שאלת הבהרה

Bubibuba

New member
שאלת הבהרה

אני קוראת כאן (עד כה בפאסיביות) את הדיונים בפורום כי נושא הפורום מענין אותי, אך עד כה לא העזתי להשתתף כי אני רוצה (ועושה) ילדים. ראיתי שיש כאן לא מעט נשים עם ילדים שמשתתפות אך צריכות להתהלך על קצות האצבעות כדי לא לעורר עליהום עליהן. אני מרגישה שנשים עם ילדים מאיימות באיזושהי צורה על דרך שנשים אחרות בחרו בה, לא להביא ילדים. אני מתארת לעצמי שזו בחירה לא קלה מעצם זה שהיא מנוגדת למיין סטרים. לפני שאני מנסה להשתתף היתי שמחה להבין אם נשים עם ילדים בכלל רצויות פה, או שאני סתם דוחפת את האף לקבוצה שרוצה לנהל דיונים עם עצמה.

prizman

New member
בתור גבר מהפורום אענה

את דעתי האישית. את תיתקבלי כאן בשימחה ובתנאי שלא תנסי לשכנע את השאר מדוע דרכך נכונה יותר. הבעת דעה, שאלות מאתגרות ואינטיליגנטיות ברוח טובה אני מקווה ומאמין שיתקבלו בברכה. לדעתי דעות נוספות יכולות רק להפרות. (את רוח הפורום-לא מעבר לכך אני מקווה). השאלה העקרונית היא מה מביא אותך לפה. אם הרצון להסביר לנו היכן אנו טועים זה ממש לא המקום. אם רצון להבין וללמוד-בכיף.

ט ו ש ה

New member
אני לא חושבת שזה נכון

אני חושבת שאין פה ענין של "איום", אבל מה שבאמת מעצבן הן נשים ואימהות שרוצות ועושות ילדים ומנסות - או בצורה גלויה, או תחת כל מיני "מטריות" של נחמדות, או "דאגה" לנשות הפורום - לשטוח את משנתן הסדורה ולהסביר לכל מי שלא רוצה ילדים, כמה היא מופרעת, חריגה, מוזרה, טיפשה, ילדותית, אגואיסטית ושאר ירקות. אני חושבת שיש פה פלטפורמה מאד רחבה לדיון, אבל יש כמה דברים שצריך להבין לפני שפוצחים פה בדיון. הטפות לא מתקבלות פה בברכה, ובצדק. ההחלטה של מישהי/מישהו לא לעשות ילדים, היא לא בהכרח עדות ליכולות /מוגבלויות הרגשיות שלו/שלה, ואין מה לשייך אחד לשני, ושלישית, ואולי הכי חשוב - בלי להתנשא. זה מה שהכי הפריע לי כשקראתי פה הודעות לפני שהתחלתי לכתוב וראיתי המון נשים ואימהות שהרגישו כל כך יותר נעלות מכל הכותבים והכותבות פה בגלל שהן "לקחו אחריות" או "קיבלו החלטה" או איך שתרצי לקרוא לזה, והביאו ילדים לעולם.

nili6

New member
הכל תלוי במטרה ובסגנון

הכל תלוי במטרה ובסגנון אם אין לך מטרה מיסיונרית לשכנע כמה אנחנו מפסידות וכמה אושר טמון בילדים, את יותר ממוזמנת. מי שלא רצויות כאן הן נשים שמנסות לשכנע כמה אנחנו מפסידות.

inbal76

New member
אף אחד לא מאיים עלינו, ואף אחד לא

צריך ללכת על קצות האצבעות. אבל כמו כל אחד אנחנו לא אוהבות שמתנשאים מעלינו ושמטיפים לנו (ויש כאלה שעושות את זה בלי להבין אפילו שזה מה שהן עושות), ודורשות יחס של כבוד והכרה בזכותנו לבחירותינו האישיות כתנאי בסיסי לדיון. יש כאן בהחלט גם אמהות רצויות, שתורמות לדיונים את תרומתן החיובית. אני חושבת שבשביל לדעת האם את רצויה כאן את צריכה לשאול את עצמך מה המוטיבציה שלך לכתוב כאן, ומה נקודת המוצא שלך. במילים אחרות: למה את כאן? (מעבר ל"מעניין אותי") ועוד את צריכה לשים לב שהפורום מוגדר כ"קבוצה חברתית לנשים (וגברים) שלא רוצות ילדים" (ועבור חלקנו לפחות הוא גם קבוצת תמיכה). כלומר - זה לא פורום לויכוחים על "ילדים - כן או לא", זה לא פורום "הסברתי", וזה לא פורום שבו אנו רוצות להצטדק שוב ושוב בפני העולם על בחירתנו, או להסביר את מניעינו לאמהות שמתקשות להבין (ומניסיוני - אלו שמראש כל כך מתקשות להבין ומתעקשות שנסביר להן - ממילא לא יבינו לעולם, וגם לא באמת רוצות להבין. הם בעיקר רוצות לשכנע את עצמן שאין שום היגיון בדרך שלנו, אולי כיוון שאנו מאיימות עליהן באיזשהו אופן.)

nili6

New member
אכן

אכן אי אפשר להגדיר זאת טוב יותר אני מסכימה עם כל מילה שכתבה ענבל.

Kalla

New member
אני אמא ל-4 וממש לא מרגישה

צורך להתהלך כאן על קצות האצבעות.

שאלה אליך, אם אפשר

אני מקווה שלא תראי זאת כתקיפה, כי זה ממש לא. אני כל פעם תוהה מחדש מה גורם לאנשים שונים להכנס לפורום שלנו. אני אישית, בתור מגדלת חתולים, יכולה למצוא עניין בפורום מגדלי חתולים, אבל מעולם לא עלה בדעתי להכנס לפורום מגדלי כלבים (למרות שאני מאד אוהבת כלבים), או לפורום מגדלי דגים למשל. אני נכנסת לפעמים לפורום זה או אחר כדי לשאול שאלה ספציפית, אך לא 'סתם' בשביל לראות על מה מדברים. מה שאני אומרת הוא שהעניין שלי בנושא מסויים מתחיל לפני שאני נכנסת לפורום בנושא, ולא בעקבות גילוי פורום חדש. מה שאני שואלת הוא האם היה לך עניין בנושא גם לפני ש"גילית" את הפורום הזה? ואם כן, איך הגעת לנושא, ולמה הוא מעניין אותך? (האם זה עלה בשיחה עם חברות? יש לך חברה כזו? התלבטת בעצמך? אולי סיבה אחרת). אשמח גם על תשובות של אמהות אחרות לשאלה, ונראה לי שהתשובות יעניינו גם אחרות ואחרים כאן בפורום.

Bubibuba

New member
בודאי שאפשר

הפורום הזה מאד מסקרן אותי. אני לא שלמה עם השתתפותי כאן כי אני בעצמי לא בטוחה אם אני רוצה רק ללמוד או שמתחת לסקרנות הזאת מבצבץ משהו אחר (ופחות אהוד כאן, בצדק). לשאלתך, כמובן שיש לי חברות שבחרו בדרך הזאת ואיתן אני מדברת הרבה (כאמור, גם להיטלר היו חברים יהודים). אני לא זקוקוה לפורום הזה כדי להבין את המניעים שלהן, אני מכירה אותן ומבינה אותן. היה לי ענין מועט בנושא לפני שגיליתי את הפורום אבל קריאה כאן הפכה אותי למתענינת יותר. הועלו כאן הרבה נושאים שגרמו לי לעצור וחשוב. למה זה מענין אותי? אני רוצה להבין את החלופה ולהבין טוב יותר את מי שעומדות מאחוריה.

Arfilit

New member
התשובה שלי

הענין שלי הוא בפלורליזם. אני מרגישה שאנחנו חיים בחברה מאוד לא סובלנית ומאוד לא פלורליסטית, אשר לא נותנת לחבריה, ובעיקר לחברותיה, את החופש האמיתי והראוי לחיות את חייהם כרצונם (בכפוף כמובן לכללים שמאפשרים חיים חברתיים מתקבלים על הדעת). הנורמטיבי אצלנו הפך להיות שווה ערך לנכון - וזה, בעיני, מאוד מסוכן. בתור אישה, חשוב לי שתהיה לי, כמו לנשים אחרות, יותר בחירה יותר אמתית בדרכים בהן אני הולכת בחיי. לכן - הרעיון חשוב בעיני. חשוב לי להבהיר שגם כשמחליטים משהו - צריך לתת מקום ולגיטימציה לבחירה אחרת, ואפילו לשאול את עצמנו שאלות קשות לגבי הבחירות שלנו - כדי שנוכל לחיות איתן ועם עצמנו בשלום. וכן - זה יותר חשוב בעיני מגידול חתולים או כלבים.

1שרון ע

New member
ואני פה בגלל....

שראשית אכן הפורום הזה מעניין. נתקלתי בנושא הפורום כבר בימיו הראשונים ועצם הרעיון שישנן נשים שלא רוצות ילדים. לא רוצות מתוך בחירה הביא אותי כבר להעריך את אותן נשים. כמו שכתבה ערפילית, החברה שלנו היא מאוד מוזרה- מחד מתנוססות כל הזמן סיסמאות על פתיחות וקבלה של כולם באשר הם, אך מאידך כל זאת לא ממש מתבצע בפועל. כל מה שקצת סוטה מן המקובל, מן הנורמה נתפס כשלילי ומאיים. אני אישית אדם מאוד פתוח ופלורליסטי- עבורי כל בחירה של האחר לגיטימית ומקובלת. ולכן מעניין אותי להיות כאן. מעניין אותי להכיר נשים (וגם גברים) שחיים אחרת ממני, שיש להם תפיסת חיים שונה, מטרות אחרות, חלומות אחרים. אני פחות כאן בשל הסיבות למה הביא להחלטה, כי הסיבות האלה מוכרות וידועות לי. עכשיו שאני כותבת את הדברים פתאום הבנתי שאני נמצאת פה באמת אולי רק כדי להיות בצד התומך- להיות מה שאני- אמא לילדות שמקבלת ותומכת בבחירתכן ומכבדת אותה. מקווה שו סיבה מספקת....בכל מקרה אני מאוד נהנית מהדיונים פה, ולומדת המון.

prizman

New member
גם פה יש לי הסתייגות

אין לי, לא הייתה לי ומין הסתם גם לא תהייה לי שום כוונה לקבל את כולם באשר הם. מי שמנסה לפגוע או להפריע בי/לי בהתאמה בזדון, אין שום סיכוי שאקבל אותו. ההיפך הוא הנכון.

nili6

New member
תגובה

מי שאין לה עניין בפורום הזה, עניין אישי לא תגיע לכאן, גם הטפות באות מצורך אישי. לא שזה מצדיק אותן כאן במקום הזה. אגב זה שמישהו מגלה עניין בפורום רק משהוא נחשף אליו גם אלמלא היה מודע לכך שהנושא מעניין/מטריד אותו עוד קודם לכן לא ברור מה הבעייה עם זה כמו שאת רואה ספר חדש בתחום חדש שקודם לא חשבת שתקראי והנה את קונה אותו.

עוד לא אמא, אבל...

בכל זאת אענה לגאטו. אני קוראת בפורום, סמויה, אבל הוא ביקש כל-כך יפה... אני רוצה ילדים. ואפילו בהליכים לקראת. אבל אני בכל זאת גולשת פה (כמו בפורומים על הריון ולידה) כדי להבין יותר טוב את עצמי, ואת הרצון שלי להוליד. אני מאוד מאמינה בלדעת כמה שיותר על "ההפך" שלך, על קבוצות שאינך משתייך אליהן, ולא רק להכיר היטב את הקבוצות שאתה משתייך אליהן. שחר

למעלה