שאלת הבהרה תחבורתית(
)

אלון 58

New member
שאלת הבהרה תחבורתית(../images/Emo35.gif)

בבאר-שבע,ברחוב הנרייטה סאלד,בין מבני האוניברסיטה הישנה לבין קופת-חולים "ג",ישנו מעבר-חציה,שמוקם בין 2 בליטות של המדרכה אל הכביש,כפי שנראה בתמונה המצורפת.סימון כחול-לבן של העירייה,המאפשר חניה עם כרטיס,מגיע עד מעבר-החציה.האם ניתן להסיק מכך שמותר לחנות עד סמוך למעבר,כשבמצב כזה כנראה הרכב החונה אינו מסתיר מהולך-הרגל את הכביש משמאל,יש משהו בחוק או בתקנות בענין? אשמח לכל מענה.

be_roo

New member
החוק אוסר חניה על מעבר חציה

או בתחום של 12 מטר לפניו. אבל בתמונה ניתן לראות שהחניה היא במפרץ נפרד מנתיב הנסיעה ולמעשה אפשר לטעון כי החניה היא לא לפני המעבר, כי אינה בקו המשכי עם שפת הכביש עליה עומד הולך הרגל. נראה שזו גם הסיבה לאותן "בליטות" של המדרכה, כדי לדאוג שהולך הרגל לא יאלץ לצאת מבין מכוניות חונות (ותחנת האוטובוס שאחרי המעבר), אלא יעמוד לפניהן. ומה שיותר חשוב מהתקנות זו הבטיחות, ולמרות שיצא לי לוותר על חניות חוקיות רק בגלל שנראו לי לא בטיחותיות עבור יתר עוברי הדרך, לא נראה לי שזה המצב כאן.

אלון 58

New member
../images/Emo51.gif,אבל אני חוזר ומדגיש...:

לא דובר על חניה על מעבר-החציה,אלא רק עד סוף המפרצון שלפניו,אולי מעט לפני שמסתיים הסימון הכחול-לבן.יתכן והסימון כך ע"י העירייה בא להראות שהצד הבטיחותי נלקח בחשבון,שבמצב הזה,רכב שחונה לפני בליטת המדרכה,לא יסתיר להולך-הרגל את הרכב שבא משמאלו.

be_roo

New member
הנקודה הובנה גם קודם

כאמור, החוק אוסר גם על חניה לפני המעבר (עד 12 מטר). ובניגוד למקרים אחרים בתקנות, לא מצויין כי סימון אחר מבטל את האיסור (כמו במקרה של איסור חניה בתוך שטח צומת אלא אם סומן אחרת). הויכוח כאן מבחינה משפטית יהיה: 1. האם יש כאן הפרת התקנות היות וניתן לטעון שהיות והמעבר והמפרץ אינם באותו קו, זו לא מוגדרת כחניה "לפני מעבר חציה". 2. האם יש כאן סיכון (שלדעתי לא קיים ובדיוק כדי למנוע אותו יצרו את אותה "לשון מדרכה" שפולשת לתוך הכביש).

אוהד11

New member
אלון, כנראה שעירית ב"ש אינה נכנסת

לדקויות כאלו, ומה שמעניין אותה הם הכספים שהיא מרוויחה מעוד מקום חניה מסומן

אלון 58

New member
תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

רק שאין בזה מענה חד-משמעי,וכל אחד הישר בעיניו יעשה.

למעלה