שאלת היום - האם יש דברים ששיניתם

אתי@

New member
שאלת היום - האם יש דברים ששיניתם

באורח החיים שלכם או בהתנהגות שלכם בעקבות הנישואין? אני אתחיל... לפני כמה שבועות רונן ביקש ממני להדליק נרות שבת. אף פעם לא עשיתי את זה, אני באה ממשפחה סופר-חילונית, וזה נראה לי די מוזר. אני מבינה בהחלט את הבקשה, כי כמוהו גם אני הייתי רוצה לגדל את הילדים שלי בבית יהודי (לאו דווקא דתי). גם אם לא הייתי מבינה את הבקשה, אני מניחה שהייתי נענית לה, כי זה מסוג הדברים שבעיני הם ויתורים קטנים למען הזוגיות והמשפחתיות שלנו. על רוב המצוות אנחנו לא מקפידים ובוודאי לא על מצוות השבת, אבל זו בקשה די קטנה. אבל בכל זאת אני מרגישה מוזר עם עצם הפעולה של הדלקת נרות. זה משהו שמאוד חריג לי ודי מביך אותי (בעיני עצמי) לעשות
. בכל מקרה, ביום שישי הלכנו לקנות פמוטים מחנות בשם "הצורפים" (לא מומלץ, מי שרוצה הסברים - בשמחה), אבל עדיין לא השתמשנו בהם. אני מניחה שבערב פסח אני "אחנוך" אותם...

ביגי

New member
יש כמה דברים

ששיניתי אפילו לפני החתונה. כשגיא ואני עברנו לגור ביחד הוא ביקש ממני שיהיו לנו שני סטים של כלים נפרדים (בשר וחלב). אני באה ממשפחה חילונית שאחד התענוגות שלה זה סנדביץ מעורב, אבל החלטתי להיענות לבקשה של גיא. עשיתי את זה כי הבנתי שזה מאוד חשוב לו וגם כי זה באמת לא דורש ממני יותר מדי. לפני החתונה, סבתא של גיא (ז"ל) רצתה לקנות לי פמוטים מכסף, זו מן מסורת אצלם במשפחה אז נסעתי עם ההורים של גיא לבני-ברק והיינו גם אצל "הצורפים" אבל בסוף קנינו את הפמוטים בחנות אחרת, מקסימה. ומאז אני מדליקה נרות בכל יום שישי ואני חושבת שזה נותן הרגשה מאוד מיוחדת בבית. אני חושבת שבכל מערכת יחסים זוגית צריכים להתפשר ולוותר לפעמים, אני מאמינה שהדברים ששיניתי אצלי היו מאוד חשובים לגיא ולכן לא היה אכפת לי לעשות אותם (מה גם שהם באמת לא דורשים ממני הקרבה מיוחדת). במהלך הזמן, גיא למד לעשות כל מיני דברים בצורה אחרת ממה שהוא היה רגיל לפני כן בגלל שהוא יודע שהם חשובים לי

אתי@

New member
באמת מפתיע שרק אחרי החתונה זה

נעשה חשוב לו. אולי בגלל שעכשיו כשזה רשמי, אז אפשר לומר שזה בשביל הילדים שיבואו...

ביגי

New member
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון

אבל נושא שמירת הכשרות הוא מאז שאנחנו גרים ביחד. הדלקת הנרות באמת חשובה מאז החתונה וזה בסדר מבחינתי.

shelycat

New member
אצלנו....

האמת שום דבר ממשי לא השתנה בזוגויות שלנו בעקבות הכרזת הזוגיות ה"רישמית" (החתונה), הדבר היחיד שאני מצליחה לחשוב עליו הוא שאחרי החתונה אנחנו דווקא מרגישים פחות מחויבים (מבחינת מחויבויות משפחתיות) לחלק מהמשפחה אבל גם זה כיוון שאחרי החתונה הגענו לאיזו שהיא רוויה ואנחנו מרגישים שצריך קצת "חופש" מהגורמים שהאכילו אתנו קש במשך התקופה שסבבה את החתונה. והעובדה שאנחנו עכשיו זוג "רישמי" נותנת לגיטימציה לבחור עם מי להיות ועם מי להפגש כיוון שעכשיו לא דורשים מאיתנו להתפצל כדי לרצות את כולם, כך שנוח לנו לא "לדפוק חשבון".

אתי@

New member
אצלנו זה הפוך

יש לי פתאום תחושת מחויבות כלפי ההורים, אני לא רוצה לתת להם את ההרגשה שזה שהתחתנו זה אומר ש"נטשנו" אותם...
אני יודעת שזה סתם עניין של הרגשה, אני בטוחה שהחיים שלכם הרבה יותר קלים בלי ייסורי מצפון כל הזמן...

fila

New member
,,,,,,

מה הקטע שלהם עם נרות שבת?
גם שמעון התחיל לבקש ממני מידי יום שישי להדליק נרות שבת, בשבילי זה לא ממש זר כי ההורים שלי שומרים שבת ואצלם בבית זה ברור מאליו שמדליקים נרות מכיוון שאני חילונית לחלוטין נראה לי קצת משונה לעשות את זה אבל זה לא ממש מפריע לי, אם הוא מרוצה מזה אז שיהיה לו לבריאות. בכלל אני לא חושבת שעברתי איזה שינוי באורח החיים שלי(פרט לתחושת החופש בביתי שלי לעשות מה שאני רוצה - שוב, הוריי שומרים שבת וכשרות) מי שעבר את השינוי זה בעלי שהפסיק לעשן בשבת ולעשות
אני הבהרתי לו שאני לא מתכוונת להפסיק להדליק אש בשבת רק בגלל שהוא לא מדליק, אז אנחנו פשוט נותנים האחד לשני את האפשרותת לחיות כפי שנראה בעיננו.

הילית*

New member
לא ממש...

אבל לגבי הדלקת נרות- אני באה מבית חילוני שאמא שלי מדליקה נרות שבת כל שבוע. זה אקט מאוד יפה שאני מאוד רוצה לשמר אותו. אז מיד עם החתונה אמא שלי נתנה לנו נרות מפיוטר ויצא לי להדליק אותם רק פעם אחת כי תמיד תמיד ביום שישי אנחנו אצל ההורים שלו אז ככה שלא יוצא. אני מאמינה שכשזה יהיה אפשרי אני אעשה את זה. זה נותן תחושה מאוד מיוחדת של שבת למרות היותנו חילוניים. חוץ מזה הכל נשאר אותו דבר.

dandushx

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

אני התחלתי להדליק נרות מאז שאני עם בעלי ואנחנו גם עושים קידוש , מעבר לזה אנחנו מתנהגים בשבת כמו זוג חילוני לכל דבר , יוצאים ,נוסעים, רואים טלויזיה. לדעתי זה מנהיג יפה , אני אוהבת את המראה של שולחן עם מפה לבנה ויין ונרות וחלות עם פרוכת , זה מראה שנותן תחושה של בית יהודי , תחושה חמימה וזה עושה לי טוב בלב

תוכי

New member
אצלי

הדלקת הנרות זה עוד מגיל קטן יש לי פמו עם 5 קנים שאני מדליקה בשבת וחג את כל הנרות חוץ מזה שבעלי שומר שבת -אני עושה הכל חוץ מלנסוע אבל בעלי לא מכריח אותי הוא אמר לי כמה פעמים שמבחינתו אין שום בעיה אם אני אסע אבל בזה אני מכבדת אותו מה אני אסע לאן שהוא בשבת בלעדיו??? שזה היום היחיד שלנו יחד לסיכום כל דבר שהוא הכרח לא הולך בטוב לבעלי אין שום בעיה שהוא יושב לידי וקורא עיתון ואני צופה בטלוויזיה וכמובן עם אוזניות שיהיה יום טוב זהבית

לי27

New member
אצלנו זה בדיוק להפך. ../images/Emo13.gif

אני באה מבית מסורתי שעושים בו קידוש כל יום שישי צמים ביום כיפור ואוכלים כשר (רק בבית
) חוצמזה הכל חילוני להפליא. כשהייתי ילדה הייתי מדליקה נרות
עם אימי אבל אמא בינתיים שכחה את המנהג.. אצל ערן פשוט לא שומרים על כלום. אני בעד מסורת ויש לי כבר פמוטים (קיבלתי לחתונה) שאני רוצה להדליק ובכלל מאוד חשוב לי לצום ביום כיפור ולא לאכול חמץ בפסח. (אבל כן לנסוע בשבת) ערן לעומת זאת בעד זה שנציג לילדים שלנו את שתי הגישות. גם מצה וגם פיתה ושהם יבחרו מה שהם רוצים.. אבל בלי האיסור לאכול חמץ אין שום טעם למסורת של פסח
לדעתי זאת אפליה לטובת החילוניים.. מה דעתכם

אתי@

New member
אני חושבת שילדים לא יכולים לבחור

ילדים צריכים דוגמא אישית, ממישהו שינחה אותם איך לנהוג ומה לעשות (בכל דבר בחיים). אם ילדים היו יכולים להחליט בעצמם, אולי היינו שולחים אותם לעבוד בגיל 6
... הורים, שהם הדמות המשמעותית בחייהם של הילדים, וגם המשפיעה ביותר, צריכים להיות חזית אחת מול הילדים, כדי שהילדים לא יצטרכו לבחור בין "הדרך של אמא" ובין "הדרך של אבא". ילדים צריכים לדעת שבמשפחה יש "חוקים" ו"כללים" שחלים על כולם, לא רק על אמא או רק על אבא. לכן לפי דעתי האישית והלא קובעת (אבל את שאלת) - אתם חייבים לבחור דרך אחת ולחנך את ילדכם לפי הדרך הזו. אתי@

לי27

New member
יש עוד זמן עד שיהיו ילדים אבל זאת

בעיה. הוא מוכן לא לאכול לידי ביום כיפור כשאני צמה. אבל על הפיתות בפסח זה כבר יותר מדי.. ביום שבת בדיוק קיבלנו הרצאה מההורים (שלי) כמה זה חשוב לשמור על פסח בבית, ואיך שכל החברים של הורי שומרים על פסח בבית (למען הילדים). אלא שבחוץ מותר לאכול מה שרוצים כולל חמץ ולא-כשר
אישית אני לא מסכימה עם הגישה הזאת או שהורים הם דוגמא ומופת לשמירת מצוות או שלא. מין החלאה כזאת של לשמור מצוות בבית לא ממש תופסת... ובכל זאת אני בעד מסורת. הבאתי את הדוגמא הזאת להראות שגם המסרים בבית הורי הם אמנם אחידים אך כפולים... אני מקווה שנתגבש עם הזמן ונגיע לחזית אחידה.

maz

New member
אני נורא מבינה אותך

בדיוק בשבת הזו דיברנו על הנושא הזה של גישה שונה שלו ושלי למסורת. ביום כיפור גם אני לא צמה אז כאן יש פחות בעיה, אבל בפסח נחמד לי העיניין הזה שאוכלים משהו שונה מתמיד. אצלם, חוץ מליל הסדר (הסימלי והמקוצר) אוכלים כרגיל לגמרי, וגם הוא מתכוון לעשות זאת. אין לי שום בעיה עם מה שהוא אוכל ולא נראה לי שיהיו לי כלים נפרדים לפסח כמו להורי, אבל הייתי רוצה שהילדים שלנו (כשיהיו) כן יכירו את הצד הזה. הוא טוען שהילדים ידעו ממני שקיימת המסורת, וממנו שיש כאלה שלא מקיימים אותה והם יבחרו. אבל אני מסכימה עם אתי שילדים קטנים עוד לא יודעים לבחור. כנראה עוד צפויות לנו שיחות רבות בנושא

maz

New member
אני נורא מבינה אותך

בדיוק בשבת הזו דיברנו על הנושא הזה של גישה שונה שלו ושלי למסורת. ביום כיפור גם אני לא צמה אז כאן יש פחות בעיה, אבל בפסח נחמד לי העיניין הזה שאוכלים משהו שונה מתמיד. אצלם, חוץ מליל הסדר (הסימלי והמקוצר) אוכלים כרגיל לגמרי, וגם הוא מתכוון לעשות זאת. אין לי שום בעיה עם מה שהוא אוכל ולא נראה לי שיהיו לי כלים נפרדים לפסח כמו להורי, אבל הייתי רוצה שהילדים שלנו (כשיהיו) כן יכירו את הצד הזה. הוא טוען שהילדים ידעו ממני שקיימת המסורת, וממנו שיש כאלה שלא מקיימים אותה והם יבחרו. אבל אני מסכימה עם אתי שילדים קטנים עוד לא יודעים לבחור. כנראה עוד צפויות לנו שיחות רבות בנושא

לי27

New member
בינתיים אתמול הייתי צריכה להכין

עוגה לעבודה להיום. (לא כשרה לפסח) ויצא לי יותר מדי אז הכנתי גם לו. היום בבוקר הוא שואל אותי אם הוא חייב לגמור את הכל עד מחר. אז אמרתי שלא שהוא יאכל חמץ ואני אוכל כשר.. כנראה שבכל זאת גם אנחנו נחיה במין שילוב כזה של חצי כשר חצי לא..

pumpkin

New member
אפרופו מסורת

אני באה מבית שאני לא יודעת איך להגדיר אותו אולי פשוט "בעל זיקה למסורת" כשעברנו לגור ביחד, עשיתי כלים נפרדים לבשר וחלב ,והוא ממש משתף פעולה עם זה ,אם הוא אוכל בשר הוא לא אוכל אח"ב משהו חלבי , למרות שאמרתי לו שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה , אבל הוא אומר שכבר לא נעים לו ממני.... ביום כיפור אני צמה, והוא לפני שהכיר אותי היה מרביץ ארוחות , אז ביום כיפור הראשון שעברנו לגור ביחד אני צמתי , ופשוט לא היה נעים לא לאכול לידי, יותר מזה הוא הרגיש לא נעים לבוא לארוחה שלאחר הצום להורים שלי על בטן מלאה
, אז בסוף יצא ששנינו צמנו .

kisses

New member
אצלי אף פעם לא הייתי שומרת על

חלב ובשר זאת אומרת מבחינת צלחות וסכום ועכשיו כן יש לנו בבית צלחות לאוכל חלבי וצלחות לאוכל בשרי וסכום ניפרד ואת האמת שאני נורא נהנית מזה אצלי המשפחה הם גם סופר חילוניים ואני מאוד מסורתית בנשמתי עם אפשר לקרוא לזה כך ולכן נורא שמחתי כשפגשתי את אלון לדעת שמשפחתו ואני באותן הדעות.

למעלה