שאלת הוצל"פ חיננית

shaio

New member
שאלת הוצל"פ חיננית

שאלתי בעבר בפורום חוק ומשפט, אם יש לכם רעיונות נוספים: אני מסייע לזוכה לפי פס"ד למצוא את ידיו ורגליו בהוצל"פ בסיטואציה הבאה: לאחר שפתח תיק הוצל"פ (סכום קטן - 700 ש"ח), נשלחה אזהרה לחייבת והיא, בתגובה, שלחה לחייב ישירות בדואר רשום את הסכום הנתבע ב-14 צ'קים חודשיים (כמובן ללא כל ריבית וכו'). הזוכה מעריך שאין לחייבת כסף לעיקול בבנקים ואין לה מקום עבודה קבוע (עצמאית). מחד, הזוכה לא מעוניין לקבל את הכסף בתשלומים (ודאי לא על פני 14 חודשים), כלומר להמשיך לפעול לגביית החוב. מאידך, הוא מעוניין במידת האפשר להשתמש בצ'קים בהגיע מועדי פרעונם ככל שאמצעי הגביה האחרים לא יעזרו. השאלות: 1) האם שימוש בצ'קים משמעו הסכמה לפריסת החוב בתשלומים או לויתור על הליכים באמצעות הלשכה? אני מניח שמן הראוי להבהיר בכתב שאין כוונה להסתפק בצ'קים, אבל אם עושים זאת, האם הדבר מחייב את החזרת הצ'קים (נניח שהחייבת תדרוש זאת)? 2) האם יש חובה לעדכן את ההוצל"פ אודות קבלת הצ'קים הדחויים כבר כעת? או רק עם פרעון כל אחד מהם? (לפי תקנה 17א) 3) החייבת חבה לזוכה חובות נוספים (קצובים), שטרם נתבעו בבית המשפט. הצ'קים כמובן לא יועדו לסכומים אלה; הדבר ברור מן ההתאמה בסכומים, והחייבת הוסיפה וצירפה לצ'קים העתק של האזהרה לחייב שקיבלה בתיק הנוכחי. האם יש דרך להשתמש בצ'קים לטובת החובות האחרים?

קבלת השיקים

אין בקבלת השיקים הסכמה לפריסת החוב או על ויתור לנקיטת הליכים. לכן גם לא הייתי מציע להחזיר את השיקים. חובה לעדכן את התשלומים שהתקבלו עפ"י פרעון ( רק כאשר נפרע השיק ). מאחר והחייבת שילמה את השיקים עבור תיק ההוצל"פ הרי שלא תוכלי לטעון כי שולמו בעבור חוב פתוח ( במידה ותוגש בקשה לטענת פרעתי )

shaio

New member
שאלת המשך ברשותך

האם אדם השולח תשלומים אינו מציע למעשה להסדיר החוב באמצעותם? ואם אתה ממשיך בהליכי גביה האם אינך למעשה דוחה את הצעתו? ואם דחית את הצעתו האם אינו זכאי שלא תעשה שימוש בצ'קים?

יוסי99

New member
מדוע הנחה זו יותר חזקה

מההנחה שהוא מעוניין להתחיל לפרוע את החוב, ומשלם כפי יכולתו, מתוך תקווה שהזוכה לא יפעל למימוש החוב המלא ?

shaio

New member
אני באמת הייתי נוטה לדעה הזו

אבל תסכים איתי שזה עניין גבולי... לדעתי מהסיבה הזו יש לכל הפחות לפעול בשקיפות כלפי החייבת, ולהעמיד אותה על מה שיקרה. גם שתיקתה במצב הזה היא כהודאה.

יוסי99

New member
אתה שוכח

שבהוצל"פ הכף מוטה לטובת הזוכה, ברגיל. זה הרי אבסורד שיצטרך להוכיח תום לב מיוחד, במקרה בו קיבל לידיו סכום כסף מידי החייבת ישירות - היא זו שמאחרת בתשלום החוב המקורי, וגם לא פורעת אותו במלואו. אני לא חושב שיש רשם אחד לרפואה שיתן סעד לאותה חייבת, אם תגיש בקשה להכיר בהסדר כפשרה. לא הייתי אומר שזה גבולי - הייתי אומר שזה לא באופן מובהק לטובת הזוכה.

למעלה