לחשוש? אם תחשוב שהוא נתקל בבעיות בגן אז תבוא להתייעץ (בהנחה ולא תספק אותך התשובה של הגננת שברור שעדיף להתייעץ איתה לפנינו). עד אז תישן בשקט.

amir_aikido

New member
תירגע

אחרי מספר ימים של שעות בגן עם הקטנות (לאחת מהן היתה הסתגלות קשה וחששנו ממנה), אני חייב להגיד לך שאינטראקציות מהסוג עליו אתה מדבר, עוד מוקדמות לגיל שנתיים / שלוש. בגיל הזה הם עוד לא מבינים מהי אלימות, הם מסוגלים לחטוף משהו או לתת מכה, אבל 10 שניות אח"כ הכל כבר היסטוריה, לכן, לא הולכים מכות כי בין מכה ראשונה לשניה, הכל כבר נשכח ועבר. אם בחרתם בגן טוב, שבו הגננות מחנכות ומקפידות לעצור ילדים כבר בהתחלה, זה יישאר כך. וזהו האמצעי היחיד שבו תוכל להגן על פעוט כה קטן כשהוא בגן. אמיר

boazt25

New member
תודה לכם

הסיבה לחשש הייתה שלפני כמה ימים איזה ילד אחד בגן המשחקים דחף אותו והוא לא ידע כ"כ מה לעשות עם עצמו. אז אני מאמץ את העצה מספר הבישול של המרוקאיות ונרגע

akavishon

New member
אנחנו שלחנו את הגדולה לקורס הכנה לגן

בגיל שנה וחצי. שלושה מפגשים עם שתי גננות שנתנו לנו המון כלים. ועכשיו ברצינות - בגיל שנתיים הם הכי הרבה חוטפים צעצועים אחד מהשני. אף אחד לא מביא כפה אחד לשני. יכול להיות שעכשיו הוא רגיל שכל צעצוע שהוא רוצה נגיש רק אליו ובגן צריך להשתתף, אבל מתרגלים מהר. אם חשוב לך שהוא יהיה כמו שהוא, תן לו להיות עצמו...

דבכ ראשון הייתי ממליץ עם הילד הבא -

לא לחכות לגיל שנתיים ולשלוח אותו לגן הרבה יותר מוקדם. דבר שני, לשלוח אותו לחוג קראטה לעוללים. דבר שלישי - אני מבטיח לך שהוא יסתדר. בהצלחה שיהיה לו.

schlomitsmile

Member
מנהל
ארבעת הבנים שלי היו איתי בבית עד גיל שנתיים זה עשה להם רק טוב ../images/Emo13.gif בנה להם את הבטחון העצמי, את השקט הפנימי. מיומנויות חברתיות אפשר ללמוד לא רק בגן, ולא רק לפני גיל שנתיים. אני כמובן לא טוענת שהסידור שלנו מתאים לכל משפחה, אבל אני גם לא מקבלת שלילה גורפת שלו.

למעלה