שאלת דיבה מקוונת...

שאלת דיבה מקוונת...

שלום. 'איש עסקים' אחד, הונה אותי. לא משנה איך ולמה, אבל הונה וראוי שאחרים ידעו. האם מותר לי לפתוח קומונה/בלוג (בתפוז לדוגמא) או גילדה, ספייס, וורדפרס ושאר האמצעים החינמיים. לשים שם את השם שלו ולכתוב על מעלליו? ובלי מעלליו אפשר? קרי רק את השם כדי שאם יחפשו את השם שלו, במקום להגיע לאתר הפיקטיבי שלו וליפול ברשתו, יוכלו להגיע וגם אם לא לקבל את כל האמת עליו, לפחות לא להגיע אליו... חוקי? זו הוצאת דיבה? הכל ניתן להוכחה אגב ותביעה משפטית בדרך. תודה על העזרה! (הנושא מורכב הרבה יותר ממה שהצגתי, אבל חשוב לי לדעת מה הכלים שאני יכול להשתמש בכדי להילחם בנוכל משומן)

הוצאת דיבה

חוק איסור לשון רע עוסק בכך. עליך להבין היטב את המאטריה, את החוק והפסיקה, ולכלכל את צעדיך באופן שתפרסם רק דברים המוגנים על פי החוק. גם אז סיכוי לא רע שתתבע, אבל לפחות תהיה לך עילת הגנה. למאמרים שלי על לשון הרע

אנחנו עוסקים כאן במשפט, לא במלחמות

מעבר לתשובה של יורם, שמקובלת עליי, אנחנו לא מתיימרים להסביר כאן לאף אחד איך להילחם. אנחנו מנסים להביר מה חוקי ומה לא. אתה צריך להתייעץ עם עוה"ד שלך, מה כדאי לך לעשות ומה לא, שכן, דברים מסויימים שאתה רוצה לפרסם עלולים לא רק לסבך אותך בתביעה מצד היריב שלך, אלא גם לחבל קשות בסיכויי התביעה שלך נגדו.

למעלה