שאלת דיון

שאלת דיון

בוא ניקח שניה ילד, ממש ילד קטן.. פחות מגיל 10 עדיין לא בשל מינית, בהחלט לא נמשך מינית לשום דבר האם הוא נחשב בתור אסקסואל "זמנית"? קרה משהו(נורא ואיום!!) אחותה הקטנה של חברתי הטובה (אחותה בת 8) הביאה אליה חברה הביתה והחברה הכריחה אותה להכנס לאתרי פורנו.. מה קורה לעולם הזה??!

p019

New member
הממ

בקשר לשאלה הראשונה, אין לי מושג, בגיל 8 זה משנה? בגיל 15 הייתי אומרת שזו כבר שאלה יותר רלוונטית - כיוון שגם אם אדם יקבל אוריינטציה מינית בגיל יותר מאוחר - הוא יחווה בשלב זה את הבילבול שחש כל א-מיני. מצד שני - אולי זה לא נכון. אולי יש הבדל בין א-מיני לאדם שעדין לא קיבל אוריינטציה מינית. לא יודעת, אני מקווה שיתחילו להיות מחקרים פסיכולוגים רציניים בנושא. בקשר לנושא השני- אין לי מושג מה קורה לעולם הזה. ולרוב אני מעדיפה לא לדעת!!

לפחות אין כרטיסי אשראי בגיל הזה...

הבעיה בפורנו זה שזה לא מציאותי מחנכים אנשים למחשבות סוטות לפי דעתי, דרך הפורנו. החברה של אחותך סקרנית ואין לה דרך מקובלת לקבל את המידע את המילה עצמה לא הכרתי עד גיל הרבה יותר מבוגר מגיל שמונה... כיתה ח' אולי... מבחינה פסיכולוגית, אני חושב שעד גיל 5 בערך אפשר להחשיב את הבן אדם לאסקס, אחר כך יש את תסביך אדיפוס... בהחלט משהו מיני.

p019

New member
דווקא נישו לעסות כרטיסי אשראי

דווקה רצו לעשות כרטיסי אשראי לגילאים הללו, הממונה על ההגבלים העיסקיים לא הסכים. החליט ש14 זה הגבול.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo13.gif

גם אני לא אסקס, כל חובב של נירוונה הוא חבר שלי
תסביך אדיפוס הוא בעל משמעות מינית פסיכולוגית, הרצון של הילד להרוג את אביו ולשאת את אימו. זה בא לאחר השלבים הראשונים בהתפתחות, האוראלי, אנאלי, פאלי, אדיפאלי. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C_%D7%94%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%99 כמובן שצריך לקחת את תאורית פרויד בערבון מוגבל כי החברה שלנו שונה מהחברה שלו, יותר מתירנית כי אם זה יותר עצוב... אדם

לדעתי זה פשוט לא גיל רלוונטי

אני חושבת שאלה גילאים צעירים מדי כדי לבחון את הסוגיה. אין לי שום הסמכה או ידע בתחום, אבל אני לא חושבת שזה רלוונטי בכלל לבדוק פרמטר כזה אצל ילדים לפני גיל הבגרות המינית, כי אז באמת זה אינדיקציה לכלום. גם בשלבים של התבגרות מינית זה יכול למשוך לכל מיני כיוונים, ולכן אני חושבת שלהגדרה מינית בגיל שהוא פחות מ-16 אין ממש ערך, ואולי אפילו רק בגיל מאוחר יותר.

Limbonic Art

New member
מה גרם לך לחשוב על השאלה הזאת?

בעצם שאלות ילד פחות מגיל 10 כשמו כן הוא- ילד , תני לו להיות ילד הוא לא אמור להמשך לכלום, זה בכלל לא הגיל ולכן זה לא רלוונטי רק מגיל ההתבגרות ולהלאה ניתן להחליט החלטה כזו או אחרת וגם אז זהו בעצם גיל מאוד מבולבל בכדי להחליט משהו קבוע לגבי האחות הקטנה של חברה שלך- נראה לי ההורים שלה צריכים להשגיח עליה מאוד מקרוב- התכנים האלה בכלל לא נועדו לגילה והיא עלולה ללמוד משם דברים שגויים לגמרי , כמו גם להבין יחסים מינים בצורה מעוותת לגמרי מה קרה לעולם שלנו? אני חושבת שהתשובה נמצאת בשאלה לצערי העולם שלנו משועמם, הרוס , לא מחונך אם כי הבאת לגמרי דוגמא למשהו מאוד חריג וקיצוני שאני בטוחה שלא קורה לרוב ובטח לא בגיל 8 לילדה נגמרו משחקי המחשב ותוכניות הטלויזיה ?

wingate

New member
לדעתי

(ואני מדגישה, לדעתי) השאלה של מתי מתחילה מיניות מאוד מעניינת. גם שלבי ההתפתחות שלה מעניינות, ויהיה נחמד אם מישהו פעם יבדוק אם יש אנשים שהא-סקסואלית שלם העל טהרת הפסיכולוגיה כי משהו השתבש באחד השלבים.

Limbonic Art

New member
חושבת שמשהו השתבש באחד השלבים?

אמנם, אף אחד מאיתנו לא מומחה בנושא, אבל את יכולה לבדוק עם עצמך פחות או יותר מה יכול להיות הגורם ל"שיבוש" אם בכלל קיים אחד כזה בכל מקרה, אני חושבת שאדם מכיר את עצמו הכי טוב- ומכאן ביססתי את תשובתי. אם כי אני מאמינה שישנם אנשים שלא נמשכים מינית, כתוצאה מלמשל טראומה המונעת מהם לרצות או לאמין במערכת יחסים (הכוללת מין) - זו יכולה להיות אהבה נכזבת, הורים גרושים מגיל צעיר, יאוש, חרדה או מקרה קיצוני ביותר- תקיפה מינית. לשיבוש מסוג זה התכוונת? אם אחד מהשיבושים האלה נמצאו - אז רצוי מאוד לטפל בבעיה ולא להשאירה באויר- עם פסיכולוג/ית, בהחלט, אפשר לעלות על דברים מסוג זה, אבל שוב, השאלה אם הם קיימים בכלל (אני יכולה לומר על עצמי שלא) *זה גם עונה חלקית על שאלת הדיון שאת העלת... (דעתי בלבד) כמובן, יש מקום לחשוב על זה יותר לעומק... זה באמת מעניין

wingate

New member
לאו דווקא

לפעמים הגורמים המשפיעים (ולכן התענינתי בשאלה מתי מתחילה התפתחות המיניות) פועלים בגיל כל כך מוקדם שכמבוגרים לא נזכור אותם במודע. הם ישפיעו על ההתנהגות שלנו אבל לא תהיה לנו שום אפשרות לדעת מהם, ולכן טיפול שמתמקד בגורמים לא יעבוד. לא תהיה תפיסה של גורם. מעבר לכך, זה לא בהכרח יהיה גורם יחיד, כמו טראומה או שברון לב, שאפשר לשים עליו את האצבע. ילד יכול לפתח סלידה מאינטימיות, להדחיק את הצורך בה ולתייק את כל העניין כאסקס בתגובה לשילוב שם קשיים חברתיים, בעיות ביחסים בין ההורים, פגם פיזי שגורם לסלידה מוקדמת מהגוף וכו'. מאחר ויגדל עם התסבוכת הזו ולא יוכל להצביע על נקודה בזמן בה קרה משהו דרסטי, לא תמיד יהיה מודע בכלל לעובדה שמשהו אצלו "השתבש". הוא יתפוס את עצמו כמי שנולד ללא רצון באינטימיות כי האסקס שלו יתפתח יחד איתו ולא תהיה לו נקודת אפס. לגבי מה ששאלתי בשרשור שאני התחלתי: יש מצבים שיכולים להיות גם אורגניים (אדם נולד כך) וגם נרכשים, כמו, להבדיל כמה הבדלות, סכרת. אבל מה שאני דיברתי עליו הוא השאלה האם יש אנשים שלא רכשו אסקס, ולא נולדו אסקס, אלא קיטלגו קושי אחר כאסקס. דבר מסוג זה לא פוגע בלגטימיות של אסקס וגם לא מקטלג אותה כמצב נרכש בלבד, ובטח לא כמצב שלא קיים אלא הומצא. מעניין אותי פשוט, להערכתכם, האם ייתכן שאנשים משתמשים בקטגוריה כדי להימנע מהתמודדות. מעניין אותי גם האם יש אנשים שנולדים על הגבול: יש להם נטייה מסויימת לאסקס, אבל מה יהיו כשיהיו גדולים תלוי בצורה שהם גדלו. האם חייבת להיות נטייה כזו כדי להיות אסקס, כלומר האם אדם שאין לו את הנטיה הזו, לא משנה מה עבר עליו כשגדל, תמיד ירגיש דחף מיני (בריא או שלא בריא, ויש דחף מיני שמוגדר כלא בריא)?

Limbonic Art

New member
בעיקרון

אני לא בעד קטלוגים אני מאמינה שכולם שונים זה מזה וכל תופעה היא דבר קיים ויש מקום לכולם בעולמנו אם כל אחד יקבל את עצמו כמו שהוא זה יחסוך המון תסבוכים שלעיתים מיותרים. כמובן שיש אנשים המשתמשים בקטגוריה כדי להמנע מהתמודדות- אבל זה כבר דבר שלילי ולגבי נושא המודעות- אם לא נדע דברים במודע דברים מילדות, יהיה קשה מאוד לברר זאת אלא אם מישהו יערוך מחקר של קבוצות גיל מוסיימות ויעקוב אחר איך הוא מתפתח ומה גורם ה"שיבוש" או לעקוב אחר התפתחות של ילד המגלה סלידה או כל דבר אחר- אבל אז פיספסנו את הפרטים הראשוניים זה מורכב מאוד ודי בעייתי לביצוע לכן אני משערת שהתחילו לבדוק את העיניין מקרוב עם בעלי חיים וגילו שחלק באמת לא מגלים התעניינות במיניות- ושם בעצם , אצל בעל חיים איזה "שיבוש" יכול להיות ואיזה קטלוג? או המנעות מהתמודדות? זה מעניין , מורכב , אבל אני לא רואה איך אפשר לבדוק זאת רק יכולה לשער שיתכן שבזמן שילד מיני מתפתח בצורה מסויימת אז גם אסקס גודל ומתפתח בצורה שונה- זה הדבר היחידי שאפשר לומר עליו- הגיוני ולא מצריך בדיקה. איך זה קורה- כבר סיפור שאין לי תשובה עליו... או יותר נכון תשובות רבות באגב, יש דבר כזה דחף מיני לא בריא- מה חסר סטיות בעולם הזה?

wingate

New member
אבל

הדוגמה של בעל החיים היא למי שנולד כך. אני מנסה בכוונה לשאול האם יש אנשים שלא נולדו כך, כך שהדוגמה הזו לא עוזרת לנו. ותראי, את אולי נגד קטלוגים, אבל אנשים, בעיקר אם הם מרגישים מבולבלים ואולי אף חרדים מפני מצבם, מאוד רוצים למצוא קבוצה אליה יוכלו להיות שייכים. שימי לב כמה הקלה הרגישו הרבה אנשים כשגילו את קהילת הא-סקס. ולכן שאלתי אם יכול להיות מצב בו אדם קופץ על ההזדמנות להרגיש לא-חריג (חריג זו מילה שהמון אנשים מעדיפים לוותר עליה) וכדי להשתלב בקבוצה מקבע את עצמו על דרך מחשבה מסויימת, כשאולי אם לא היה מגלה את הקבוצה וממשיך להתלבט עם עצמו היה מגיע למסקנה אחרת. ורציתי לדעת גם אילו גורמים יכולים להביא מי שלא נולד אסקסואל "לנחות" על הנטיה הזו.

Limbonic Art

New member
אז זה חוזר לטענה הראשונה

מישהו שלא נולד כזה והפך לכזה? אמממ אני אפילו לא יודעת מאיפה להשיג דוגמא שאפשר להשוות את המצב הזה אולי זה יחזיר אותנו לטענה הראשונה (שאשכולית חיזקה אותה) בקהילה ההומולסבית בהחלט קיימים אנשים כאלה- ואולי משם את יכולה להסיק מסקנות אני לא נגד למצוא קבוצה בה אנשים ירגישו נוח עם עצמם, אבל נגד לאבד זהות ולהפוך למשהו אחר ונכון גם לטעון שזה בלתי נמנע כאשר מבולבלים, הבעיה שזה עלול לבלבל עוד יותר אני מאמינה שיש אסקס שמרוב שכל הסביבה מסביבם מיניים- הם מתחתנים, מביאים ילדים, מקיימים יחסים מיניים גם בלי לאהוב את זה כמו אדם מיני. לגבי ההפך יכול להיות אולי אדם שמרוב שהיה חשוף יותר מידי לתכנים מיניים , גדל עם סלידה לנושא והפך לכזה- ובמקום לפתור את הסלידה מצא נחמה במקום שיש בו אמינים הסביבה בהחלט משפיעה על אנשים מסויימים

גיל 8

לפי המינוח הרפואי, לדעתי כן, הוא נחשב אסקסואל. נדמה לי שקוראים לזה גם פרה-סקסואל. כשאנחנו אומרים "אסקסואל" אנחנו מתכוונים לסוג מסויים של אסקסואלים, הנטיה המינית הנורמלית, ולא ההגדרה הרפואית הכוללת. אבל אלו רק מונחים. ילד בן 8 אינו אסקסואל כמו שאנחנו, וגם אם יגדל להיות אחד, אל לו להחליט בגיל כל כך מוקדם. "יש משהו באוויר שגורם לילדים להתבגר-מהר-יותר" (מטרופולין)

למעלה