שאלת הדילמה הנצחית

שאלת הדילמה הנצחית

אחת הדילמות הגדולות ביותר שקיימות בתחומי הנסתר היא האם המאגיה וכל נושאי האזוטריקה הם דברים אשר יש להעביר לציבור הפתוח בלי סלקציה ובלי הגבלות סודיות למיניהן, כפי שקראולי ואחריו רגארדי ועוד מספר "אנשי מאגיה" ידועים למיניהם טענו. או שיש לשמור את הידע הזה בסוד, וכן להעבירו דווקא לאנשים שנמצאו מתאימים לכך, השאלה מי מתאים לכך היא מאד סובייקטיבית והיא דיון בפני עצמו אבל כולנו יכולים להבין פחות או יותר מהי ההגדרה הבסיסית ל"מתאים" לכך. אז, מעניין אותי לדעת, מה אתם חושבים?

RainBird

New member
הידע שומר על עצמו דעתי היא שאם תתני את הידע המתקדם ביותר, לאדם שלא מוכן לכך- עזבי שהמודעות שלו לא תקבל את זה, אלא גם מקור הידע נובע מהלב, לא מהמוח. פשוט לא יהיה לו מה לעשות את זה. את יכולה לספר ולכתוב את כל הסודות אבל זה לא יעזור לאף אחד בעצם. ככה הידע שומר על עצמו מאנשים לא מוכנים.

gwizard

New member
דילמה ? לא בעיני

הגישה שלי לנושא היא שידע צריך לחלוק כי רק כך הידע ישמר ויתרום לאיכות חיים של כולם. אבל, ידע לבדו לא תמיד עוזר בכדי ללמוד. לפעמים דרוש מורה או מדריך בכדי להעביר את הידע הזה לתלמיד. המורה לא חייב להיות אדם, כמובן. כאשר אני מעביר ידע אני כן עושה סלקציה של מי שעומד מולי ומשתדל לא ללמד דברים אשר מנוגדים לאמונה שלי. לדוגמה, אני לא אלמד מישהו שאני לא מכיר איך להטיל קללה. בעצם, סביר כי אני לא אלמד את זה גם מישהו שאני כן מכיר. מי שבאמת צריך את הידע הזה יוכל ללמוד לבד. לאחרונה ראיתי כמה אינדיבידואלים ששווה לי להשקיע בהם מאמץ אז למען אלו אני מדי פעם משחרר חומרים "מתקדמים", אבל לרוב האוכלוסיה הטקסטים באתר שלי מספיקים בהחלט בכדי להתחיל ממשהו. משם, זוהי סלקציה טבעית.

nepthys

New member
אין שום סיבה לשמור סודות בשום נושא

כדי שרעיונות יתפתחו וכדי שנגיע להבנה טובה יותר של המשמעות של המאגיה בחיים שלנו, חשוב שהמאגיה תהיה אצל אנשים מכל מיני סוגים, וכל מיני רעיונות חדשים. זה נכון לגבי כל תחום ידע. אני תמיד שמחה לשמוע פילוסופיות חיים ושיטות עבודה פרקטיקות ורוחניות, ובמיוחד דווקא על ידי וויכוחים וקונפליטקטים אני מבינה יותר טוב את האמונה האישית שלי. נכון - לפעמים קורה שאני פוגשת אדם שרוצה מאוד ללמוד מאגיה אך מכל הסיבות הלא נכונות (ויש בתחילת העמוד הודעה מסויימת על וודו שהיא דוגמא מצויינת). במקרה זה, אין ספק שלא אטרח לעזור. פשוט כי חבל לי לבזבז אנרגיה. למרות זאת, אין שום סיבה למנוע מספרים או מאמרים להתפרסם. מי שמבין מבין, ומי שלא, לא נורא.

RainBird

New member
לדעה שלנו יש נגיעה קלה מאוד בסיבות. נכון או לא נכון זו לא השאלה- השאלה היא האם הסיבות שלפניך מספיקות כדי להתחיל במסע הארוך של הלמידה, של התרגילים, של המדיטציות, האנרגיות וכדומה- מסע שלא נגמר לעולם בעצם? מי שהמאגיה לא בוערת בעמקי נשמתו לא יגיע רחוק. מי שלא יקרא ויחקור ויביט במראה, וימלא את חייו בתובנות וישקול אותן יום ולילה- לא יגיע לשום מקום. זו הנקודה בעצם.

Swicca

New member
אני מעדיף שלא תרשום ברבים

כשאתה עונה >.> אפילו אם אני מסכים חלקית. :p אנשים יכולים להגיע לאנשהו, תמיד.. העניין הוא שזה לא יהיה לזמן ארוך במיוחד, שלא לדבר על כך שזה לא יביא אותם רחוק מבחינת יכולת והבנה.. אבל משהו.. הם יוכלו לעשות עם זה. בסיס כולם יכולים(אני מקווה חחח כי אם לא זה קצת עצוב כשחושבים על זה).

RainBird

New member
אבל אז איך כל הפיצולים שלי יקבלו ביטוי ../images/Emo3.gif

PurpleFilth

New member
בדיוק עניתי על זה

במקום אחר: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=122&msgid=93489831

Swicca

New member
ידע צריך להיות חופשי

למרות שבטח לפחות חלקכם חווה את אותה חוויה מייגעת של אנשים שמגיעים אל תוך חייכם ושואלים אותכם את אותן שאלות שוב ושוב, ואתם רושמים את אותן תשובות בפעם החמישים מליון... אבל לא יודע.. אני מניח שלפחות לאחד מתוך ה10 או 15 שמופיעים אצלי באייסיקיו חח זה אולי יעזור.. או יעורר בהם משהו. אי אפשר ממש לדעת מה הידע הזה יעשה.. אני חושב שגם בידיים הלא נכונות מבחינה אתית זה יכול להצליח, למרות שלדעתי זה לא יוביל אותם רחוק.. מצד שני אם לא נשתף בכלל, אנחנו רק סוגרים את הקהילה עוד יותר, וזה גם ככה די מלחיץ ומציק לאנשים שמתחילים לבדם כמעט מכלום. בכל אופן, בין אם כולנו פה רוצים לשתף אנשים או לא, במצבו הנוכחי של האנטרנט כיום הם כבר ימצאו את זה בסופו של דבר. בקשר לפוטנציאל, אולי זה לא יוביל את כולם למקום של כוח וידע.. אבל לדעתי בכל אחד יש עד מידה מסויימת, פשוט יש כאלו שיש להם קצת יותר, מה שמאפשר להם לעבוד לבד מעבר לתיאוריות וידע של אנשים אחרים. להגיע למקומות מסויימים בכוחות עצמם.

למעלה