שאלת הבהרה - אחת ולתמיד. VDSL לעומת תמסורת סימטרית

Arielvista

New member
שאלת הבהרה - אחת ולתמיד. VDSL לעומת תמסורת סימטרית

כרגע יש אצלי בארגון (כ-70 משתמשים) שני קווי VDSL של 100/3, נכנסים לתוך PEPLINK שעושה מעין חלוקת עומס ביניהם.
זה לא אידיאלי, יש מידי פעם ניתוקים של אחד הקווים, זה לא מהיר במיוחד, וכו'.
לבקשת ההנהלה אני בודק קווים סימטריים, אשר כמובן עולים הרבה יותר, ונתקל תמיד באותה התלבטות.
אז אחת ולתמיד:
מבחינת מהירות העבודה, כשברור לי שבמישור של יציבות ואמינות הקו יש לתמסורת יתרון,קו VDSL שנותן לי הורדה של 100, לא יותר מהיר מקו סימטרי של 10 או 20? (אוטוסטרדה של 4 נתיבים מול כביש בין-עירוני של שני נתיבים..)?
האם באמת, כפי שהספקיות השונות טוענות, אני לא כמעט ארגיש בהבדל בין VDSL 100/3 לבין תמסורת 10/10?

DuuGi

New member
לא מסובך

קו תמסורת הוא קו שהספקית מתחייבת על רוחב הפס המסופק לעומת קו ADSL VDSL שהוא קו סטטיסטי.
בנוסף הספקית מתחייבת לSLA על זמינות הקו.
אז זה נכון שבקו סימטרי הביצועים המורגשים בפועל גבוהים יותר מקו סטטיסטי אבל אל תצפה לקבל הורדה במהירות 100 או אפילו 30.
לא יודע מה הצרכים של המשרד שלך אם יש צורך בהורדות וכאלה.
לדעתי תשאיר קו אחד ADSL לגיבוי ולשימוש של דברים לא קריטיים כמו גלישה לפייסבוק או כל השטויות האלה ותכוון את כל השירותים הקריטיים לקו הסימטרי החדש.
&nbsp

Arielvista

New member
תודה על ההסבר.

אז אני יכול להניח שמכיוון שמהירות הממוצעת בקווים שלי היא סביב 60-70, כרגע (על פי speedtest.net), והקווים בניצולת של סביבות 50% רוב הזמן, אז קו סימטרי של 20 או 30 יתן מענה טוב ויציב?

למעלה