שאלת היום לאור הדיונים האחרונים...

dorlim

New member
שאלת היום לאור הדיונים האחרונים...../images/Emo35.gif

האם יש ביניכם "חלוקת עבודה"
לאו דווקא במושגים של חלוקת עבודה "מסורתית" (שכמו שהבנתם כבר אני מתנגדת לה בתוקף ואף מיישמת את זה הלכה למעשה אצלי בבית
). הכוונה היא יותר לחלוקת תפקידים בבית בסגנון של : את עושה XYZ והוא אחראי על TKM, או משהו בסגנון היום תורי להוריד את הכלב/לשטוף רצפה/לערוך קניות מחר תורו. ובניסוח אחר - איך מתנהל משק הבית אצלכם? בוקר טוב

חלוקת עבודה

אצלינו אין חלוקה "מסורתית" כמו שאת קוראת לה אבל כיוון שבשלב זה יוצא שהוא בבית יותר ממני, אני בדרך כלל באה לבית מסודר כשניחוחות ארוחת הצהרים ברקע. אני יודעת שזה לא ימשך לעד כי הוא עוד יכנס למסלול עבודה שיעסיק אותו ימים שלמים ואז.. הכל ישאר בשבילי. אבל אני מאד מעריכה את העזרה הגדולה שלו והנכונות. אתמול למשל הדחתי את הכלים אחרי הארוחה והוא אמר לי: אם קשה לך, את יכולה להשאיר לי את הכלים למחר. חמוד שכזה!

ayush

New member
אצלנו..

אני אחראית על הכביסה במכונה - הוא על הכביסה ביד.. אני עושה כלים (לפעמים גם הוא) אני מנקה ( לפעמים הוא עוזר..) הוא מוריד את הזבל.. הוא מגהץ (לפעמים גם אני..) הוא עושה קניות ! הוא "מביא" כסף - אני מבזבזת אותו... סתאאאאאם !

אתי@

New member
יש פחות או יותר תפקידים מוגדרים

הוא מטאטא - אני שוטפת אני מפעילה מכונת כביסה ותולה, הוא מוריד ומקפל. ועוד כל מיני כאלה. העניין הוא שאני בבית יותר ממנו, אז הרבה פעמים אני עושה גם את התפקידים שלו

kisses

New member
גם אצלינו זה פחות או יותר מוגדר

אני עושה את הכל והוא לפעמים עוזר בלנקות את הבית. אבל זה לא נורא כי אני די נהנת לעשות את הדברים בעצמי.

תוכי

New member
אצלנו זה לא מוגדר

למשל כביסה אם אני בלימודים הוא מפעיל את המכונה וכשאני מגיעה אני תולה כלים זה מתחלק זבל זה רוב הזמן הוא אין הגדרות ספציפיות ומסתדרים עם זה טוב

jess ועוד

New member
ברור ...

ניר עושה כלים כביסה תולה מוריד מקפל שוטף רצפה מטאטא שואב ואני מבשלת ומנקה אבק.

dorlim

New member
אז מה? אנחנו היחידים שממש אין לנו

הגדרות תפקידים?! יש מעט מאד דברים שאחד מאיתנו עושה יותר לדוגמא אני אחראית יותר על העניינים הפיננסים (בנקים, תשלומים וכו´) והוא יותר על תיקונים, אבל גם זה רק בגלל שלאחד יש יתרון יחסי על השני וגם זה בערבון מוגבל כי אני יכולה לחשוב על דוגמאות שאני תיקנתי דברים ושהוא טיפל בפיננסים. אנחנו שנינו שונאים את כל מה שכרוך בעבודות הבית (ברור שלכל אחד יש דברים שהוא שונא יותר ויש דברים שהוא שונא פחות) ולכן אנחנו משתדלים להתחלק בעבודות משק הבית.

shelycat

New member
לא ממש היחידים.....

גם אצלנו כל אחד עושה מה שיוצא ואין חלוקה קבועה אבל בהחלט יש דברים שברמה הסטטיסטית יוצא שהאחד עשה יותר מהשני. וגם שנינו לא אוהבים עבודות בית כך ששנינו ביחד עושים אותם ולגבי אוכל-אנחנו זוג שיוצא הרבה לאכול בחוץ וכך אין צורך להדיח הרבה כלים.

נופר30

New member
אצלנו עד לאחרונה

בישול וכביסה אני להוריד את הזבל וטיול עם הכלבים זה שלו נקיון ושאר הדברים התחלק ביננו מאחר ואני בנתיים בבית אז אני עושה עכשוו הכל ולא מבקשת ממנו אבל הוא מודע לזה שכאשר אחזור לעבוד זה יהיה שונה ונחזור להכל ביחד

אופה3

New member
אצלנו אין משהו קבוע, יש חלוקה פחות

או יותר. למשל הוא זורק תמיד את הזבל, ביום שישי מטגן חצילים, ומכין ביצים, וסלט ירקות, ואם יש לו כוח הוא גם שוטף את הבית. אנחנו מבצעים את הקניות פעם בחודש ביחד, וביום שישי הוא עושה השלמות. אני אחראית יותר על הניקיון, הבישולים, והסדר בבית, למרות ששנינו עושים הכל ביחד. ושאני שוטפת והוא בבית הוא גם עוזר, אני עושה את הדברים היותר נשיים. כמו קרמיקות, שירותים, כיורים וכאלה, והוא שוטף את הריצפה, עם מטאטא, ואחר כך גורף את המים, ומעביר סמרטוט, ואני יותר עסוקה עם השטויות, פנלים, מראות וכאלה תודה לאל, יש לי עזרה גדולה ממנו, ושאני לא יכולה בגלל הטיפולים וכאלה, אז הוא עוזר שלכם באהבה האופה

מאי26

New member
אנחנו מתעבים, כצפוי, את מטלות

הבית, אז השתדלנו להוריד מאתנו כמה שיותר. יש לנו עוזר ומדיח (איזה כיף זה מדיח!) אני מבשלת יותר (לא מבשלת הרבה במיוחד...), מסדרת את הבית ועושה כביסה. הוא אחראי על הכנסת הכלים למדיח והוצאתם, על הדחת הכלים בזמני "הביניים" עד הפעלת המדיח (יש את הקטע הזה של עד שהמדיח מתמלא...) ועל קיפול כביסה. חוץ מזה הוא גם עוזר בסידור הבית. הקניות מתחלקות פחות או יותר בינינו, למרות שרוב הזמן זה אני.

fila

New member
אצלנו אין חלוקה ברורה

רק שיוצא שהוא בד"כ עושה כביסה ותולה מוציא את הזבל שוטף כלים מסדר את המיטה ולפעמים גם את הרצפה.... טוב אז גיליתן שאני מקבלת המון עזרה
אצלי יש יותר התקפות כאלה שאני מחליטה לסדר ולנקות
מי שמגיע ראשון הביתה מבשל!

Ronnie*

New member
יש חלוקה בסיסית אך לא קבועה...

שנינו שוטפים את הרצפה (אבל אני יותר צריכה ליזום את זה). שנינו מכניסים כלים למדיח. שנינו מכינים אוכל (לא הייתי קוראת לזה "לבשל"). קניות אנחנו עושים ביחד. אני אחראית על הכביסות, אבל אורי לפעמים תולה כביסה. הוא מוריד את הזבל וזורק את הבקבוקים והעיתונים למיחזור (איזה אזרחים טובים אנחנו). ואני המסכנה מחליפה את החול של החתול...

יש חלוקה.

קבענו את זה מהתחלה, כדי שאח"כ לא יהיו שאלות ובעיות. הוא שואב, אני מטאטה (מטאטאת?) ושוטפת. שוטפים כלים - שנינו (יותר אני). זבל - שנינו (יותר אני). כביסה - אני שמה במכונה (כלום אם אני לא עושה הוא ישים לב רק כשיגמרו לו התחתונים...) ואחד מאתנו תולה ומוריד. אוכל מכינים ביחד (או כל אחד דברים מסוימים). קניות יחד

למעלה