שאלת היום שלי

שאלת היום שלי

אני נתקבלת בזה המון וגם פה, בשירשור של "מי אני?" זה קורה. אני מתכוונת לנטיה של זוגות להפסיק להתיחס אל שני בני הזוג כאל שני פרטים נפרדים אלא מתיחסים כאל משהו אחד. זה קורה לי המון ששואלים "מה שלומכם?" במקום "מה שלומך?" או מדברים אלי ברבים. מה דעתכן בנידון?

rona25

New member
אני שונאת את שפת ה"אנחנו" ../images/Emo70.gif

גיסתי כזו - כל דבר אצלה זה באנחנו וזה יכול לחרפן אותי.... כאילו יש איזה ביטול של האישיות והזהות הנפרדת בזוג... אני תמיד מקפידה לדבר ב"אני" אלא אם כן יש דברים שאנחנו עושים בזוג, אבל בעיקרון לא כ"כ אוהבת שפונים אלי בתור "אתם" ושואלים אותי "מה שלומכם" אלא תמיד מה שלומך ומה שלום בעלך....

אתי@

New member
מי שבאמת מתעניין יכול לשאול איך

שהוא רוצה, אני לא נפגעת מהדרך שהשאלה נשאלה, כי אני יודעת שזו התענינות כנה. מי שבאמת מתעניין יקבל תשובה פרטנית לגבי כל אחד בנפרד. מי ששואל כדי לשאול ולא ממש רוצה תשובה - מקבל תשובה אחת סתמית.

נופר30

New member
אני לא שמתי לב לזה עד עכשוו

אני אקשיב טוב יותר ואז אחליט מה לעשות אני בעיקרון לוקחת דברים כאלה באיזי

גלי ב

New member
דווקא אני אוהבת שמדברים ../images/Emo23.gif

זה נותן תחושת איחוד..זה כיף

אני גם אוהבת את

הקטע של הביחד - אחרת לא הייתי רוצה להתחתן. אבל כשחברים שלי, שהכירו אותי שנים לפני שהחלתי להיות עם גיא, שואלים אותי "מה שלומכם" זה קצת פוגע- מה יותר אני לא קיימת? רק מערכת היחסים חשובה? או "מה דעתכם" כאילו, שרק בגלל שאנחנו זוג, הדעות שלנו זהות. לזה אני מתכוונת.

keren1877

New member
אני דווקא בעד...

ובעצם- הכוונה בכך היא לשאול מה שלומו של כל אחד מאיתנו, במקום לשאול ב- 2 שאלות נפרדות... יש לי חברה שדווקא מקפידה במהלך השיחה קודם לברר מה שלומי ודי בפירוט ואח"כ דורשת פירוט זהה על המיועד, והאמת- זה די מעיק לפעמים...
לדעתי, זה לא נובע מאובדן הזהות שלנו בקשר, כי אם הכרה בכך שיש לבן/בת הזוג חלק משמעותי מאוד בחיינו, וההתייחסות היא בכך לתוכניות המשותפות שלנו, משהו בסגנון של "מה אתם עושים הערב?". פשוט, ברגע שמתרגלים אלינו בזוג, אז גם השאלות הופכות זוגיות כאלו... קרן.

danonit

New member
מה שתלוי מתייבש ונופל...

בדרך כלל כשהשאלה מופנית אל שנינו הם יצפו לשמוע על דברים משותפים לנו כזוג ולא יצפו לשמוע מכל אחד את מה שעובר עליו כרגע. יש "פורום" נפרד לכל אחד מאיתנו לספר על מה קורה איתו עצמו ואלה הם החברים הטובים שלנו, אלה שהם חברים רק של אחד מאיתנו ואיתם כל אחד מאיתנו מדבר בתור עצמו ולא בתור הזוג... אני לא מצפה שמישהו יתחיל להתעניין לעומק בשלומי כאשר עדי נמצא לידי וההפך. אני חושבת שדווקא השאלות שבאות להתעניין יותר לעומק בשלומו של כל אחד מבני הזוג, לא צריכות להשאל כשהזוג "כולו" נמצא שם.

קארין ב

New member
האמת - שלי מפריע כשזה מהצד השני

כלומר - יש לנו זוג חברים שעדיין לא התחתנו (בקרוב), אבל תמיד כששואלים את הבחורה משהו היא עונה באנחנו! ואותי זה ממש מטריף. לדוגמא - מדברים על פוליטיקה אז היא אומרת - אותנו זה לא מעניין, אנחנו לא קוראים עיתון ולא רואים חדשות. שואלים לגבי מזג אוויר - לנו לא קר, תמיד חם לנו. שואלים לגביי הרעש מהרחוב - לנו זה לא מפריע , אנחנו לא שומעים כלום כשאנחנו ישנים. אין לך זהות משל עצמך? בהכל אתם דומים? שום דבר הוא לא אישי?? שאלתי אותך שאלה , לא התענינתי בו...... ממש מרגיז.

יעלי2

New member
את צודקת לגמרי.

יש ויש. יש אני ויש אנחנו. היא נשמעת לי לחלוטין בלי עמוד שידרה.

למעלה