שאלת היום.....כסף ועזרה מההורים....

אני גם חושבת שכל צד נותן מה שהוא

רוצה ויכול. ומה עושים אם אחד מזוגות ההורים שואל כמה השני נתן? נניח לגבי הדירה?

מאי26

New member
עירית, אני חושבת שאם אחד מהצדדים

שואל, אז צריך להבהיר לו שאין מה לעשות, כל אחד נותן לפי יכולתו ורצונו. אצלנו היה הפרש משמעותי בין הסיוע של ההורים שלי לחתונה ובין ההורים שלו, אמא שלי שאלה וגם לא אהבה כל כך את התשובה, אבל לשניה לא חשבה להתנות את עזרתה בחתונה (שהיא אגב עזרה שהפתיעה אותי - לא תכננתי בכלל לקבל סיוע מההורים לצורך החתונה) בכך שגם הצד שלו יתן. לדעתי, צריך להסביר להורים - אם זה מפריע להם - שאין מה לעשות, כל הורה והעקרונות והבעיות שלו, ושאם הם באמת רוצים לעזור, אז שיעשו את זה מכל הלב, ומתוך רצון לעזור לילד שלהם, בלי לעשות חשבונות. עם זאת, כשההפרשים הם בסכומים משמעותיים מאוד (למשל בדירה), יתכן - עד כמה שזה מעצבן ולא רומנטי - שכדאי לעגן את זה בהסכם כלשהו.

אופה3

New member
אצלנו הצד שלו למרות שאין להם

נתנו יותר , אבל בגלל שלי אין בכלל הורים או סבים. בכל אופן, כל מה שיש לנו זה מה שחסכנו וקרענו את התחת בשבילו. חוץ מזה שההורים שלו נתנו לנו כמעט 30000 אלף שח לחתונה, ואני מדברת על זוג קשישים בשנות ה 80-90 לחייהם, שחיים בדירת עמידר,. הם חסכו שנים כדי לתת לנו, ואני מעריכה אותם מאוד. כל טוב האופה

שמופית

New member
וואו, בן כמה בעלך

שיש לו הורים כאלה מבוגרים ? או שזה סתם מין ביטוי שכזה...
פשוט נשמע כאילו אמא שלו ילדה אותו בגיל 50....

אופה3

New member
בעלי בן 30 ואימא שלו ילדה אותו

בערך בגיל 40 ומשהו לא זכור לי בדיוק אבל הוא חמודדדדדד, וזה הכי חשוב

כל אחד נותן כמה ומה שיש (אם בכלל)

זה לא פייר להפלות על סמך חשבון הבנק!!! אצלי ההורים מאוד נדיבים (ואמידים) נתנו לנו דירה וכמה עשרות אלפי שקלים לחתונה, ומאז כלום. לעומת זאת ההורים שלו בחובות, משלמים משכנתא- אז כל חודש הם נתנו כמה מאות שקלים, ועכשיו כשהם מובטלים, הם קונים לילדה פעם בחודש בגד, מגבונים לחים- דברים קטנים. אני בעצמי עכשיו במינוס כבד- אבל אין מצב שנכעס על ההורים שלי כי הם כרגע לא עוזרים!!! זה הכסף שלהם- שיעשו איתו מה שבא להם!!! אני כבר מעל גיל 18, עם משפחה משלי- וזו אחריותי לדאוג לכלכלתי!!! ההורים שלי אוהבים אותנו בדיוק כמו ההורים שלו, אני בטוחה.

נופר30

New member
אצלינו

אנחנו לא מבקשים מההורים וההורים נותנים מה שיכולים אמא שלי שיש לה בסדר אבל חיה לבד נותנת לפי ראות עיניה בכל פעם משהו ההורים של שלומי עזרו לו בקניית דירה ועזרו גם בחתונה אמא שלי הוציאה גם בחתונה ( שני ההורים נתנו את אותו הדבר ) להורים של שלומי אין הרבה והם נותנים הרבה רק בדברים אחרים וככה גם אמא שלי אין לי תלונות לאף אחד מעריכה כל אחד עם היכולות שלו

קרןש

New member
אנחנו עושים הכל בכוחות עצמנו

ובעבודה קשה ...מה לעשות לא כולם מיליונרים !!! אנחנו עשינו את החתונה בעצמנו ולא ביקשנו כלום מאף אחד מה גם שבעלי לא רצה עזרה מהמשפחות (לא להכנס לוויכוחים ושלא יחליטו בשבילנו). ההורים שלנו עוזרים מאוד אם זה בזה שאנחנו גרים אצל הוריי חצי שנה ואם זה בזה שהם יעזרו לנו בקניית דברים לדירה ועזרה כספית קטנה. המוטו שלנו זה לעבוד קשה ולעשות הכל בכוחות עצמנו. אנחנו לא מתכוונים להכניס אף אחד לבעיה כספית וכל אחד עוזר בכמה שיש לו ועל זה אנחנו מודים !!! והעיקר כל משפחה עוזרת מהלב ואף אחד לא שואל על השני...

למעלה