שאלת היום.....כסף ועזרה מההורים....

shelycat

New member
שאלת היום.....כסף ועזרה מההורים....

עזרה מההורים....... האם במידה ואחד מזוגות ההורים עוזר/עזר לכם האם אתם חושבים שזוג ההורים השני צריך גם לעזור במידה שווה? האם אתם חושבים שיש מקום לכבילת העזרה בקשר עם תנאים? האם יש הבדל בין תנאי של ההורים לעזור רק במידה והצד השני יעזור באותה מידה לבין תנאים מסוג אחר? האם אתם חושבים שזה בסדר להתנות עזרה לילד שלך רק במידה והורי בן הזוג שלו יתרמו אותו סכום בדיוק (בלי קשר האם יש להם בכלל מה לתת) או שאחרת הם לא יתנו את הכסף בכלל? האם תעלבו במידה ואחד הצדדים לא יציע לעזור? האם תשקיעו פחות מזמנכם בצד שבחר לא לעזור לכם ובמקום תשקיעו את הזמן בצד שבחר לתת כדרך להפגין הוקרת תודה? האם במידה ומשפחתכן בוחרת (במידה ובאמת יש להם אפשרות לעזור) לא לעזור האם בן זוגכן ינטור לכן או למשפחה טינה על כך ויעדיף להשקיע רק את המינימום הכרחי במשפחתכן -ולהפך? אנחנו למשל מתנים את הרצון של ההורים לעזור לנו בכך שזה יגיע בלי תנאים.

הילית*

New member
אנחנו בגישה שכל צד יתן מה שהוא

יכול ומה שהוא רוצה בלי תנאים ובלי כלום. וכמו שאני מכירה את הצדדים לא יהיו שום תנאים. אנחנו לוקחים גם בחשבון את האופציה שאם נמצא בית שנראה לנו, מה שנקבל מההורים נגיד תודה ולכן מנסים לקנות משהו שיעמוד ביכולת שלנו ומה שההורים יתנו יהיה מבחינתנו צ´ופר

dorlim

New member
גם אנחנו דוגלים בגישה הזו ../images/Emo45.gif

לדעתי, זו גישה שמוכיחה את עצמה ושמונעת חיכוכים מיותרים וכעסים מיותרים.

danonit

New member
ובכן...

נקודת המוצא שלנו היא בכלל, שצריך להסתדר לבד, בלי עזרה ולפני שאפשר להסתדר לבד - לא צריך להתחתן... אבל... זאת רק דעתנו, למזלנו אנחנו באמת במצב שאנחנו לא צריכים עזרה מאף צד ולכן מראש זה פותר לנו את הבעיות האלה ואת האי נעימות שכרורה בלהתעסק בזה (ואצלנו הצד שלי מאוד בעייתי ולא רוצה לתת כלום). באופן כללי, המצב ששני הצדדים יכולים (או רוצים) לתת אותו דבר הוא די נדיר, ככה שהדבר הבוגר והנכון לדעתי הוא לקבל מכל צד את מה שהוא נותן בלי לעשות חשבונות ובלי להציב תנאים. את המשפחה לא בוחרים - מה שיש זה מה יש, אפשר לכעוס ולנטור טינה אבל זה לא תורם לכלום חוץ מלאולקוס. אם צד אחד היה מתנה את עזרתו בצד השני היינו אומרים יפה "לא תודה" - לדעתי זה ממש מגעיל וקטנוני. אחד הדברים שחיפשתי בבן זוג הוא שהוא יקבל אותי כמו שאני בידיעה שיש לי משפחה, איך נאמר... בעיתית. התחלנו לצאת בתקופה שהיתה לי מאוד קשה מבחינת היחסים שלי עם המשפחה ואפשר לומר שהוא עמד יפה מאוד במבחן הזה. אם לרגע היה נדמה לי שיש מצב שחבר שלי ינטור טינה למשפחה שלי על ה"דפיקויות " שלהם אז אני לא חושבת שהיינו מגיעים לשלב של החתונה...

תוכי

New member
היי

לצערי המשפחה שלי אינה יכולה לעזור לנו ואילו המשפחה של חיים יכולה אך כמו שאתן יודעות עושים צרות בצרורות לדעתי הגישה צריכה להיות שמי שיכול שיעזור ומי שלא יכול שיהיה בריא ----היום אין לי מחשב אז באסה שאני לא יכולה להיות איתכן כל היום
שיהיה לכולכם שבוע טוב

אביבית1

New member
אצלנו שני הצדדים

עוזרים ובלי תנאים, ובטח שאין העדפות למי יותר תשומת לב ולמי פחות.

mishmish3

New member
וואי וואי פגעת בנקודה רגישה....

אצלנו הצד שלי לא מפסיק לעזור, כיסו לנו משהו כמו 60% מהחתונה, עוזרים עם מוצרי חשמל, משלמים את הלימודים שלי וחסכו לי, ולכן - לנו בקופת גמל משהו כמו 100 אלף שקלים. ובאופן כללי, המון עזרה, למשל, בדיוק כשהיינו בחו"ל היינו צריכים לעשות טיפול לרכב אז בעלה של אמי עשה את זה, וגם אוברול לרכב, והכל על חשבונם. אם יש מינוס ואני מבקשת - עוזרים לכסות, וכו´- הלוואי על כולם עזרה כמו העזרה מהורי. וההורים שלו ? אהממ... קודם כל ולמען הסר כל ספק, יש להם, בהחלט מספיק. אז ככה : לחתונה החליט האבא לתת לנו מתנה 10,000 ש"ח, הוא החליט שזה מספיק.אחרי מסכת שכנועים ותחנונים הוא הגדיל את העזרה ל-25,000 וזה אך ורק בתנאי שלא תהיה שבת חתן על חשבונו (לכל שאר האחים במשפחה עשו שבת חתן מאוד מכובדת). שתקנו, הבלגנו, כמעט כבר שכחנו, כשארבעה חודשים אחרי החתונה הוא קנה לאחותו הקטנה של בעלי רכב ב-42,000 ש"ח. (ואני כבר לא מדברת על כל החופשים הנופשים הטיסות לחו"ל והחיים המאוד פזרניים, אחרי שטען שאין לו מספיק לעזור לנו - לא אמת !) האמת ? לי מאוד קשה לבלוע את זה. אני לא חושבת שזה מגיע לבעלי, שמאז גיל חטיבת ביניים עובד ולא מבקש גרוש מההורים שלו ורק עוזר כל הזמן. עליו ההורים החליטו ל"להתקמצן" בהכל, אפילו מתנה ליום הולדת הוא לא קיבל מעולם מאז שאני איתו, לא שאלתי אותו אבל נראה לי ש לא רק מאז שאני איתו. עזרה בלימודים ? מה פתאום ?? והוא סטודנט בדיוק כמו אחותו (שקטנה ממנו רק בשנה) - היא מקבלת הכל, אבל הכל, מימון לימודים, היא גרה אצלם, אפילו טמפונים היא לא קונה לעצמה, ובעלי - שקל לא רואה מהם. מה אני אגיד לכם ? אני לא יכולה להגיד שעלי זה לא משפיע. זה מאוד משפיע. אני כועסת, ונעלבת, בעיקר בשבילו. יש כאן מקרה ברור בולט ומכוער של איפה ואיפה ולכן אני חושבת שיש מקום לאיפה ואיפה גם מבחינתנו(מבחינת היחס המגיע לכל צד) הבעיה : אני לא יכולה להראות את הכעס, לא יכולה להגיד כלום כדי שלא יהיו פיצוצים, וגם להגיע פחות אני לא יכולה כי אנחנו גרים רחוק, וכל המשפחה של בעלי גרה באותו איזור, כך שהפחתת ביקורים אצל ההורים משמעה הפחתת ביקורים אל האחים המאוד אהובים על שנינו. אנצל את הבמה : למישהי יש עצה ? אני כל כך מקווה שאף אחד מהמשפחה לא יקרא את זה, למרות שאני יודעת שכולם הבחינו בתופעה וכולם לצידנו בנושא הזה.

נועה בת

New member
../images/Emo46.gifואווו כמה שזה מוכר...

במעט השנים של מערכת היחסים שהיתה לי עם הצד של בעלי למדתי - שיש ויש להם, והם לא נותנים רק מקמצנות (או שזו דרכם להעניש כי התחתן איתי) , וימי הולדת ??? יום נישואין ??? הם ביכלל לא מכירים את המושג הזה, טוב , הם פריזר ........ וגם לנו בכו שאין להם, ובהתחלה באמת ריחמתי עליהם אבל עם הזמן הבנתי, והשיא היה כשלא היה לנו ממש כסף לאכול כי חסכנו בטירוף לבית ועבדנו 24 שעות ביממה בכול מישמרת אפשרית , הם בכו שאנחנו לא מבקרים. אז עלינו על אוטובוסים (למי היה אוטו אז) שילמנו 100 שח נסיעות והגענו לסופ"ש. רגע לפני שחזרנו במוצ"ש בעלי פתח את הפריזר שלהם וביקש לקחת חבילת בשר קפוא. (זה נוהל קבוע היה לרוקן את המקרר של ההורים שלי...) , אמא שלו התפלצה ! זה עלה לי 11.20 אמרה לו , תשאיר לי 11 על השולחן . נשמה טובה, איזה הנחה עשתה לנו
הוא השאיר את הבשר על השולחן וכמובן לא לקח ולא שילם . זהו . פעם אחרונה שבאו אליהם לסופ"ש . שום תחנונים לא עזרו אח"כ. כי אתם יודעים " לי זה עולה יותר " ................

נועה בת

New member
עוד משהו למישמיש

את יודעת , מי שמגעיל פה זה האחים , שרואים ושותקים ולא מעמידים את ההורים על מקומם . היינו שם , והיום אפילו קשר עם האחים אין כי הם הופכים להיות מגעילים בדיוק כמו ההורים שלהם , והכול הופך עניין אינטרסנטי

m2b

New member
דיברתם איתם על זה?

קראתי את מה שסיפרת על הבשר ונדהמתי.וכעסתי. לא חייבים לסייע בכסף אבל אם יודעים שאתם משתדלים כל כך קשה למען בית- לדעתי צריך להציע לכם עזרה באוכל גם בלי שתבקשו.(למרות שדאגו לך להנחה של 20 אגורות-תגידי תודה
להורים שלי אין לתת לי כסף (נתנו לי את האוטו, כוללביטוח על חשבונם, ושילמו לי לימודים)אבל כל שבוע אמא שלי עושה קניות לעצמם ולי (שניצלים מנוקים, פירות ירקות)., אני גם מקבלת מהם עזרה בנקיון הבית כי אני עובדת שעות ארוכות מאד.העזרה הזו- ערכה לא יסולא בפז, וסלחה שאני אומרת את זה אבל אני מתביישת בשבילם. האם הם התנגדו לחתונה שלכם או משהו כזה או שהם סתם קמצנים?

שמופית

New member
אצלנו..........

לצד שלי יש יותר מלצד של תמיר, והם גם עוזרים יותר מבחינה כספית, אבל אנחנו יודעים שאם לצד שלו היה, הם גם היו עוזרים (והם גם עוזרים, לרוב לא בכסף אלא בדברים אחרים) ולפיכך זה ממש לא משפיע עלינו ואנחנו לא אוהבים צד אחד יותר מאת הצד השני. הצדדים גם ממש לא מתנים את העזרה שלהם באי אלו תנאים - כל אחד נותן מה שבא לו ומה שהוא יכול, וגם אנחנו נותנים - בעיקר עזרה כמובן...

Ronnie*

New member
גם אצלנו - כל צד נתן מה שהוא יכול.

מבחינתי הם לא היו חייבים לתת כלום, ואני מאוד מעריכה את זה... שני הצדדים נתנו לנו כסף לדירה (כל צד לפי יכולתו, הצד שלי פחות), ואת החתונה מימנו בעצמנו. לא הגענו למצבים של כעס ומריבות על כסף, ואני מאוד שמחה שזה כך.

נועה בת

New member
כולם פה מליונרים ??????

כסף לדירה ?????????? אני קיבלתי חתונה וזהו !!!!!! (יש לציין כי שילמו גם לי לימודים ) וכול מה שיש לי זה מעבודה קשה של בעלי ושלי . עזרה כלכלית במשך ימות השבוע ממההורים שלי , וזהו !! ואני מודה להם מכול הלב על שהם עוזרים כול כך , כי הם פשוט לא יכולים יותר .......

Ronnie*

New member
ממש לא, לצערי...

לא כסף לכל הדירה, אלא חלק קטן מאוד... השאר משכנתא, כמו כולם. והרבה מאוד משכנתא.

dorlim

New member
לצערנו ממש לא...

כשאנחנו מגדירים שהכסף שניתן לנו מיועד לדירה, לא מדובר בסכומים גדולים (או כמו שראיתי באיזו כתבה לפני שבועיים ב-40% מערכה של דירה...), אלא באותם סכומים שההורים כן יכולים לתת. כמו שאמרת כל הורה והיכולת שלו והרצון שלו לתת

אתי@

New member
ממש לא מיליונרים

אנחנו הלכנו על דירה צנועה, 3 חדרים, כמעט בת 30, לא גדולה במיוחד (וגם לא קטנה במיוחד). שיפצנו בסכום מצחיק של 5000$ ויצרנו לנו פינה חמה משלנו, בלי להיכנס לחובות לכל החיים. קיבלנו מההורים מתנה לחתונה שעזרה לנו ברכישת הדירה, את החתונה שילמנו מהמתנות ועוד קצת שהוספנו. בשביל כל השאר אנחנו עובדים קשה, כמו כולם!!!

למעלה