שאלת היום שלי... בגידות

danaziv

New member
שאלת היום שלי... בגידות../images/Emo59.gif

יש לי ידיד ממש טוב,אנחנו חולקים סיפורים אישיים ומייעצים אחד לשניה בכל נושא. בכל אופן לא מזמן הוא סיפר לי סיפור שממש זיעזע אותי ועירער לי קצת את הביטחון. הוא נשוי בערך שנתיים, ומאוד אוהב את אישתו, אך נוצר משבר קשה בחיי הנישואים שלהם לאחר שהילדה נולדה, אישתו איבדה את החשק המיני תקופה ארוכה,היה לחץ כלכלי, עומס על טיפול הילדה,והרבה חוסר הסכמה בכל העיניין. באותה תקופה הוא הכיר מישהי במקום העבודה שלו והוא מספר שהיא במשך תקופה ארוכה ממש ניסתה להתחיל איתו בידיעה שהוא נשוי+ ( אני ממש לא מבינה את הביצ´יות האלה שמתחילות עם גברים נשואים,כאילו זה אתגר או משהו). בקיצור הוא לבסוף נענה לחיזוריה וניהל איתה רומן במשך כמה חודשים, הם נפגשו בעיקר בעבודה וגם בשעות שמעבר במקומות מסתור ואפילו עשו את זה פעם בבית שלו...במיטה שלו ושל אישתו... לבסוף הוא הבין את חומרת העיניין,התעשת והפסיק את קשר איתה. אשתו כמובן לא יודעת מכלום. אני ממש הייתי המומה מכל הסיפור מכיוון ש.. 1. לא האמנתי עליו אני מכירה אותו המון זמן והוא כ"כ לא הטיפוס לבגידות. ממש ירד לי ממנו,זה הפיל אותי ,וכמה ימים לא יכולתי לדבר איתו. 2.באיזשהו מקום זה גרם לי לחשוב עלי ועל גיא. אני יודעת שאהבה שלנו חזקה ואני מאמינה בגיא וסומכת עליו בעיניים עצומות אבל...זה מלחיץ לשמוע סיפורים כאלה במיוחד על מישהו שבחיים לא חשבתי שיבגוד.

שמופית

New member
מכירה את ההרגשה...

בתקופה לפני שהתחתנתי, שמעתי כמה סיפורי בגידות של אנשים שאמרתי לעצמי - אם הם בוגדים אז כל אחד יבגוד. אני חושבת שאין מה לעשות נגד זה וכבר אמרתי הרבה פעמים לתמיר - לך אני מאמינה ובך אני בוטחת, אבל אני יודעת שאם מישהי תרצה אותך היא תקבל בסופו של דבר כי כאלה הן נשים ואני מכירה כאלה טיפוסים. מה שכן, אני יודעת שאם הוא יבגוד, אני לא ארצה לדעת (למרות שעם החושים שלי זה קצת קשה... אין הרבה סיכוי שהוא יצליח להסתיר ממני משהו כזה). מה שלא יודעים - לא פוגע וברגע שאני אדע אני לא חושבת שאפשר לחזור ולבטוח בבנאדם.

leahf25

New member
לא היית רוצה לדעת?

נכון שברגע שיודעים אז כבר אי אפשר לבטוח יותר באותו בן אדם, אבל האם הוא לא ראוי שיבטחו בו. האם יותר טוב לחיות באיזו אשליה שהכל טוב ומצויין ולא לדעת את האמת?

שמופית

New member
שאלה קשה !

אני חושבת שאם זו היתה מעידה חד פעמית, לא הייתי רוצה לדעת. כמובן שאם הוא מנהל מערכת יחסים מקבילה אני ארצה לדעת ומאמינה שאדע עליה וסביר להניח שאחתוך, כי גם לי חשוב האמון בסופו של דבר (ואני קנאית לא קטנה...)

Ronnie*

New member
איזה סיפור עצוב...

אני יודעת שאני לעולם לא הייתי מסוגלת לסלוח על דבר כזה, אפילו אם הייתי מאוד רוצה. ואגב, אני פחות מאשימה את אלה שמתחילות (אם כי זה בהחלט אומר עליהן משהו), ויותר את הגברים הנשואים שמתפתים, כי הם אלה שמחויבים לנאמנות. אולי אני נאיבית או רומנטית, אבל בעיני אמון הוא ערך עליון בין בני זוג, ושקר כזה הוא בלתי נסבל. האמת היא שאני טיפוס קצת קנאי, לא בגלל שאני לא סומכת על אורי (אני סומכת עליו לחלוטין), אלא מחוסר ביטחון, ולכן לפעמים גם דברים מטופשים נראים לי כבגידה (ויום אחד אני אולי אספר לכן איזה סצנות עשיתי אחרי מסיבת הרווקים הסטנדרטית-לגמרי שלו).

אתי@

New member
ממש ממש עצוב ../images/Emo10.gif

ובעיקר עצוב, בגלל שזה אדם שאת לא היית יכולה להאמין שדווקא הוא יבגוד, אבל הוא בגד... כמו ששמופית אמרה, יש אנשים שאם גילית שהם בגדו, אז כל אחד יבגוד... זה אחד הדברים שמלחיצים אותי בנישואין (למרות האמון הבלתי נגמר שלי בבעלי) - שאולי יום אחד האהבה תיגמר ופתאום הגבר של חייך ירצה נשים אחרות. כמובן שזה גם יכול להיות הפוך.

סיפורים כאלה עושים לי ממש רע

לירון סיפר לי על הרבה מקרים בבסיסים שונים, על אנשים שלא הייתי מאמינה שיבגדו , וזה ממש מרתיח אותי לשמוע, כי אחר כל אני נמצאת עם אותו זוג ואני מסתכלת עליהם ואני כ"כ מרחמת עליה , שהיא בעצם לא יודעת מה קורה מתחת לאף שלה , וכולם יודעים. ממש מפחיד לחשוב על דבר כזה אצלנו , ואני יודעת אני לא אוכל לסלוח על דבר כזה, וגם לירון לא, אני מאד מקווה שלא נגיע אף פעם להתמודדות עם מצב כזה. ורוני- אני מבינה את מה שאמרת שלפעמים גם דברים קטנים נראים ך כמו בגידה- גם לי זה קרה...

nikit1

New member
יש לי שאלה בהקשר הזה...

האם אתן מאמינות שמי שבגד פעם יעשה זאת שוב? אני חושבת שאם הדבר היה קורה לי- לא היתי מסוגלת לבטוח בו שוב, כי מאין הביטחון שזה לא יקרה עוד פעם?

שמופית

New member
אני חושבת שזה נורא תלוי

בסוג הבנאדם ובמניעים לבגידה. אם הוא בגד כי לא היה לו טוב בבית והוא מצא את אהבת חייו, זה לאו דווקא מקרה שיישנה, אבל אם הוא בגד הרבה פעמים עם נשים שונות, זה יכול להיות טיפוס כזה של בנאדם, שמחפש חיזוקים והתרגשויות ואז די ברור שהוא יבגוד שוב.

Ronnie*

New member
לדעתי...

אני לא יודעת אם באמת "פעם בוגד - תמיד בוגד". יכול להיות שזה גם עניין של נסיבות ולא אך ורק של אופי. אבל מבחינתי - אני יודעת שאם מישהו היה מפר את האמון שלי בצורה כל כך חמורה, היה לי מאוד קשה לסלוח לו ולבטוח בו שוב, כי האמון בינינו התקלקל.

kisses

New member
כן חד משמעי

מי שעושה את זה פעם אחת ימשיך לעשות את זה כי הוא כבר היתפס בקורי העכביש אני עם אני אתפוס את העלי רק מנשק משהיא גרושים מיד אצלי אין הזדמנות נוספת.

אתי@

New member
אני חושבת שברוב המקרים, מי שבוגד

יעשה זאת שוב, כי להיות נאמן או לא, זה משהו שטבוע באופי של בן אדם. בכל אופן, אני לא בטוחה שהייתי יכולה לסלוח, או לשכוח בגידה של אדם אהוב. אני לא חושבת שהייתי יכולה להמשיך את החיים כרגיל, כאילו כלום לא קרה, אפילו אם זו היתה מעידה חד פעמית. מעילה באמון היא דבר שמאוד מאוד קשה לקבל, ולחיות איתה אח"כ...

dorlim

New member
אני לא יודעת להגיד בוודאות אם

הוא/היא יחזור על המעשה בשנית אבל אני בטוחה שזה מפר את מידת האמון שיש בין בני הזוג וזו הבעיה הגדולה

dili

New member
אני אפתח מפה דיון נוסף...

איזה מעשה נחשב בעיניכם כבגידה? על מה תסלחו ועל מה לא? אני טיפוס קנאי (כמו רוני כנראה
) וכבר כשהיינו חברים, עשיתי לבעלי סצינות על כל דבר שהיה נראה לי לא במקום, גם אם לא היה מבחינתו שיתוף פעולה... לגבי הדיון המקורי, אני ממש לא אוהבת את אותן בחורות שבוחרות להטפל לנשואים, מה קרה? אין מספיק רווקים בעולם? ואולי אלה בנות ששמו לעצמן מטרה להשיג את הבלתי ניתן להשגה? אני מאוד חוששת מבנות כאלו, בעלי במסגרת עבודתו, עובד צמוד עם המון בחורות צעירות (טוב, לא שאני זקנה
) ועם כל האמון והבטחון שיש לי בו ובאהבה שלנו, אני לא בוטחת בהן! גם אם הוא לא יעשה צעד מיוזמתו לקרבה, אני לא בטוחה עד כמה הוא יחזיק מעמד בפני פיתוי ובינינו, נדמה לי שכולנו יודעות את כוחה של אישה שרוצה לפתות!! בכל מקרה, אני לא שוכחת ולא סולחת! ולא נראה לי שיש סיכוי שאשאר איתו אם אגלה שבגד בי...

גם אני טיפוס קצת קנאי

ואם אדע שבעלי בגד בי באיזושהי צורה אני בחיים לא אסלח לו על כך. איזה מעשה נחשב אצלי כבגידה??? פעם אחת שהיינו חברים דיי בתחילת הקשר, לירון היה עדיין בקשר עם האקסית, ובעניי זה ממש לא מצא חן, והא אמר לי שהוא יסיים את הקשר, ואז לאחר כמה ימים הוא אמר שהוא צריך לספר לי משהו , ואמר לי שהוא ניפגש איתה באיזה בקר בבית קפה, ואמר אבל שזו הפגישה האחרונה בינהם, אני ממש התרגזתי כי אמרתי לו שאם זה כ"כ תמים הוא היה צריך לספר לי את זה לפני הפגישה, ממש לא דיברתי איתו ימים שלמים, לסוף סלחתי כי הבנתי שהקשר בינהם באמת נותק סופית. אז בעצם כל פגישה שאפילו תהיה ממש סתמית שלא לצרכי עבודה ואני לא אדע עליה מראש תהיה בעניי בגידה. גם אם לא קרה דבר בפגישה הזו. לירון הרי קצין בקבע ומסביבו הרבה חיילות צעירות , אבל אני בוטחת בו , ומקווה באמת שאף פעם לא תהיה לי סיבה לחשוש.

שושונית

New member
יש לי משהו לומר לכם ולכן

קצת מכיוון שונה. בעברי, בתחילת שנות ה20 שלי, היה לי קשר עם גבר נשוי שנמשך 3 חודשים. אותו גבר נשוי בעצם "התחיל" איתי את הקשר, אבל לא היה אגרסיבי. הייתי נתונה אז במצוקה נפשית גדולה מכיוון שהייתי בקשר עם בן זוג שכבר לא אהבתי אבל לא הייתי מסוגלת לעזוב אותו. חשבתי שלא אמצא טוב יותר, חשבתי שאני כפוית טובה שיש לי גבר שאוהב אותי ואני לא מרוצה ממנו. כשפגשתי את אותו הגבר הנשוי והתחלתי לדבר איתו, הוא סיפר לי גם שאישתו לא בדיוק מתייחסת אליו כמו פעם. אין סקס, יש טירחה עם ילד ובית וכו´... פחדתי להסחף ובהתחלה חשבתי כל הזמן למה הוא "נטפל" אליי, אך בעצם לא יכלתי לנתק איתו את הקשר, מפני שהוא היחיד שאמר לי - את יכולה בקלות עכשיו לעזוב את בן זוגך כי בעצם אין לך מחוייבות. את ראויה למישהו שיאהב אותך. אני נבהלתי ובאינסטינקט שלפתי - אני לא רוצה אותך במקומו! הוא צחק ואמר - אם יהיה לך מישהו שתאהבי אני אהיה מאושר. ואכן כך, קיבלתי אומץ, עזבתי את בן זוגי דה-אז ויצאתי ל"עולם הגדול". יום יום הוא היה מתקשר אליי כדי לשמוע אודות הפגישות שהיו לי ונותן לי עיצות. נקשרנו. במפגשים שלנו ניסינו להתנהג כמו ידידים, ואני בייחוד נזהרתי כי היה לי מצפון ענק, אבל בסוף לא יכלנו כי הייתה בינינו משיכה אדירה. מהרגע שנפרץ המחסום זה געש. אז הבנתי שזה מה שחסר לו עם אישתו - היא רגילה אליו, הוא כבר לא אטרקציה בשבילה. אני לעומת זאת הבטתי בו בהערצה - גבר יפה, מבוגר, כריזמטי, סקסי... וזה ממש היה חסר לו. כשבוע לאחר שנפרץ המחסום הוא התקשר אליי בוכה וביקש לדבר איתי. אמר לי שהוא אוהב אותי ושהוא מקנא במי שיהיה לי, אבל הוא לא רוצה להסתבך. הוא רוצה שיהיה לי מישהו שיאהב אותי והוא רוצה לשקם את הקשר עם אישתו והוא מלא רגשות מצפון. ביקש ממי לא להפגש ואמר שנטצרך להתנתק כשיהיה לי מישהו רציני. הבנתי אותו ושיתפתי פעולה. סמוך לכך פגשתי מישהו שהיום הוא בן זוגי לחיים ובקרוב בעלי, מפני שפעלתי בדיוק ע"פ ההנחיות שהוא נתן לי - להתאהב בלי גבולות ולא להתפשר על האושר שלי. קבענו להפגש פגישה אחרונה ובדיוק הייתי חולה... אז נפרדנו דרך הטלפון והוא אמר שלא ישכח אותי. לאחר שנה שלחתי לו אי מייל ליום הולדתו, והוא חזר אליי וסיפר שהקשר עם אישתו שוקם והוא מרגיש טוב בהרבה ושמח שנשארתי עם בן זוגי ושאמסור לו שהוא קיבל "משהו טוב". כ"כ שלחתי לו גם אי מייל כשהתארסתי והוא שלח לי את בירכתו. אני אולי נאיבית, אבל אולי איפשהו גם חריגות כאלה יכולות לעשות טוב לאנשים ואני באמת מקווה שהוא מאושר עם אישתו עכשיו ובאמת בגד רק מתוך מצוקה.

Ronnie*

New member
אולי זה עשה טוב לך ולו...

אבל לא לאשתו, ובטח לא אם היא היתה מגלה...

שמופית

New member
האמת היא, שמהסיפור שלה,

בדיעבד זה גם עשה טוב לאשתו כי היא קיבלה גבר אוהב ומשקיע. אם היא היתה מגלה, זה היה סיפור אחר, אבל היא לא גילתה ולדעתי רק הרוויחה.

Ronnie*

New member
תשמעי, אני לא יודעת...

אני לא הייתי רוצה להיות במצבה. אומרים ש"מה שלא יודעים לא כואב" אבל לא הייתי רוצה להיות במצב הזה.

שמופית

New member
ברור ! אף אחת לא רוצה להיות

במצב כזה !! אבל תארי לך שהמצב בבית רע ופתאום הוא משתפר והכל חוזר להיות כמו פעם - לא עדיף "לטמון את הראש בחול", לא לדעת כלום ולחיות בכיף ובאהבה מחודשת ?

למעלה