שאלת הטירמיסו

שאלת הטירמיסו

יש מתכונים שרשומים 500 גרם מסקרפונה - האם אני יכולה להחליף 250 גרם מסקרפונה ו250 גרם גבינה 9 % ?? האם זה פוגם בטעם ??

האם במקום ביצים אני יכולה להחליף לאינסטנט פודינג וניל ??

אני לא משתמשת בכול מיני ליקרים אם אני יכולה להכין קפה רגיל ?? כמו במתכון פה ??

150 גרם (3/4 כוס) סוכר


180 מ"ל (3/4 כוס) מים


3 כפות קפה מגורען

מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דק' נוספות עד להמסה מלאה של הסוכר.
מסירים מהאש, מעבירים לקערה, מוסיפים את הקפה ומערבבים לקבלת סירופ חלק ואחיד.
מצננים את הסירופ לטמפ' החדר, מוסיפים אייריש קרים/ליקר קפה ומערבבים היטב. מניחים בצד עד לשימוש.

תודה
 
ועוד משהו ממש קטן קטן

האם חייבים להוסיף גלטין ?? אם אני מכינה את זה בתבנית 24 האם זה ינזל ללא גלטין או שזה יהיה יציב ???
 

almogi

New member
אפשר הכל אבל אז זה כבר לא טירמיסו...

למיטב ידיעתי אין ג'לטין טירמיסו. בד"כ גם לא מוסיפים ביצים (אלא אם כן המתכון מכיל זביונה).

המסקרפונה נותנת לא רק טעם אלא גם מרקם ויציבות (זו גבינה מאוד סמיכה). אם רוצים לשים גבינה פחות שמנה אפשר לקחת גבינת שמנת 9%.

אינסטנט פודינג וניל אני לא ממליץ להחליף. יש לו טעם מאוד דומיננטי והוא יאפיל על כל הטעמים האחרים.

אם את לא רוצה לטבול את הביסקוטים בליקר אפשר בהחלט להשתמש בקפה אספרסו רגיל (המתכון שנתת נראה לי מאוד מתוק).

בשורה התחתונה - מאוד יעזור אם תרשמי את המתכון שלך ואז נוכל לעזור.
 
המשך

המרכיבים

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן

250 גרם גבינת מסקרפונה .

250 גרם גבינה לבנה 9%

100 ג` סוכר ( חצי כוס)

400 גרם (2 חבילות) בישקוטים

1 כפית תמצית וניל

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל


150 גרם (3/4 כוס) סוכר


180 מ"ל (3/4 כוס) מים


3 כפות קפה מגורען


מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דק' נוספות עד להמסה מלאה של הסוכר.
מסירים מהאש, מעבירים לקערה, מוסיפים את הקפה ומערבבים לקבלת סירופ חלק ואחיד.
מצננים את הסירופ לטמפ' החדר, מוסיפים אייריש קרים/ליקר קפה ומערבבים היטב. מניחים בצד עד לשימוש


אופן ההכנה: 1.מכינים קפה מ-200 מ"ל (4/5 כוס) מים רותחים ו-2 כפות קפה נמס מגורען. מערבבים היטב, מוסיפים ליקר קפה או ברנדי ומצננים.
2.מקציפים שמנת מתוקה בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קצפת יציבה.
3.מקציפים את גבינת המסקרפונה בקערה אחרת ומאחדים בעדינות עם הקצפת, בעזרת מרית.
4.מוסיפים וניל ומערבבים בעדינות.
5.מוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם ומערבבים.
6.טובלים מחצית מכמות הבישקוטים טבילה קצרצרה (למשך חצי שנייה) בתערובת הקפה ומניחים בתבנית, בצפיפות, אחד ליד השני.
7.יוצקים את מחצית תערובת הגבינה מעל שכבת הבישקוטים ומחליקים בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבישקוטים ויתרת תערובת הגבינה.
8.מכניסים למקרר למשך 8 שעות לפחות. לפני ההגשה זורים קקאו בנדיבות ומגישים.
 

almogi

New member
זה מתכון טוב

ואכן אין בו ביצים או ג'לטין.
אגב - איפה משתמשים בסירופ הסוכר ובפודינג וניל ? הם מופיעים במרכיבים אבל לא במתכון (ונראה שאפשר לוותר על שניהם).
 
למעלה