שאלת הבהרה בפיתוח גזרות

tee shirt

New member
שאלת הבהרה בפיתוח גזרות

שלום,
יש גיזרות בסיסיות ללא ס"מ מרווח נוסף כמו להלבשת בובות דיגום ויש גיזרות בסיסיות שהן כבר עם מרווחים בפנים.
יש גזרות שהן ללא מתפרים נראים לעין ואין בכלל קשר למשחק מתפרים. ויש גיזרות שיש להן מתפרים ואיתם משחקים.

המתפרים בגיזרות נשים קיימים בגיזרות אמנם
1. מדוע צריך להזיז כל הזמן את המתפרים ולסגור אחד לפתוח אחר ולשנות. זה מובן לי חלקית אמנם אבל מה שכן, בסוף תופרים את החולצה בלי מתפרים אם זה מבד טריקו. אז איך בעצם השתמשנו עם המתפרים? או שתופרים חולצת כותנה עם רוכסן בצד אבל אין לחולצה מתפרים פיזית. אז איך בדיוק זה מסתדר. יש חולצות שנתפרות עם מתפרים כמובן .
2. יש גיזרות בסיסיות שהן מוכנות כבר ומיועדות לפיתוח והמתפרים בכלל לא נמצאים בגיזרות האלה, מה ההבדל בינהן לבין גיזרות עם מתפרים שמזיזים.
אמנם למדתי תדמיתנות אך לא ממש נכנסתי לזה כי זה לא היה מובן.

עדיין לא הבנתי את ההבדלים.

שש שבע

New member
הזזת מתפרים נעשית משיקולי עיצוב, לא תמיד מתאים לנו שמתפר

יהיה במקומו, נניח ולחולצה חיתוך אורך בצדדים, ומבפנים להם שני מתפרים, למה שיהיו שני תפרים מיותרים? מזיזים את המתפר ומכניסים אותו לחיתוך העיצובי שלנו,

לפעמים המתפר לא מתאים למיקום בגלל שהגופים לא זהים, אז סוגרים מתפר ופותחים אותו במקום אחר מתאים יותר,
אני באופן אישי שונאת מתפרי חזה, ואם אני יכולה אני מזיזה אותם ,בעיני זה יותר יפה.
בסריגים, כמו טריקו וכו', מיעוט המתפרים מתאפשר בגלל גמישות הבד,

אם לגיזרה יש תוספת בד לתפרים, הדבר מצוין על הגיזרה, שבלונה לעבודה למגזרה, תהיה תמיד עם תוספות, גיזרות בבורדה למשל, לעולם ללא תוספות, ויגידו לך כמה להוסיף איפה.

גיזרה בסיסית שמיועדת לפיתוח,לעולם תהיה עם מתפרים במקום הרגיל שלהם, אם אין לך מתפר בגיזרת בסיס, משהו לא תקין בה.

tee shirt

New member
תודה רבה

למעלה