שאלת דמי כיס

motior

Member
שאלת דמי כיס

להורים לילדים גדולים יחסית... הילדים שלי בני 9 ו-11, עד היום לא מקבלים דמי כיס בצורה מסודרת - מקבלים פה ושם שקלים בודדים (בד"כ תמורת ביצוע מטלות בבית כמו סידור החדר) וסכומי כסף מכובדים יותר כמתנות בחגים ואירועים. בד"כ כשצריכים כסף (למשל כשהבת שלי הולכת עם חברות לקניון) אנחנו נותנים להם סכום מסוים ולפעמים הם משלימים מכספם. התחלתי לחשוב שצריך לתת להם דמי כיס משמעותיים יותר ובאופן קבוע. מה דעתכם? ואם אתם בעד - מה נראה לכם סכום סביר? תודה!

gils33

New member
שאלה מצויינת

אצלי הם בגילאים 11 ו -8 מקבלים כל שבוע חמישה ש"ח. הם חוסכים יפה מאוד וקונים להם דברים שהם רוצים. לדוגמא עכשיו באילת הם קנו להם משחקים שונים ומשקפי שמש בכסף שחסכו

motior

Member
תודה ../images/Emo13.gif

ושכחתי לומר לך - ברוך השב מאילת! בטוח שנהניתם...

schlomitsmile

Member
מנהל
אנחנו נותנים דמי כיס על מטלות לא משלמים להם, כי גם הם לא משלמים לנו ../images/Emo8.gif כל אחד מבני הבית תורם את חלקו, בהתאם ליכלתו, אין פועלים שכירים ../images/Emo13.gif הבכור, בן כמעט 15, מקבל 15 ש"ח לשבוע השני, בן כמעט 11, מקבל 10 ש"ח לשבוע השלישי, בן 7 וחצי, מקבל 5 ש"ח לשבוע הרביעי, בן 3 לא מקבל... הם לא מקבלים כסף ביד, כי היה לנו נסיון לא מוצלח עם זה, אלא לאבא יש מחברת שבה הוא רושם מדי שבוע את ההכנסות וההוצאות של כל ילד.

AlonPe

New member
וואי! דפקו אותנו! ../images/Emo67.gif

אנחנו משלמים 20 ש' בחודש! וכן - גם אצלנו הם מקבלים "על הנייר", כשהם צריכים כסף לעינייניהם הם "מושכים" על חשבון דמי הכיס. גם אצלנו חוסכים. ביחד עם כל דמי החגים (מסבא וסבתא) בונוסים ומתנות שונות, הם כבר הגיעו לסכומים רציניים. הם מתכוננים לקנות לפטפופים לקראת המעבר לבית החדש.

gils33

New member
אנחנו נותנים מזומן

יש להם ארנקים וגם אצלנו יש תכנון ללפטופים,אם אני ארשום על הנייר אח"כ מגיע ה PAY DAY מאיפה אני אשלם להם?

AlonPe

New member
אכן זו בעיה!

וזה מצריך (אותם ואותנו) לתכנון לטווח ארוך... יש שתי בעיות עיקריות בכסף מזומן. א. הוא מתאייד, מתבזבז ולא נחסך. ב. תמיד כשנתקעים בלי כסף כשבדיוק צריך (לשלם טיפ לשליח של הפיצה, כשממהרים בבוקר וכו') יש לנו נטייה (מגונה ולא ראויה!) לקחת מהקופה של הילד... והרבה פעמים שוכחים להחזיר
אז יותר עדיף ככה.

elotan

Member
רגע אני רוצה להבין

ילד בן 15 אמור להיות בכיתה ט' איך הוא מתקיים מסה"כ 15 ש"ח בשבוע? זה לא מספיק לחצי מנה פלאפל.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo13.gif נער אספי (תסמונת אספרגר, על הספקטרום האוטיסטי, ביחד עם רוני גינוסר ועוד כלמיני אנשים מוכשרים ../images/Emo13.gif) לא יוצא עם החבר'ה לפלאפל או לסרט, פשוט כי אין לו חבר'ה. הוא גם לא זקוק לביגוד או הנעלה תוצרת מותגים, מאותה סיבה. הוא חוסך את הכסף שלו, ומדי פעם קונה משחק למחשב/פלייסטיישן/וי, או מבזבז קצת בקפיטריה של ביה"ס.

למעלה