שאלת הדיוט על איזון סוכר

corvo

New member
שאלת הדיוט על איזון סוכר

נניח שאתה מאוזן, ללא טיפול תרופתי.
שבוע שלם אתה אוכל "כמו שצריך", ובסופ"ש חוטא ואוכל גלידה ועוד מיני דברים טובים שמעלים את רמת הסוכר מאוד בבדיקה. אח"כ אתה ממשיך לאכול שוב "כמו שצריך".

כמה השפעה יש לחטא? האם רמת הסוכר תמשיך להיות גבוהה רק לאותו היום או שיקח מספר ימים בכדי להתאזן חזרה?
 
אחרי החטא לוקח זמן לחזור לערכים סבירים..

אלא אם, אתה מאוזן ע"י אינסולין/תרופות.
בכל מקרה זה עובד אחרת על כל אחד.
אתה יכול לענות על השאלה בעצמך בעזרת הגלוקומטר.
 

shron17

New member
הכול תלוי בכמה זמן אתה משקיע בספורט בכול יום,,,

אפשר להתעמל -40 דקות ספורט ביום, (הליכה/ריצה ),ולצמצם את הנזק,
וזאת בתנאי שאתה נמנע לחלוטין מסוכרים,ומדברי מאפה (עוגיות וכו'),
נמנע לחלוטין ממשקאות מתוקים ומאכילת מתוקים,בכול שאר ימי- השבוע.
אגב,
אם זו מנה יחדיה,רק לסוף שבוע, אז במקום גלידה שמכילה המון סוכר,
עדיף להקפיא בפריזר פרוסות בננה,למשך 5 שעות,
לאחר מכן,להכניס למעבד -המזון ביחד עם יוגורט אחד, ו-8 אגוזים,
לטחון ביחד למרקם סמיך כמו גלידה, ויש לך גלידה טבעית וטעימה מאוד,
לאחר מכן תעשה ספורט, והכול יהיה בסדר.
&nbsp
במידה ואתה אלרגי לחלב,
אז במקום היוגורט ,תוכל להשתמש ב- 1/2 כוס חלב שקדים,או בחלב-קוקוס.
ותהיה בריא.
&nbsp
 

תומרונתם

New member
מנהל
תלוי כמה אכלת, ומה עוד היה "מסביב"

אם פעם בשבוע אתה מתפנק באיזו גלידה, הסוכר יעלה, והעובדה שאתה מאוזן בשאר הזמן תקל על הגוף לחזור לאיזון.
אבל אם באותה פעם בשבוע אתה מאביס מאות גרמים של פחמימות (ואפשר להגיע לזה ממש בקלות אם אתה מוסיף לגלידה גם פיצה, בורקסים, מאפים, עוגיות...), אתה מאוד מקשה על הגוף שלך לחזור לאיזון. יכול להיות שיקח יום, יכול להיות שיקח יותר. ככל שתוסיף יותר פעילות גופנית תקל על החזרה לאיזון.
&nbsp
האם זה טוב? לא ממש.
 

corvo

New member
ועוד כמה שאלות

1. איזה השפעה, אם יש, יש לשתיית מים על הבדיקה? האם ייתכן שמחסור במים יתן ערכים גבוהים יותר (אף כי מעט)

2. מה לגבי כושר? קראתי כמה אנשים שאומרים שאימון משפיע לטובה, אבל דווקא כשמדדתי אתמול לפני ואחרי אימון דווקא אחרי האימון הייתה עליה (שוב, קלה מאוד.. יכול מאוד להיות שסתם סטייה של המכשיר).
מן הסתם ברור שכושר חשוב מאוד, רק מנסה להבין את השפעה על הבדיקות.

3. בפעמיים שבדקתי לאחר אכילת מרק ירקות בתוספת כשתי פרוסות לחם הייתה קפיצה משמעותית. לעומת זאת כמה פעמים אחרי ארוחה של אורז + חזה עוף + בטטה הערכים נשארו נמוכים (אפילו קצת פחות מהערכים בבוקר אחרי צום). הגיוני שאחרי ארוחה גדולה מסוג מסויים לא תהיה עלייה בכלל ברמות הסוכר? אני מודד כשעתיים אחרי הארוחה.
 

tulkin

New member
כשמנסים להתאזן ללא תרופות

כלל הברזל הוא שקל לצאת מאיזון, וקשה לחזור אליו. אבן אחת שטיפש זרק לבאר, גם 100 חכמים לא יצליחו להוציא, ושאר פתגמים רלוונטיים.
&nbsp
לשאלותיך:
1) שתיית מים רבים עוזרת לאיזון בטווח הארוך. לא משפיעה באופן משמעותי על בדיקות נקודתיות.
2) אימון משפיע לטובה כמעט בכל היבט שתרצה. במהלך אימון עצים הגוף מייצר סוכר, וגם כשיש אדרנלין הגוף מייצר סוכר, ולכן אם האימון עצים מאד, ללא המשך אירובי בעצימות נמוכה, אז בסוף האימון תהיה עם סוכר גבוה יותר מאשר בהתחלה.
הסוד הגדול הוא ללמוד בעצמך איזה אימון טוב מתי. תזמון האימון, משכו, דרכת העצימות - את כולם תלמד על ידי נסיון וטעיה, עד שתמצא ת הדרך המתאימה לך - אתה כמובן מוזמן לשאול ולהתייעץ. נכון לעכשיו אני חושב שאני היחיד כאן בפורום שמתאמץ כדי להתאזן ללא תרופות. יש לי נסיון רב ואשמח לעזור. כמובן יש רבים נוספים בקבוצות שונות בפייסבוק.
3) אל תאכל שתי פרוסות לחם. אתה לא צריך אותן. גם את האורז אפשר להוריד מהתפריט. אפילו את הבטטה. בכל מקרה, לשאלתך, סך כל המרכיבים שנכנסו לך לגוף בארוחה משפיעים על קצב העיכול וספיגת הסוכר בדם. ככל שיש יותר שומן באוכל, הספיגה תהיה יותר איטית. ככל שהאינדקס הגליקמי נמוך יותר כך כך ייספג לאט יותר. רוצה שהפחמימות מהלחם ייספגו לאט? תמרח כמות נדיבה של חמאה על הלחם. אבל המלצתי האמיתית היא שאל תאכל את הלחם. רק את החמאה.
 

corvo

New member
תודה על התשובה, ובהקשר הזה...

אולי אני לא יודע איפה לחפש, אבל אני לא מוצא אתרים שמדברים על איזון ללא תרופות. כלומר, בכל מקום כתוב שצריך למדוד ולעקוב, אבל אין שום הסברים למה לצפות (כמו ששאלתי למעלה - מה קורה אם שותים יותר או פחות, איך הספורט משפיע וכו׳). לדוגמה - אם שעתיים אחרי הארוחה אני על 140 זה סביר. אבל אם זה נשאר גם אחרי שלוש שעות? עדיין תקין?
האם אתה מכיר אתרים / מאמרים שמדברים על איזון בלי תרופות או שסתם באופן כללי נכנסים לקצת יותר פרטים על רמות הסוכר במהלך היום ולמה לצפות?
 

tulkin

New member
אני לא מכיר אתרי אינטרנט טובים לעניין

אבל גם חושב שהשאלה ששאלת לא נכונה.
זה מתחיל מהמטרה. בשביל מה לבדוק ולעקוב? אם אתה מודד כדי לדעת שאתה בסדר, זו טעות. סתם תיכנס ללחץ. ואם לא תהיה בסדר מה תעשה עם זה? כדאי למדוד רק אם אתה הולך לעשות משהו עם האינפורמציה שתקבל. לזה יש שתי אפשרויות:
1. ללמוד איך הגוף שלך מגיב לכל מיני דברים. כמו ששאלת על הרכב של ארוחות. אפשר לבדוק השפעה של מרכיבי מזון, פעילות גופנית, תזמון שלהם וכו, ולראות מה מעלה סוכר ומה מוריד. לנסות כל מיני שינויים ווריאציות, עד שמקבלים מושג איך כדאי לנהוג. (ובעיקר איך לא כדאי). למשל, עצתי בנוגע לפרוסות לחם - אל תקשיב לי, פשוט תנסה - כמה פעמים בלי לחם, כמה פעמים עם לחם, תראה מה יותר טוב.
2. לקבל החלטה על מה לעשות, על סמך המדידה. למשל אתה יכול להחליט לעצמךמשהו בסגנון "אם לא יורד מתחת ל120 עד הערב אני יוצא לרוץ", או "אני לא חוזר הביתה מפעילות גופנית כל עוד לא ירד מתחת ל100", או אני לא אוכל היום ארוחת בוקר אם קמתי עם סוכר מעל 130. את המטרות אתה תקבע.
&nbsp
שים לב שבאף אחת מהאופציות אין משהו שהוא בסדר אבסולוטית. בשתיהן המטרה היא להוריד את הסוכר כמה שיותר נמוך. אין בסדר ולא בסדר. אם אפשר יותר נמוך, אז למה לא?
&nbsp
בסופו של דבר, אתה רוצה A1C באזור של 5.5% או פחות. זה אומר שצריכות להיות לך מעט מאד מדידות מעל 140 אם בכלל, רוב המדידות מתחת ל120, ורצוי מדי פעם לרדת אל מתחת ל100. אבל רק לבדוק אם אתה שם זה לא מספיק. צריך גם לעשות משהו כדי להגיע לשם.
2.
 

corvo

New member
המטרה

כרגע יש לי שתי מטרות עיקריות עם המדידה - כמו שציינת ללמוד מה הגורמים המשפיעים לי יותר ופחות על הרמת סוכר. והמטרה השנייה מעקב לראות אם יש ירידה כללית לאורך הזמן (הורדתי מעצמי הרבה משקל מאז שהתחלתי ואני ממשיך להוריד...)
באופן כללי קצת מופתע שמצד אחד יש כל כך הרבה מידע ברשת אבל כמעט ואין התייחסות למדדים השונים וההשפעות לאורך היום..
 

tulkin

New member
לגבי האתרים -

אין אתרים כי העולם הדיגיטלי משתנה, ובמקום אתרי תוכן יש פלטפורמות תוכן. או במילים אחרות הדברים הטובים קורים בקבוצות דיון בפייסבוק. נסה את "סיירת סוכרת" או "קבוצה סוג א". למתקדמים אפשר גם "תזונה קטוגנית". וכמובן עוד קבוצות רבות.
&nbsp
לגבי הירידה במשקל:
כמה היא מהירה? האם אתה מופתע ממנה (לטובה, כמובן... אבל האם היא יותר מהירה, נניח, מנסיונות קודמים שלך להוריד משקל אם היו)?
בהנחה שהירידה מהירה ומפתיעה, אני ממליץ מאד ללכת להיבדק בצורה רצינית יותר אצל מומחה סוכרת. ייתכן שמדובר בLADA ולא בסוכרת סוג 2 רגילה. לא שזה משנה את אופן ההתמודדות, אבל לפחות יעזור לתאם ציפיות מול עצמך ולהתכונן לעתיד לבוא.
&nbsp
בעצם - בכל מקרה כדאי ללכת למומחה סוכרת. אין טעם לדחות או להכחיש את העניין - אתה חולה סוכרת. אין סיבה לנסות "להתחמק" מהמערכת. יש טעם לעבוד איתה בצורה נבונה.
 

corvo

New member
הירידה לא מפתיעה ולא מהירה

הירידה התחילה מיד כשהתחלתי לצמצם מאוד את מה שאני אוכל + התעמלות מספר פעמים בשבוע. עד אותו רגע שמרתי על משקל יציב.

אני בקשר עם רופא כמובן שמתמחה בסוכרת, אבל מטבעי מעדיף גם לחקור לבד ולקבל מידע ממספר גורמים שונים....
 

אבו זקן

New member
לסעיף 1

אני ממליץ לך לקרוא את האשכול הזה ואם תגיע להודעה שכותרתה "נתונים אמפיריים" אולי תתנדב לערוך את הניסוי על עצמך ולספר לנו. הפניה מיועדת, כמובן, גם לשאר הקוראים.
 

אבו זקן

New member
לסעיף 2

תופעה מוכרת ולא מאד נדירה. גם אצלי רמת הסוכר עולה לאחר פעילות גופנית - לפעמים אפילו עולה די הרבה - אבל לאחר שעה-שעתיים היא יורדת אל מתחת לקו ההתחלה ונשארת נמוכה די הרבה זמן. רופא אחד טען שבסה"כ האפקט הוא חיובי, אבל בכ"ז הורדתי קצת את העצימות של הפעילות כך שאינני נותן לדופק שלי להגיע לגבהים של פעם.
&nbsp
מה שלא מספרים בריש גלי הוא שיש קבוצה של חולי סוכרת להם פעילות גופנית לא ממש עוזרת (אין לי קישור למחרק, אבל אני משער שגוגל יוכל למצוא אותו עבורך).
 
למעלה