שאלת הביצה והתרנגולת

pieceofmadness

New member
שאלת הביצה והתרנגולת../images/Emo84.gif

ברור לכולנו שחומר הקריאה האחראי על גזילת שעות השינה ההגונות שלנו, הוא חומר שמעניין אותנו. השאלה שלי היא כזאת: האם אנחנו רק קוראים מה שמעניין אותנו, או האם זה פועל גם הפוך: אם, למשל, אני אתחיל לקרוא מאמרי פוליטיקה מגואלים, או מאמרים בנושא גידול צמחי דם המכבים האדום על גדות הברהמהפוטרה בבנגלדש, פירושו של דבר שהנושא יהפוך קרוב ללבי המקומט???

RichardSmith

New member
כמובן

למשל טקסטים דתיים. בתקופת הילדות זה עונש. לאחר כמה שנים של הרגל אי אפשר בלי זה. (בלי לטעון אם זה טוב או רע). נניח ויש קורס חובה באונ' שמכריח את הסטודנט לקרוא איזה טקסט אפור, אני לא חושב שהיא אי פעם ימצא בזה עניין.

mantrix

New member
קוראים מה שמעניין אותנו

עם הזמן אפשר למצוא דברים חדשים שמעניינים אותנו כמובן, אבל זה שנקרא משהו לא אומר שנאהב אותו. ויש גם את השאלה מדוע מלכתחילה נקרא משהו שלא מעניין אותנו...

pieceofmadness

New member
אם ככה,

איך אפשר להרחיב את תחומי העניין אם לא על ידי הלעטה עצמית?? אני חושבת שעניין נובע גם מחשיפה מסויימת.

mantrix

New member
יש יותר מאשר רק ביצה ותרנגולת

יש עוד דברים שמעניינים אותך אבל עדיין לא ידעת את זה. ואז חברים יכולים להמליץ לך, או אפשר לגלות מכוח הכרח, ואז משם מכירים משהו חדש וגם ממשיכים לחפש עוד דברים קשורים. ככה אפשר להרחיב תחומי עניין, אבל זה לא אומר שאם סתם תקרא משהו הרבה אז תתחיל לאהוב אותו פתאום.

pieceofmadness

New member
אין ספק

שלא תתחיל לאהוב משהו רק בגלל שהאבסת את עצמך בכמות רצחנית, הנקודה שלי היא שזה לא חד סטרי אלא הרבה יותר מורכב.

למעלה