שאלת היום שלי לא קשורה לנישואין:

אתי@

New member
שאלת היום שלי לא קשורה לנישואין:

אתן חושבות שאתן בזבזניות
מה הבעל שלכן חושב על זה
אתן חושבות שהבעל שלכן בזבזן
אנחנו: אני הייתי מאוד בזבזנית הכל התחומים, עד שקנינו את הדירה ועכשיו כבר אין ממה לבזבז...
רונן חושב שהייתי בזבזנית (יש ביננו הסכמה
) אבל עכשיו הרבה פחות. רונן - בזבזן בחלק מהדברים, כמו חפצים לבית, מסעדות ועוד. בדברים אחרים כמו בגדים וכו´, הרבה פחות. בכל אופן - לא קמצן

kisses

New member
אני אישית לא בזבזנית ואלון בטח שלא

הוא לא קמצן אבל הוא מאוד מעריך כסך במיחוד לאדם שקם כך יום בחמש בבוקר וחוזר בשש בערב הביתה ועובד כל היום כמו חמור. אני אישית נורא בזבזנית כשזה בא בתחום האוכל אני אוהבת לקנות המון אבל בתחום הביגוד אני די חסכנית כלומר בגדים תחתוניים רק מהאיכות הטובה אבל ןוזה נכון גם לבגדי ערב ויציאה אבל ביגדי יום יום לא. לגבי יציאות אנחנו אוהבים לצאת למסעדות או להזמין פיצה או אוכל סיני. לגבי חפצים לבית אני נורא אוהבת לבזבז על הבית זאת ההנאה שלי ושל אלון.

Ronnie*

New member
בדרך כלל, שנינו קצת בזבזנים...

אבל לא נורא. לפעמים אנחנו נסחפים קצת בקניות של אוכל. עכשיו עברנו לדירה שקנינו, אז אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לבזבז... ודווקא עכשיו כל כך כיף לקנות דברים לבית!

dorlim

New member
אנחנו שנינו קצת בזבזנים

דורון תמיד צוחק עלי שאני חוזרת עם קניות לא מתוכננות "מה קרה ? אה, זה בטח היה במבצע!
" הוא טוען שכשאני שומעת "מבצע" אני מייד קונה (לא נכון, לא תמיד
וחוץ מזה גם הוא קונה שטויות
). אנחנו משתדלים לבזבז פחות ולקנות באמת מה שצריך ולא סתם (למרות שזה לא תמיד הולך).

אתי@

New member
../images/Emo6.gif כשאני חוזרת מקניות רונן שואל

"נו, כבר ביזבזת את כל הכסף שלי? "

kisses

New member
אותו הדבר אלון

כמה בזבזת לי היום כאילו לא שנינו עובדים

fila

New member
....

שנינו בעלי נטייה לבזבזנות... אנחנו תמיד מעמיסים עגלה בקניות, ויוצאים למסעדות. עם הפאבים קצת הצטמצמנו ואנחנו יוצאים פחות גם בגלל המצב הבטחוני וגם בגלל שאנחנו מעדיפים לחסוך כסף לטיולים איכותיים ביותר בחו"ל. למזלנו אין לנו משכנתא על הראש וגם לא שכירות כי אבא שלי נתן לי בית במתנה כשהתחתנו. שמעון לפעמים מאוד לא מחושב
וזה נורא מרגיז אני מרגישה שאני חייבת לרדוף אחריו כדי להזכיר לו מה יותר חשוב, ושיש דברים שחייבים לשלם אותם לפני שקונים משהו אחר. מה גם שבעקבות המצב הכלכלי יש ירדה ניכרת בשכר שלו... וזה גם משהו שהוא לא לוקח בחשבון. זה נשמע כאילו אני מאשימה רק אותו
אבל זה לא ככה גם אני בזבזנית ואני יכולה לקנות בפעם אחת כמה זוגות נעליים
וגם תיקים... אני יכולה להתפס לדברים הכי לא נחוצים למטבח ולבית ולקנות אותם, האמת היא שהוא לא מעיר לי כי הוא יודע שאני בד"כ לא מבזבזת אם אני לא יכולה לממן את זה

תוכי

New member
אנחנו........

שנינו לא בזבזנים ולא קמצנים רק מוציאים כסף באופן מחושב ביוחד שאנחנו מחפשים עכשיו דירה ומשלמים שכ"ד

pumpkin

New member
שאלה על ההבדל בצריכה בין גבר לאישה

אני לא מדברת על ביזבוזים אלא על דברים שנשים בד"כ צריכות. אני מרגישה שאני צורכת יותר דברים מאשר בעלי , הנה לדוגמה דברים שאני צריכה - ועולים כסף והוא לא :
איפור
קומטיקאית פעם ב...
הורדת (אתן יודעות מה)
מוצרי היגינה
חזיות
מוצרי קוסמטיקה כל הדברים הללו כמו שאתן יודעות עולים הרבה כסף אני לא בזבזנית בכלל , וגם בעלי לא , אבל עדיין בגלל כל הדברים הללו, אני מוציאה יותר כסף ממנו לא שזה איכפת לא כמובן ,הוא תמיד אומר לי "תתפנקי חמודה , סה"כ שאת נראית ומרגישה טוב גם אני נהנה מזה , כך שזה בעצם לא רק בשבילך אלא בשבילנו" אבל בכל זאת יצא לי לחשוב על זה

שח_מט

New member
וגברים רוכשים -

מערכות סטריאו (לבית, לאוטו, לגינה) גאדג´טים אלקטרוניים (פאלם, סלולרי) מחשב וציוד היקפי אביזרים לרכב - חומרי ניקוי ופינוק... שעונים, ארנקים ערוצי ספורט בכבלים/לוויין וכרטיסי כניסה לארועי ספורט ועוד...

שח_מט

New member
אגב -

בנימה אישית, כתבתי מנסיון ואני הרבה הרבה יותר בזבזן ממנה...

שחר...

כל הדברים האלה קשורים לטעם אישי ולא קשורים לגברים ונשים. מערכות סטריאו וחומרים לרכב - אני מכירה כמה נשים שיש להן רכב ואפילו שומעות מוזיקה! (מפתיע?). גאדג´טים - הבנאדם שהכי השוויץ בפאלם שלו בפני היתה אישה, ואילו בן זוגי מתרחק מדברים כאלה כמו מאש. שלא לדבר על שעונים וארנקים (שנדמה לי שגם לי יש). ערוצים בלווין - ויוה פלטינה זה גם בתוספת תשלום (אם רוצים להיות שובניניסטיים). וחוץ מזה זה כל הדברים האלה הם אופתיונאליים (לא חייבים לקנות), לא כמו חזיות ותחבושות היגייניות.

שח_מט

New member
התכוונתי לסטראוטיפים כמובן...

יש גם גברים שקונים בשמים בגדים וכו´.

שח_מט

New member
אצלי הספורט הוא לא אופציונלי

וכנ"ל הפינוקים לרכב שלי... כמובן שלא התכוונתי לצריכה בסיסית. בקטע בסיסי אנחנו אוכלים יותר, לא?

שמופית

New member
ואצלנו....

שנינו לא בזבזנים אבל גם לא מתקמצנים. אמנם אני עכשיו קצת חסכנית, כי אני מובטלת וחיה על רזרבות, אבל בגלובאלי אני חושבת שאני ממוקמת טוב באמצע (לא קונה בגדים חדשים אבל גם לא מוותרת על מסג´יסט פעם בחודש)
אני לא חושבת שתמיר חושב שאני בזבזנית, רק כשאנחנו מסתובבים ליד חנויות תיקים, שזו המחלה הפרטית שלי. אצל תמיר המצב קצת משונה, מפני שכל פעם שהבנאדם נמצא בדיוטי פרי או בחו"ל, הוא נכנס לאמוק רצחני של קניות, ולא עוזר שאני אומרת - אז מה אם זה זול, אתה לא צריך את זה !! האמת היא שדווקא בנסיעה האחרונה הצלחתי להרגיע אותו קצת מטירוף הקניות

ashlaya

New member
כנראה צריך איזון...

קשה לי לקבוע אם אנחנו בזבזנים או לא אבל..אני יודעת שדווקא אותי מעצבן שאני רק צריכה להסתקל על משהו או להשמיע ציוץ שאני צריכה... ומיד או שהוא קונה לי או משאיר לי כסף לקנות בטענה שהוא לא רוצה שיחסר לי משהו לעומת זאת עד שאני רוצה כבר לפנק אותו או שאפילו הוא את עצמו ..הוא טוען שלא חסר לו כלום והוא ללא צריך כלום רק לראות שיש לי מה שאני צריכה זה מספיק לו אז זה יוצא שאני הבזבזנית בערך....אז למדתי לשמור יותר על פה שלי במבחינת דרישות בקשות רצונות כי אני יודעת שאין אצלו דבר כזה של לא אל תקני לא עכשיו או כל דבר כזה... נו מלאך אמיתי כבר אמרתי?

למעלה